Tüm Yurtta 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

Son güncelleme: 23.04.2012 16:56
  • 23 nisan sözleri - 23 nisan günün anlamı - 23 nisan kutlamaları - 23 nisan günün anlam ve önemi - 23 nisan tüm yurttan kutlama görüntüleri





    Tüm Yurtta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları

    [HR][/HR]



    noimage



    Her yıl 23 Nisan'da tüm dünya çocukları ile kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik veÇocuk Bayramı bu yıl da büyük şenlikler ve gösterilerle kutlanacak Tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun...

    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmi tatil günlerinden ve ulusal bayramlarından biridir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiştir.


    Aliağa Belediyesi'nin bu yıl 3.'sünü düzenlediği "Uluslararası Özgür DünyaÇocukları Şenliği" kentte uluslararası barış ve özgürlük coşkusu yaşatıyor.

    Şenliklerin ikinci gününde coşku, etkinliklerin yapıldığı Boşnak köyü Çakmaklı ve Helvacı'da yaşandı. Boşnak vatandaşlarımızın yaşadığı Çakmaklı köyünde düzenlenen ülkelerin toplu dans gösterileri büyük alkış alırken, piknik şenliği de vatandaşlara baharın güzelliklerini yaşattı. Bulgaristan, Bosna Hersek, Kazakistan, KKTC ve Ukrayna'nın ekipleri yöresel oyunları ile şenliği renklendirirken, misafir öğrenciler Aliağa'nın Çakmaklı köyünde hem piknik keyfi yaşadı hem de gösterilerini sundu.

    Aliağa'nın Çakmaklı köyündeki etkinliklere Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Bosna Hersek Kakanj Belediye Başkanı Mensur Yaşarspahic ve Türkiye Bosna Hersek Kültür dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Güneş, Belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

    noimage

    noimage


    ÇOCUK FUARI'NDA CAİLLOU İZDİHAMI

    Dünyaca ünlü çizgi film kahramanı Caillou'dan uyarlanan Caillou ve Arkadaşları Müzikal Show Kocaelililerden büyük ilgi gördü. Gösteriyi çoğunluğu çocuklardanoluşan 15 bin kişilik kalabalık bir topluluk izledi.

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan ÇocukFestivali'nde her gün farklı etkinlikler çocukların ilgisine sunuluyor. Çocuklarınsevdiği çizgi karakterlerden olan Caillou ve Arkadaşları, Kocaeli Çocuk, Eğitim ve Eğlence Fuarı'nın konuğu oldu. Kocaelililerin büyük ilgi gösterdiği gösteride anne ve babalar da çocuklarıyla çocuk oldu.

    Kelime anlamı çakıl taşı olan Caillou (Kayyu), kel, sade ve ırksal ayrımcılıktan uzak yapısıyla, dünyada hem çocukların hem de anne ve babaların sevgilisi olmayı başarmış bir karakter.
    Diğer Yandan 20 Nisan Cuma günü kapılarını açan Kocaeli, Çocuk Eğitim veEğlence Fuarı 23 Nisan Pazartesi kapılarını kapatıyor. Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen Fuar'da yarın saat 15.00'te Tarçın ve Arkadaşları animasyon gösterisi sahne alacak. Fuarda ayrıca Robot Adam, Kukla, Hacivat Karagöz şovları ve çok sayıda etkinlik çocuklar için sahnelenecek.

    noimage

    noimage

    'MİNİATÜRK ÇOCUK ŞENLİĞİ

    Türkiye'nin ilk minyatür parkı Miniatürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ÇocukBayramı münasebetiyle çocuklar için "23 Nisan Miniatürk Çocuk Şenliği" düzenledi.
    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.'ye bağlı olarak faaliyet gösteren Türkiye'nin ilk minyatür parkı Miniatürk, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle çocuklar için bir program hazırladı. Program çerçevesinde 11 ülkeden çocuk halk oyunları ekiplerinin katıldığı "Uluslararası Halk Oyunları Gösterisi", izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Çocuklar 23 Nisan coşkusunu anne ve babalarıyla Miniatürk'te yaşadı. Programda Türkiye, Arnavutluk, Bosna

    Hersek, Endonezya, Hindistan, Makedonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Ukrayna ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen öğrenci grupları gösterilerini sundu. Etkinliği izleyen veliler, "Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarahediye ettiği 23 Nisanı büyük bir coşkuyla yaşıyoruz. Çocuklarımız eğlenirken bir taraftan da ulus olma bilincini beraberliği öğreniyorlar" diye konuştu.

