Azərbaycan > Sekerbura

    Sekerbura - Sekerbura terkibi - Sekerburanın hazırlanması

    image
    orjinalini görmek için tıklayınız


    Terkibi:

    1 kilo un
    400 qr. Kere yagi
    5 yumurta sarisi
    250 qram xama
    1/4 ç. qashığı duz
    1/2 ç. qashığı vanil tozu
    1/2 ç. qashığı quru maya (toz maya)
    1 x. qashığı seker tozu
    1/2 stəkan (125 m) iliq sud

    iclik
    1 kq lepe (qoz findiq fisdiq badam qarishiq)
    750 —800 qr. Seker tozu
    Edviyyat (hill, mixek)

    Evvel xemiri yogururuq . Bunun üçün unu ve kere yagini eriyenedek ovuruq .

    Ayri bir qabda yumurtani , xamani , vanili seker tozunu qarisdirirq.yag ve unla birlesdirirk uzerine sud maya ve duzu elave edib xemir yogururuq. Yarim saat dinlendiririk. Xemiri soyuq yerde saxlamaq lazimdir. Daha sonra xemirden qoz boyda kundeler duzeldirik , texminen nelbeki diametrinde — 10 cm olan kiçik dairələrə yayın.

    image
    orjinalini görmek için tıklayınız


    Her dairenin icine 2 c. q iclik qoyub yarimay seklinde bukuruk .

    image
    orjinalini görmek için tıklayınız


    kenarlarini berkidib bukuruk

    image
    orjinalini görmek için tıklayınız


    uzerini naqqas vasitesile bezeyirik .

    image
    orjinalini görmek için tıklayınız

    image
    orjinalini görmek için tıklayınız


    15 deqiqe saxladiqdan sonra sekerburanin uzeri qizarmamamq sertile 170 derecede texminen 15 —18 deqiqe bisiririk.

    Iclikin hazirlanmasi
    Lepenin qabiqlarini temizleyirik , edviyyatlari doyuruk seker tozu elave edib qarisdiririq.

    Nuş olsun...
    superdi da azarbaycan matbaxi
    eladiiii
    85: