ygs sınav soruları - ygs sınav sonuçları - ygs sınav birincileri - ygs sınavında başarı derecesine göre il dagılımı
YGS birincileri Konya ve Osmaniye'den
Konya Sabah Dershaneleri'nde hazırlanan Merve Eğitim Kurumları Büyükkoyuncu Fen Lisesi öğrencisi Abdullah Coşkun ile FEM Dershanesi Osmaniye şubesi öğrencisi Sümeyye Nur Satin 500 tam puanla Türkiye birincisi oldular.
ABDULLAH COŞKUN (Konya)
YGS Türkiye birincisi, üniversite sınavlarına Konya Sabah Dershaneleri'nde hazırlanan Merve Eğitim Kurumları Büyükkoyuncu Fen Lisesi öğrencisi Abdullah Coşkun oldu. Coşkun, YGS'de soruların hepsini eksiksiz cevaplayarak 500 tam puanla tek başına YGS Türkiye birincisi oldu.
Ankara Fen Lisesi'nden Fırat Özçelik YGS-1, YGS-2, YGS-6 puan türlerinde; İstanbul Kabataş Lisesi'nden Serdar Akkol YGS-3, YGS-4, YGS-5 puan türlerinde ikinci oldu.
Özel Nilüfer Fen Lisesi'nden Fatih Furkan Yılmaz YGS-1, YGS-2, YGS-4'de üçüncü oldu. YGS-3 ve YGS-5'te üçüncü Ankara Fen Lisesi'nden Fırat Özçelik, YGS-6 puan türünde ise üçüncü Amasya Macit Zeren Fen Lisesi'nden Melikşah Safa Üçok olarak belirlendi.
Dördüncü sırada yer alan öğrenciler ise YGS-1, YGS-2'de Amasya Macit Zeren Fen Lisesi'nden Melikşah Safa Üçok, YGS-3'de Özel Nilüfer Fen Lisesi'nden Fatih Furkan Yılmaz, YGS-4'de Ankara Fen Lisesi'nden Fırat Özçelik, YGS-5'de İstanbul Galatasaray Lisesi'nden Rengim Aykan Öztürk ve YGS-6'da Özel Sakarya Işık Fen Lisesi'nden Şule İdacı oldu.
YGS Türkiye birincisi, üniversite sınavlarına Konya Sabah Dershaneleri'nde hazırlanan Merve Eğitim Kurumları Büyükkoyuncu Fen Lisesi öğrencisi Abdullah Coşkun oldu.
Coşkun, YGS'de soruların hepsini eksiksiz cevaplayarak 500 tam puanla tek başına YGS Türkiye birincisi oldu. Coşkun, "Bu başarının gelmesinde okulumuzun, dersanemizin ve öğretmenlerimizin çok büyük emeği var. 2 yıldan beri çok düzenli bir şekilde çalışıyoruz. Bu emeğin karşılığını aldığımız için de çok mutluyuz. Bu başarıyı ben kazanmış olabilirim, ama sınıfımdan herkes kazanabilirdi. Şimdi kürsüde ben duruyorum, ama tüm arkadaşlarım bu başarıyı hak ediyordu. Ailem bu konuda işi bana bıraktı. Bana gerekli ortamı hazırladılar. Ben çalıştım. Onların hep desteğini gördüm." diye konuştu.
SÜMEYYE NUR SATİN (Osmaniye)
1 Nisan'da yapılan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre FEM Dershanesi Osmaniye şubesi öğrencisi Sümeyye Nur Satin 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu.
FEM Dershanesi'nde düzenlenen basın toplantısında Türkiye birincisi olan öğrencisini basına tanıştıran FEM Dershaneleri Osmaniye Genel Müdürü Yılmaz Kütük, dershane olarak başarı oranlarında zirvedeki yerlerini koruduklarını söyledi.
