BORANİ

Son güncelleme: 10.02.2007 10:09
  • MALZEMELER
    1 kg. ıspanak
    Yarım su bardağı pirinç
    300 gr. Yoğurt
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    Sarımsak, tuz
    Nane veya dereotu
    YAPILIŞI:

    Ispanakları iyice yıkayın ve küçük küçük doğrayın. Yayvan bir tencereye koyun. Pirinçleri ayıklayın ve yıkayın. Ispanakların üzerine serpin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte kendi suyuyla yaklaşık yarım saat pişirin. Soğuduktan sonra avucunuzla sıkarak suyunu süzün. Derin bir kaseye yoğurdu koyun ve karıştırın. Sarımsakları ve tuzu ekleyin. Ispanakları içine katın ve iyice karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve dereotu veya naneyle süsleyin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun
#19.11.2006 11:12 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#19.11.2006 14:12 0 0 0
  • tskkr eline sağlık
#26.11.2006 03:07 0 0 0
  • sunum için teşekkürler...
#10.02.2007 10:09 0 0 0