Nevşehir Mantısı

Son güncelleme: 20.10.2006 21:52
  • Malzemeler:

    - Yarım kilo un
    - 1 tatlı kaşığı yaş maya
    - 1 adet kesme şeker
    - Yarım bardak ılık su
    - 1 çay bardağı şeker

    İçi için:
    - 250 gr. kıyma
    - 1 adet soğan
    - 2 diş sarımsak
    - 1 çorba kaşığı tereyağ
    - 1 çay kaşığı tuz ve karabiber

    Sosu için
    - 1 kase yoğurt
    - 2 diş sarımsak
    - 1 çorba kaşığı zeytinyağ
    - 1 tatlı kaşığı tereyağ
    - 1 su bardağı ılık su
    - 1 tatlı kaşığı, kırmızıbiber

    Yapılışı:

    Öncelikle kıymayı ve soğanı kavuruyor ve içinede yağı koyuyoruz. sarımsakları rendeliyor, ılık suda kesme şekeri ve yağı mayayı karıştırıp unun içinde karıştırıyoruz. Daha sonra tuz ve ılık su katarak yumuşak bir hamur olmasını sağlıyoruz. 1 saat kadar ılık bir yerde mayalanması için bekletir, tezgahı unlayıp ince bir şekilde hamuru açıyoruz. Daha sonra yapmış olduğumuz kıma içini biraz soğuduktan sonra hamurun içine koyup rulo şeklinden sarıyoruz ve dilim diim kesip bir tepsiyle 180 derece sıcaklıktaki fırına veriyoruz. Kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika bekletiyoruz. Yoğurt sosu için 1 kase yoğurt içine biraz ılık suyla açın sarımsakları rendeleyin bir miktar zeytinyağı koyun ve isteğe bağlı kırmızıbiber yada nane koyabilirsiniz.

    Afiyet olsun.
#20.10.2006 10:50 0 0 0
  • eline saglık menekşe çiçegi. mantıyı çok severm şöyle güzel açılmış mantı olsada yesek
#20.10.2006 12:48 0 0 0
  • paylasimin icin saol...
#20.10.2006 21:52 0 0 0