Sonbahar makyaj trendleri

Son güncelleme: 13.03.2010 13:09
  • Vitrinlerden sokaklara taşan giysiler ve stiller sayesinde sonbahar modası hakkında bir fikrimiz var da, sezonun makyaj modası nasıl? Makyajda neler in, neler out bu sezon? Yağmuruyla, rüzgarıyla sonbahar varlığını iyice hissettirmeye başladı. Buna vitrinlerden sokaklara taşan çizmeler, botlar, trençkotlar ve montlar da eklenince, kabuk değiştirmenin tam zamanı olduğunu anlıyorsunuz. Yağmurlu günlerin en eğlenceli aktivitesi, vitrin gezmesi ve alışveriş sağ olsun, sezonun giyim modası hakkında bir fikrimiz var da, makyaj nasıl olmalı?
    Bu sonbaharda makyaj denince aklımıza ilk gelecek şey sadelik olacak. Sezonun giyim trendleri her ne kadar gösterişli de olsa, buna tezat olarak makyaj ve saç, 'yapılı' bir görünümden ziyade, yumuşak ve doğal bir görünümde olacak. Uzun zamandır görmeye alıştığımız o pırıltılı ruj ve parlatıcıları da yavaş yavaş bir kenara bırakacağız. Kısacası, tatlı ve
    parlak renklerin kullanıldığı fazla sevimli görünüm demode, yetişkin ve olgun görünüm moda.
    Neler demode, neler moda?
    Moda: Doğal şekline uygun şekillendirilmiş kaşlar
    Doğal şekline uygun kaş nedir? Cımbızla aşırı alınmamış ve çizilmiş gibi duracak şekilde şekil verilmemiş kaşlar. İster bohem, ister klasik bir tarzınız olsun; sezonun trendi doğallık olduğundan kaşlar da doğal hallerine yakın görünmeli.
    Demode: Aşırı kavislendirilmiş kaşlar
    Yay gibi kaş modası artık bitiyor. Şekil verildiği her halinden belli, ya da boşlukların belirgin şekilde doldurulduğu kaşları bu sezon görmeyeceğiz.
    Moda: Daha mat bir yüz
    Bu sezon fondöten ve allığınızı fazla parlak olmayan tonlardan seçip, doğal bir ışıltı yaratacak bir makyaj tarzını benimsemeniz doğru olacak.
    Demode: Sanki su damlaları varmışcasına buğulu bir yüz
    Buğulu, ıslak yüz yaza uygun bir görünüm. Sıcakları arkamızda bıraktığımıza göre, bu makyaj stilini değiştirmenin tam sırası.
    Moda: Daha hafif kirpikler
    Kirpiklerinize kat kat rimel sürmeyi bırakıp, rimeli doğa ananın size verdiklerini biraz daha belirgin hale getirmekte kullanın. İhtiyacınız olan tek şey, özenle, tek kat sürülmüş siyah ya da kahverengi bir rimel.
    Demode: Kat kat rimel sürmek
    Bol rimelli kirpikler geri dönecek ama şimdilik sade ve zarif görünümün hakim olduğu, fazla rimelden ağırlaşmayan kirpikler moda.
    Moda: Kiraz kırmızısı dudaklar
    Podyumlarda görmeye başladığımız kiraz kırmızısı dudaklar size çok yakışacak! O tatlı pembeleri bırakıp, daha yetişkin bir renk olan kırmızıya dönün.
    Demode: Parlak pembe dudaklar
    Sezonun modası daha yetişkin ve olgun bir çizgide olduğundan, o parlak pembe tonları fazla genç kalıyor.
    Moda: Çiller
    Doğallık her anlamda kendini belli ediyor. Eskiden fondötenlerle örtmeye çalıştığınız çillerinizi özgürlüklerine kavuşturun. Renklendirilmiş nemlendiriciler, bu anlamda fondötenlerden daha popüler olacak, orası kesin!
    Demode: Saklamak
    Cildiniz güzel, onu sevin! Cildinizi saklamaya çalışmak, onu makyajla kapatmak pek de doğal sayılmaz değil mi?
    Moda: Daha kırmızıya dönük allık
    Pembe, sağlıklı görünümlü yanaklar geri döndü!
    Demode: Mat turuncu yanaklar
    Tema doğal olunca, kabul etmek gerekiyor ki, turuncu haliyle fazla yapay kalıyor!
    Moda: Koyu kahve tonlarında oje
    Bu sonbahar tırnaklar özellikle vurgulanacak ve koyu kahve, bordo gibi koyu tonlar popüler olacak.
    Demode: Pembe oje
    Bu sezon sık sık karşımıza çıkan, kadife, süet ve tüvit gibi lüks kumaşları düşününce, pembe ojelerin bu kumaşların ağırlığını kaldırmayacağı kesin!
#30.10.2006 16:38 0 0 0
  • sevgili superisi sonbahar makyajı hakkında bu kadar detaylı bilgilendirdiğin için teşekkürler.helede çillerin moda olması ayrıca mutlu etti beni
#30.10.2006 20:24 0 0 0
#13.03.2010 13:09 0 0 0