Bazı açıkgözler, kiviyi erken toplayıp ham olarak pazara sunuyor. Bu hem tüketiciyi küstürüyor hem de üretimin yüzde 30'unun çöpe gitmesine neden oluyor."
italya 400, Yunanistan 200, İran 100 bin ton kivi yetiştiriyor. Bizim kivi üretimi çok gerilerden emekliyor, üretici ve tüccar cinlik yaparak Türk kivisinin geleceğini tehlikeye atıyor.
Türkiye şanslı bir memleket. Zeytin, çay, narenciye, muz vb. dünyanın her yerinde yetişmeyen bir çok bitki yurdumuzda yetişiyor. Son yıllarda tüm dünyada tüketimi hızla artan kivi de yurdumuzda da yetiştiğini çok geç öğrendiğimiz bir meyve. Önce ithal ederek lezzetini tanıdığımız ve sevdiğimiz kivinin, Yalova, Adapazarı, Rize, Antalya yörelerinde yetişebileceği anlaşıldı. Kivi bahçeleri özellikle Karadeniz'de hızla yayılıyor. Kivi, çay ve fındık arasında sıkışan Doğu Karadeniz'in cankurtaran simidi olacak... 27 il tarım müdürü, kivinin yörelerine uyum sağlayıp sağlayamayacağını araştırıyor
Paylasimin icin tesekkurler Maraboglu bizde ilk duydugumuzda cok sasirmis bi o kadarda sevinmistik guzel ulkemizde niye yetismesinki herbisey hatta 2 sene once Rize Isikli dada yakindan gormek nasip oldu dalinda