Babagannuş

Son güncelleme: 28.01.2012 00:19
  • babagannuş nasıl yapılır - meze tarifleri - salata tarifleri
    noimage
    Babagannuş malzemeleri

    1.5 kg kemer patlıcanı

    Yarım limonun suyu

    250 gr çarliston biber

    300 gr süzme yoğurt

    4 diş sarımsak

    Yarım demet maydanoz

    100 gr tereyağı

    1 çay kaşığı kırmızı pul biber

    3 domates

    Tuz

    Babagannuş hazırlanışı

    Patlıcanları, domatesleri ve çarliston biberleri közleyin.
    Soğuyunca patlıcanların kabuklarını soyup ince doğrayın.
    Limon suyu ve tuzu cam bir kaba alıp karıştırın.
    Közlenmiş patlıcanları ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
    Domates ve biberleri zar şeklinde doğrayıp patlıcanlara ilave edin.
    Sarımsakları soyup ezin. Yoğurdu bir kaseye alıp sarımsakları ekleyin ve karıştırın.
    Sarımsaklı yoğurdu patlıcanlı karışıma ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.
    Maydanozları temizleyip kıyın. Tereyağını bir tavaya alıp eritin.
    Pul biberi ekleyip kavurun. Yoğurtlu patlıcan karışımını servis tabağına alın.
    üzerine biberli yağı gezdirin. Kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
    Babagannuş artık hazır, afiyet olsun.
#28.01.2012 00:19 0 0 0