Milföy Baklavası

Son güncelleme: 12.02.2012 16:33
  • milföy baklavası nasıl yapılır - milföylü tatlılar - milföy baklavası tarifi
    noimage
    Küçük dikdörtgen borcam için:

    6 adet milföy hamuru

    1 su bardağı ceviz-fındık-şam fıstık

    1 çorba kaşığı şeker

    istenirse biraz tarçın

    1 yumurta sarısı
    ŞERBETİ: 2 su bardağı şeker,2 su bardağı su 1/2 limon
    YAPILIŞI:3 adet milföy yanyana bitiştirilerek tepsiye göre biraz açılır,tepsiye yerleştirilir. Üzerine ceviz fındık fıstık şeker tarçın karışımı dökülür.kalan diğer 3 adet milföy de aynı şekilde açılıp tepsinin üzerine döşenir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp 200' de ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.diğer tarafta şerbet kaynatılıp soğumaya bırakılır.soğuyan milföylerin üzerine ılık şerbet dökülür.son olarak şm fıstığı ile servis edilir.(çok kolay baklava)

    alıntıdır
#11.02.2012 14:35 0 0 0
  • miş olsada yesek
#12.02.2012 16:33 0 0 0