babagannuş nasıl yapılır - meze tarifleri - salata tarifleri
Babagannuş malzemeleri
1.5 kg kemer patlıcanı
Yarım limonun suyu
250 gr çarliston biber
300 gr süzme yoğurt
4 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
100 gr tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
3 domates
Tuz
Babagannuş hazırlanışı
Patlıcanları, domatesleri ve çarliston biberleri közleyin.
Soğuyunca patlıcanların kabuklarını soyup ince doğrayın.
Limon suyu ve tuzu cam bir kaba alıp karıştırın.
Közlenmiş patlıcanları ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
Domates ve biberleri zar şeklinde doğrayıp patlıcanlara ilave edin.
Sarımsakları soyup ezin. Yoğurdu bir kaseye alıp sarımsakları ekleyin ve karıştırın.
Sarımsaklı yoğurdu patlıcanlı karışıma ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.
Maydanozları temizleyip kıyın. Tereyağını bir tavaya alıp eritin.
Pul biberi ekleyip kavurun. Yoğurtlu patlıcan karışımını servis tabağına alın.
üzerine biberli yağı gezdirin. Kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
Babagannuş artık hazır, afiyet olsun.