Sarışın ve mavi gözlüyüm

Son güncelleme: 20.10.2006 22:22
  • Tigana: Bu hafta sarışın ve mavi gözlüyüm



    BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Tigana yine ilginç açıklamalarda bulundu. Fransız teknik adam haftayı Gençlerbirliği galibiyetiyle kapattıkları için mutlu olduğunu belirtti ve "Bu haftayı görmeden ben geçen hafta kaybettiğimiz puanlara üzülüyordum. Şimdi o puanları da alsak ligde bambaşka bir yerde olurduk. Bu hafta kazandığımız için eleştirilerden biraz uzak kaldım. Yani bu hafta sarışın ve mavi gözlüyüm. Ama İnönü'de kaybetseydik zenci olurdum" dedi.
    Eleştirilen teknik direktörler arasında olduğunu belirten Tigana, Fenerbahçe ile kadro konusunda hiç uyuşmadıklarını belirtti ve "Bizim kadromuz çok genç. Ziconun elinde ise çok tecrübeli bir kadro var. Bizim ilk onbirimizde oynayan Serdar ve Burak geçen sezon ikinci ligde oynuyordu. Genç Kenan ise Paf takım kadrosunda yer alıyor. Ben gelecek için buradayım. Ben gittikten sonra benim için çok daha iyi şeyler söyleyecekler. Ortaya çıkarttığımız oyuncuların ilerlemesi benim için çok önemli" ifadelerini kullandı.
    Türkiyede yazılı ve görsel medyanın sürekli üç büyük takımın başındaki yabancı teknik direktörler ile uğraştığını söyleyen Tigana " Türkiyede futbolda sadece Gerets, Zico ve ben varım sanki. Hergün bir teknik adam eleştiriliyor. Bunun sonu yok gibi " dedi. Perşembe günü İnönü stadında oynayacakları Tottenham maçına da değinen Fransız teknik adam " kadromuzdaki yabancı oyuncusu sayısı beni rahatsız etmiyor. Ben Monaco;yu çalıştırdığım sırada benimle yedek kulübede bekleyen birçok Brezilyalı, Belçikalı ve Alman oyuncu vardı. Önemli olan yabancı sayısı değil. Örneğin Lyon. Elinde neredeyse iki tam kadro var. Fransız oyuncusu Govou bile yedek takımda. Yedek takımda oynuyor oradan milli takıma seçiliyor ve tekrar dönüp yedek takımda sahaya çıkıyor. Önemli olan bu" diye konuştu.
    Fransız teknik adama son olarak, Türkiyeye geldiği ilk günlerde yaptığı "Beşiktaş benim son durağım. Buradan sonra futbolu bırakıp evime döneceğim" açıklamalarıyla ilgili olarak ise şöyle konuştu:
    ''Ben tam 32 yıldır evimden uzaktayım. İki sene önce kendime 13 metrelik bir tekne aldım daha bir kere bile açılamadım. Sürekli arkadaşlarım beni arayıp gezdiklerini iletiyorlar. Babam öldüğünde yanında değildim. Çocuğum doğduğunda eşimin yanında değildim. Babamı kaybettiğimde ise sadece cenaze töreni için gittim ve akşamında yeniden takımının başına döndüm. Artık yeter. Kısa bir sürede olsa kendimi dinlendirecek ve ailem ile vakit geçireceğim. Kimse merak etmesin Beşiktaş ile sözleşmem bittikten sonra da buralarda olacağım. Sonuçta Türkiyeyi çok seviyorum. Daha öncede birçok kez gelmiştim...
#17.10.2006 11:09 0 0 0
  • Bizim Türkiyede 1 haftada sarışın mavi gözlü olursun..
    1 haftada zenci olursun...
    Gerçekten Tigana mert ve açık konuşmuş..
#17.10.2006 12:39 0 0 0
  • acik sozlu biri kendisi
#17.10.2006 15:33 0 0 0
  • gerçekden iyi hoca ama bence tigana fazla beşiktaşda durmaz
#18.10.2006 11:36 0 0 0
  • TUNCAYhal sana katılıyorum,bence başarısızlığın sebeplerinden biri Tigana.
#20.10.2006 22:22 0 0 0