Düdüklüde Kelle Paça Nasıl Pişirilir

Son güncelleme: 20.09.2011 15:15
  • paça nasıl pişirilir - düdüklüde işkembeli paça - düdüklüde sakatat tarifiMalzemeler:

    * 1 adet koyun yada kuzu başı
    * 4 adet ayak
    * İsteğe bağlı yağlı koyun eti (boyun)
    * işkembe
    * 4 baş sarmısak
    * sıvı yağ
    * isteğe bağlı kırmızı biber, tuz, limon, karabiber.

    Yapılışı:

    Baş ve ayakların kılları ateşte ütülür ve temizlenir veya kelle ve bacakları yüzebilirsiniz daha kolay olması için. Temizlenen kelle ve ayaklar düdüklüde pişirilir. Ardından temizlenen işkembe de ayrı bir tencerede ya da daha çabuk pişmesi için yine düdüklüde pişirebilirsiniz.İşkembe pişene kadar pişirilen ayak ve kelledeki etler kemikten ayrılır.

    Pişen işkembede ufak ufak doğranır. Tencereye etler ve doğranan işkembe konur. Pişirilen baş ve ayakların suyundan ilave edilerek 10-15 dakika kaynatılır. Tavaya biraz sıvı yağ, bir yemek kaşığı biber salçası konarak kavrulur. Salçayı yakmadan dövülmüş sarımsak, nane, kırmızı pul biber ekleyin.

    Bir iki defa karıştırarak ateşten alın. Tencerede kaynamakta olan kelle paçamıza sosumuz eklenir. Tuz oranı ayarlanır. Nar ekşisi de katılarak 5 dakika pişirilir. Nar ekşisi yoksa limonda kullanabilirsiniz. Ama nar ekşisi ayrı bir lezzet veriyor kelle paçamıza.

    alıntı
#20.09.2011 15:15 0 0 0