    ÖDEMİŞ'TE 23 NİSAN COŞKUSU, RESİM ŞENLİĞİ İLE BAŞLADI
    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Ödemiş'te resim şenliği ile başladı.

    Ödemiş'te Cuma günü yapılan törenlerde koltuklara oturan temsili yöneticiler, ilçedeki çeşitli sorunlar hakkında görüşlerini bildirip yapılması gerekenleri sıralarken, 23 Nisan coşkusu, Engelsiz Kahve önündeki resim şenliği ile başladı. Ödemiş Belediyesi tarafından temin edilen boya, tuval ve kağıtlarla gönüllerince resim yapma imkanı bulan Ödemişli çocuklara, Belediye Başkanı Bekir Keskin de eşlik etti. Resim yapan çocuklarla tek tek ilgilenen Keskin, onlarla resim sohbetleri yaptı. Keskin, ziyareti sırasında çocuklarla anı fotoğrafı da çektirdi.
    Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi de, resim yapmaya gelen çocuklaraüzerinde Atatürk, Türkiye ve Türk Bayrağı motifleri bulunan balon dağıttı. Şube Başkanı Hikmet Güriş, 23 Nisan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Bu gün bütün dünya çocuklarına kutlu olsun" dedi.

    [noimage


    DÜNYA ÇOCUKLARI KO-MEK'TE

    MEK açtığı stantlarla çocukların ilgi odağı haline geldi. Çocuklar stantlarda gerçekleştirilen etkinliklere katılmak için adeta birbiriyle yarıştı.

    KO-MEK, 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenlikleri'nin gerçekleştirildiği İnterteks Fuar alanında beş ayrı stant açtı. Çocukların hayal dünyasını yansıtan ürünlerinyer aldığı Çocuk Ürünleri Sergisi, kıyafetleri çocuklara giydirilip hediye edilen bez bebek standı, yüz boyama standı, saçların yapıldığı kuaförlük standı veçocuklara hediyelerin verildiği takı tasarım standı çocukları çok sevindirdi. Ayrıca şenliğe katılan konuk ülkelerin çocukları da KO-MEK stantlarında birçok etkinliğe katıldı.


    noimage

    23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
    nıtkabir'deki törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katıldı.

    noimage

    TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in Atatürk'ün mozolesine çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı'nın ardından TBMM Başkanı Çiçek ve devlet erkanı, Misak-ı Milli Müzesi'ne geçti. TBMM Başkanı Çiçek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Çiçek Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:
    "Aziz Atatürk, ilk başkanlığını yaptığınız, öncülüğünüzde milli mücadelemizi yürüten ve çağdaş Türkiye'yi kuran Meclisimizin açılışının 92. yıl dönümünde TBMM Başkanlık Divanı olarak huzurunuzda olmaktan heyecan duyuyoruz. Cumhuriyetimiz, demokrasimiz ve bize kazandırdıklarınız dolayısıyla minnet ve şükran duygularıyla doluyuz. TBMM ülkemizin kalkınması ve Cumhuriyetimizin yücelmesi için yaklaşık bir asırlık tarihinde olduğu gibi bundan sonra da çalışmaya devam edecektir. Ülkemizin daha da gelişmesi,
    demokrasimizin ilerlemesi, temel hak ve özgürlüklerin hakim olması ve ülkemizin muasır medeniyet düzeyinin üzerine çıkarılması en önemli amacımızdır. Milli Egemenlik ilkesi ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda gösterdiğiniz büyük idealler bizim için daima yol göstericidir. Aziz ruhunuz şad olsun."

    noimage

    kaynak
#23.04.2012 16:56 0 0 0