Kahvaltılık Menemen 2

Son güncelleme: 05.02.2012 17:33
  • menemen yapmanın püf noktaları - kahvaltı için menemen tarifi - soğanlı menemenMalzemeler

    1 çay bardağı sızma zeytinyağı
    6 adet yumurta
    1 adet irice soğan
    4 adet acı sivri biber
    4 adet ortaboy domates
    ½ demet maydanoz
    1 tutam tuz

    Hazırlanışı

    Önce çayımızı demlemeye başlayalım çünkü menemeni yedikten sonra hararet yapacaktır ve çay bunun için birebir.

    Teflon tavamıza zeytinyağımızı koyup büyük ocakta altını açalım. Hemen biberleri çekirdeklerini temizleyerek içini yarıp ince ince kıyalım. Soğanı da çok ince olmamak koşuluyla kıyıp kızmış olan tavaya koyalım. Bir tutam tuzu şimdi ekleyebiliriz.

    Soğan ve biberler pişerken domateslerimizi ekvatorundan ikiye bölüp rendeleyelim. Burda asıl amaç kabuklarından kurtarmak o yüzden eğer kabukları kolay soyuluyorsa rendelemek yerine ince ince doğrayabilirsinizde. Ama istediğimiz yumurtaları eklemeden önce tavamızda güzel bir sos oluşturmak.

    Yumurtaların ak ve sarılarını ayrı kaplara ayırıyoruz ve domatesler suyunu çekip sos haline geldiyse yumurta akını koyup çok pişmemesine dikkat ederek ve fazla da karıştırmadan resimdeki gibi pişiriyoruz. Artık ocağı kapatabilirsiniz ve yumurta sarılarını spatül yardımı ile oyunlar açarak birer birer aralıklı olarak yerleştirebilirsiniz. Sarıların çevrelerini beyazlarla hafifçe kapatıp üzerine bir kapak kapatıyoruz ki demlensin biraz. Biz de bu sırada maydonozumuzu ince ince kıyıyoruz. İki üç dakikalık demlenme sonrasında maydonozlarımızı da üzerine serpip servis edebilirsiniz. Tercihim tavadan yenmesi menemenin tabaklara dağıtılmasından çok artık durumunuza göre seçiminizi yaparsınız.

    Ayrıca biberlerimiz zehir gibi acı olsa bile istenen acılık sağlanamayabileceğinden ekstradan acı toz biber de kullanabilirsiniz. Yumurtayı eklemeden hemen önce koyup karıştırmak yeterli olacaktır. Resimlerde çarliston biber var ama doğrusu yeşil sivri biber. Bir de lütfen yumurtayı çok pişirmeyin rafadan kıvamında kalsın akı. Sarısı zaten pişmemeli. Tavanın sıcaklığıyla kendiliğinden kayısı kıvamına kadar gelecektir.

    alıntı
#05.02.2012 17:33 0 0 0