Microsoft, Vista ya güveniyor

Son güncelleme: 04.12.2006 07:31
  • Microsoft International Başkanı Jean-Philippe Courtois, Ocak ayında çıkacak Windows Vista nın güvenlik konusunda şüpheli kullanıcıları dahi ikna edeceğini söyledi


    Microsoft un ABD dışında en yüksek yetkilisi olan Courtois, Vista nın güvenli bir işletim sistemi olarak kabul görmesi için yazılımcıların yıllardır özverili bir çalışma gerçekleştirdiğini ifade etti. Courtois, Windows Vista yı en güvenli haliyle piyasaya sürmek için lansmanı şimdiye dek birçok kez ertelemek zorunda kaldıklarını ifade etti.

    İspanya nın Barcelona kentinde düzenlenen Avrupa Teknoloji Yuvarlak Masa Toplantısı nda (European Technology Round Table) konuşan Courtois, son 18 ayda Windows da çıkan açıkların sayısında ciddi bir düşüş olduğunu öne sürdü. Courtois ayrıca Windows Vista da kullanıcıların güvenlik güncellemelerini kendi başlarına daha kolay yapabilmeleri için çeşitli değişiklikler yapıldığını da söyledi.

    WINDOWS SECURITY CENTRE
    Güvenlik açıkları nedeniyle sıkça eleştirilen Microsoft, 2001 de çıkan Windows XP den bu yana en önemli işletim sistemi güncellemesi olan Windows Vista yı yaklaşık 3 yıldır erteliyor. Son açıklanan takvime göre, Vista nın kurumsal versiyonu Kasım 2006, bireysel versiyonu da Ocak 2007 de piyasada olacak. Windows Security Centre adlı uygulama aracı, kullanıcılara açıklar ve yama yöntemleriyle ilgili rehberlik edecek.
#04.12.2006 07:31 0 0 0