Stat müjdesi!

Son güncelleme: 11.11.2006 10:46
  • noimage


    Özhan Canaydın: "Seyrantepe Stadı'nın inşaatına önümüzdeki yılın ilk ayında başlayacağız. İnşallah 24 ay içinde bitireceğiz"

    Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, kulüp başkan yardımcısı Adnan Polat ve yönetici Mehmet Helvacı ile birlikte Galatasaray A.Ş.'nin Mecidiyeköy'deki merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Galatasaray'ın gündemindeki konular hakkında bilgi verdi. Galatasaray Kulübü'nün, 4 banka ile kredi sözleşmesi bulunduğunu belirten Canaydın, hepsiyle sözleşmeleri yeniden yapılandırıp, borçları en kısa zamanda ödemek için çalıştıklarını kaydetti.

    Canaydın şöyle konuştu: ''Fortis'le de herhangi bir problemimiz yok. Zaten yeni bir anlaşma içindeyiz. Yanlış anlaşılmadan dolayı, fabrikama haciz gittiğine dair haberler çıktı. Öyle bir şey yok. Banka ile görüştük, böyle bir şeyin olmadığını belirttiler. Bu haber hem ticari, hem şahsi prestijimi zedelemiştir. İnşallah tüm banka borçlarından kurtulacağız.''

    Banka kredilerini kapatmak için ciddi projeler üzerinde durduklarını, ellerinde 2 önemli proje bulunduğunu vurgulayan Canaydın, ''Biri Riva arazisi ile ilgili proje. Bu konuda genel kurulda aldığımız yetkiler doğrultusunda önemli adımlar atıyoruz. Riva arazisiyle ilgili 2 ciddi teklifle ilgileniyoruz. Hangisi Galatasaray'ın çıkarına ise onu değerlendireceğiz ve bu çok kısa zaman içinde sonuçlanacak'' dedi.

    -SEYRANTEPE STADI-

    Özhan Canaydın, Seyrantepe Stadı'nın inşaatını, gelecek yılın ilk aylarında başlatacaklarını söyledi.

    Kayseri'de yapılacak stadın, kendi modelleri olduğunu ifade eden Canaydın, ''Bu model tüm Türkiye'de yayılmakta. Kayseri'den sonra Antalya, Bursa ve Trabzon da bu modeli düşünüyor. Bu model, şehir içindeki arazilerimiz karşılığında, stat yapılması modelidir. Tabii bu yeni statları da Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün bize sağladığı statü biçiminde kullanacağız. İnşallah gelecek yılın ilk aylarında stadın temelini atacağız. Kayserispor'un stadından daha büyük olacak. Bu yüzden, 24 ay içinde bitireceğiz'' diye konuştu.

    -68 MİLYON YTL'LİK BONSERVİS BEDELİ-

    Başkan Canaydın, Galatasaray Kulübü'nün son divan kurulu toplantısında, kulübün gelirleriyle ilgili spekülasyonların yapıldığını ifade ederek, şunları söyledi: ''Divan kurulu toplantısında, gelirlerimizde şişirme yapıldığı şeklinde konuşmalar oldu. 68 milyon YTL'lik bonservis bedelinden söz edildi. Evet, bu bir bonservis bedelidir. Ama Galatasaray Spor Kulübü Derneği üstündeki profesyonel futbol takımımızın, mahkeme ve bilirkişi kararıyla 68 milyon YTL'lik değerle, futbol A.Ş'ye devrinden meydana gelen bir gelirdir. Tabii ki bunu kulübümüzün gelir hanesine yazdıracağız. Ayrıca 21 milyon YTL de amatör şube ve altyapımızın futbol A.Ş'ye devriyle elde edilen bir gelir var. Bunlar divan heyetimize yazılmış ve onlarla paylaşılmıştır, ama niye bazı arkadaşlar bunları görmeden konuşuyorlar, anlayamıyorum.''

    -UNIT GROUP İLE YAPILAN ANLAŞMA-

    Özhan Canaydın, Ünal Aysal'ın üst yöneticisi olduğu UNIT Group ile Ali Sami Yen Stadı'nın yenilenmesi için yapılan anlaşmanın iptaliyle ilgili eleştiriler üzerine de açıklama yaptı.

    Daha önce UNIT Group ile yapılan anlaşmaya göre stadın 45-55 milyon dolara mal olacağını, işletmesini de 15 yıl süreyle Ünal Aysala'ın yapacağını ifade eden Canaydın, ''Geliri de yüzde 51'e yüzde 49 paylaşacaktık. 15 yıl işletme karı bölüşülecek, ancak kendisine ana para ve faizini 8 yılda ödeyecektik. Hem ana para ve faizi 8 yılda ödemek, hem de karı paylaşmak bize ters geldi. Ayrıca, yaptığımız değişiklikler sonucu, zaten stattan yıllık 8 milyon dolar alacağımızı anladık. Mevcut stattan 8 milyon dolar alırken, yeni stat yapıp, 20 yıl hala 8 milyon dolar almamız, kulübümüzün menfaatine olmazdı. Bu yüzden, o zaman yeni arayışlara girdik'' diye konuştu.
#10.11.2006 17:24 0 0 0
  • Yeni stad bekliyor ve arzu ediyoruz
#10.11.2006 17:59 0 0 0
  • İnşallah dogrudur ne zamandır stad müjdesi veriliyor..
#10.11.2006 18:00 0 0 0
  • bekleyen derviş muradına ermiş inşallah olur
#10.11.2006 20:38 0 0 0
  • insallah olur yeni staat ali samiyen baya kotu oldu....
#10.11.2006 22:41 0 0 0
  • ya arkadaşlar bu kacıncı müjde ben sayamadım

    hadi hayırlısı inşallah bu son ve asıl müjde olur
#10.11.2006 22:45 0 0 0
  • ßana pek inandırıcı qeLmedi artık qüvenemiyorum.. yapıLmadanda inanmam
#11.11.2006 10:46 0 0 0