Uluslararası arenada Türkiye'nin yerinin eğitimle değişeceğini belirten Kütük, hedeflerinin, çağdaş, hür düşünceli, demokratik değerlere sahip çıkan, üreten, teknolojiyi kullanabilen, özetle kendisine ve milletine yararlı bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.
FEM Dershaneri'nin Osmaniye için Türkiye ile yarışmaya devam ettiğini kaydeden Kütük, "2012 YGS' deki bütün puan dallarında 500 tam puan ile Türkiye birincisi olan Sümeyye Nur Satin'i canı gönülden tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin bu başarılarındaki en büyük faktör öğretmen kadrosu ve öğretmenlerimizin fedakarlığıdır. Bu fedakarlık bire bir çalışmayı getirdi. Gerek bireysel bazda gerekse kitlesel bazda yapılan bu çalışmalar birbirlerini tetikledi ve yarış ortamı içerisinde öğrencileri hedeflerine götürdü." dedi.
Her sene olduğu gibi bu senede YGS'de başarılı olan öğrencileri ödüllendirileceklerini hatırlatan Kütük, Türkiye 1'incisi öğrenciye araba ve 7 bin 500 TL eğitim bursu verileceğini, ödüllerin ise ileri ki bir tarihte tören düzenlenerek öğrencilere vereceklerini kaydetti.
YGS Türkiye birincisi olan Sümeyye Nur Satin ise, sonucun kendisi için sürpriz olduğunu, şuan çok heyecanlı olduğunu ve duygularımı kelimelerle ifade edemediğini belirtti.
Hedefinin tıp fakültesini okumak olduğunu açıklayan Satin, Üniversite tercihi konusunda ise henüz bir karara varmadığını söyledi. Başarısını, okul ve dershane ile beraber planlı, programlı çalışmaya borçlu olduğunu belirten Satin, "Bana yardımcı olan dershane hocalarıma ve rehber hocama, sorularımda yardımcı oldukları için her konuda beni dinledikleri için fedakar öğretmenlerime teşekkür ederim. Dershane eğitimim benim için tamamlayıcı bir okul oldu. Açıklarımı dershanede kapattım." dedi.
Osmaniye Çevre Şehircilik Müdürlüğünde makine mühendisi olarak çalışan öğrencinin babası Celal Satin ve ev hanımı olan annesi Vahide Satin ise çocuklarının böyle bir başarıyı yakalamasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade ettiler.
ygs sınavında başarı oranı - sıfır çeken ögrenci - ygs de başarısızlık oranı
YGS'de sıfır çekenlerin sayısı iki yılda üç kat arttı
2012 YGS'de sıfır puan alanların oranı, geçen iki yıla göre artış gösterdi. Bu yıl 50 bin 805 adayın puanları 0.5'ten küçük olduğu için hesaplanmadı. Söz konusu sayı geçen yıl 38 bin 269, 2010 yılında ise 14 bin 156 olarak gerçekleşmişti.
ÖSYM, 2012 YGS sonuçlarını açıkladı. Buna göre YGS'ye bu yıl 1 milyon 895 bin 479 aday başvurdu, 57 bin 742 aday sınava girmedi, toplam 1 milyon 837 bin 344 adayın sınavı geçerli sayıldı. 2011 yılında 1 milyon 692 bin 144 aday başvuruda bulunurken, 43 bin 509 aday sınava girmemiş, sınavı geçerli aday sayısı ise 1 milyon 648 bin 240 olarak açıklanmıştı. 2010 yılında ise, sınava 1 milyon 512 bin 519 aday başvurmuş, 24 bin 893 aday sınava girmemiş, 1 milyon 487 bin 493 adayın ise sınavı geçerli kabul edilmişti.
Bu yıl, sınavdan 0 puan alanların sayısı da geçen iki yıla göre artış gösterdi. 2012 yılında toplam 50 bin 805 adayın puanı 0.5'ten küçük olduğu için hesaplanmadı. Bu sayı 2011 yılında 38 bin 269, 2010 yılında ise 14 bin 156 aday olmuştu.