Hatay'da karakola saldırı: 1 şehit

Son güncelleme: 14.10.2011 22:23
  • şehit haberi-karakol baskını-şehit-hatay-iskendururun-yaralamalı olay-şehit polis-pkk


    Hatay'ın İskenderun İlçesi'ne bağlı Denizciler Beldesi'ndeki polis karakoluna bir grup PKK'lı terörist tarafından saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 1 polis memuru şehit oldu, 3 polis memuru yaralandı. Canlı bomba olduğu tahmin edilen bir terörist ise vurularak etkisiz hale getirildi.

    İskenderun İlçesi'ne bağlı Denizciler Beldesi'ndeki polis karakoluna, bugün saat 17.00 sıralarında PKK terör örgütü mensubu bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Yoldan geçen bir cip ve otomobil içerisinden teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla karakola ateş açıldı. Açılan ilk ateşte polis memurları Kadir Alcıoğlu, Ali Zeytin, Hasan Yılmaz ve Halil Kara yaralandı. Polislerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Bu sırada araçtan inen teröristlerden biri, koşarak karakola doğru gelmeye başladı. Canlı bomba olduğu tahmin edilen terörist, vurularak öldürüldü.

    Diğer teröristler geldikleri araçla kaçarken, yaralı polisler İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralı polislerden Kahramanmaraş nüfusuna bağlı Kadir Alcıoğlu, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu.

    Etkisiz hale getirilen PKK'nın üzerindeki bomba düzeneğinin imha edilmeye çalışıldığı belirtilirken, bölgeye takviye güvenlik güçleri sevk edildi. Kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

    Teröristlerin bulunduğu 34 BD 080 ve 06 BD 154 plakalı siyah cip ve otomobilin ele geçirilmesi için otoyol dahil tüm beldenin giriş çıkışları tutuldu, çevre ilçelerdeki jandarma ve polisler de alarma geçirildi.

    VALİ OLAY YERİNDE
    Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, bir polis memurunun şehit olduğunu, biri ağır 3 polisin de yaralandığını belirterek, "Olayda 1 şehit, 3 yaralı polis var. Çıkan çatışmada bir terörist ölü ele geçirildi. İçinden ateş açılan aracın plakasını belirledik. Görevliler aracı bulmaya çalışıyorlar" dedi.

    Kaymakam Ali İhsan Su, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Yıldızkaya ile İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Aygen, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ
    Polis Memuru Kadir Alcıoğlu'nun şehit haberi, memleketi Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesine bağlı Göllühöyük köyünde yaşayan ailesine bildirildi.
    Hain saldırının ardından, Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Garnizon Komutanı Ahmet Ziya Çelik, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Kara ve sağlık ekipleri, Göllühöyük köyünün Çamrak obasındaki Alcıoğlu Ailesi'nin evine geldi. Burada oğullarının şehit olduğunu çiftçi baba Ali Alcıoğlu'na bildiren heyet, kendilerine başsağlığı dileklerini sundu. Gelen haberle yıkılan anne Rahime Alcıoğlu sinir krizleri geçirdi. Fenalaşan şehit annesine sağlık ekipleri müdahale etti. Alcıoğlu, "Kadirim ne oldu sana. Beni neden gönderdin oğlum. Oy Kadirim, Kadirimin neresine değmiş kurşunlar" diyerek ağıtlar yaktı.

    DENİZCİLER'DE 6 ASKER ŞEHİT EDİLMİŞTİ
    İskenderun İlçesi'ne 10 kilometre uzaklıktaki Denizciler Beldesi'nin Modernevler Mahallesi'ndeki İkmal Destek Komutanlığı'nda nöbet değişimi yapan askeri kamyonete 31 Mayıs 2010'da düzenlenen roketli saldırıda 6 askeri şehit edilmiş, 7 asker de yaralanmıştı.

    27 Kasım 2008'de yine Adana-İskenderun otoyolu Denizciler Beldesi Mevkii'nde Amanos Dağları'nda yuvalanan teröristlerin, PKK'nın kuruluş tarihini bahane ederek düzenlediği saldırısında polis memurları 37 yaşındaki İbrahim Darıcı ve 38 yaşındaki Halil Aksak şehit olmuş, 4 polis de yaralanmıştı.

    KAYNAK:MYNETHABER
#14.10.2011 04:13 0 0 0
  • Paylaşım için sağol. Yine içim yandı yine düşüncelere daldım. Ne yapacakmışız biz böyle offf...
#14.10.2011 22:23 0 0 0