Pekin emri...............

Son güncelleme: 18.08.2004 17:01
  • Pekin emri......................

    İki efsane haltercimiz Naim Süleymanoğlu ile Halil Mutlu Atinada biraraya geldi. Naim, dev buluşmada Halilden 2008de de yarışarak 4. olimpiyat şampiyonluğunu kazanmasını istedi.

    noimage


    Halile yakışır

    Atinada dev buluşma... Üst üste üçüncü olimpiyat altınını kazanan Halil Mutlu ile daha önce bu onura ulaşmış olan Naim Süleymanoğlu, Akropoliste biraraya geldi. Halilin, stam dediği Naimin elini öptüğü buluşmada, oldukça keyifli anlar yaşandı. Halil ile gurur duyduğunu söyleyen Naim, Başkası olsa kıskanırdım ama Halile dördüncü olimpiyat şampiyonluğu yakışır. Çinde yarışmasını ve yine zirveye çıkarak Türk halkını sevindirmesini istiyorum. Bu artık onun için bir görev olmuştur. Önünde tarihe geçme fırsatı var dedi.

    Lokomotif halter
    Naimin kendisini veliahtı olarak göstermesinin büyük onur olduğunu söyleyen Halil, Ustamdan izin çıktı. Tavsiyelerini de aklımın bir köşesine yazdım. Ama dört kez de şampiyon olsam Naim abi dünyanın en büyüğü olarak kalacak ifadesini kullandı. Halterin olimpiyatta Türkiyenin yüzakı olduğunu söyleyen iki ünlü sporcu, Bir dönemde sadece ikimiz vardık, şimdi genç haltercilerimiz madalya alıyor. Türkiye iki sporcuyla kürsüye çıkmayı hayal bile edemezdi. Bunu halter sağladı. Bayanlarımız büyük başarılar elde ediyor diye konuştular.

    Sydney cesaretti
    Sydneyde başarısız olduğu 4. altın denemesini yaptığına asla pişman olmadığını vurgulayan Naim, şunları söyledi:Denemesem, keşke gitseydim diyecektim. Bu cesaret işidir. Halil de aynı cesareti gösterecek. Kaybetse de önemli değil. Ama ben kazanacağından eminim. İki yıl ciddi sakatlığı sonrası geçirdiği travmanın kendisini yıldırmadığını belirten Halil ise sözlerini şöyle tamamladı: O zor zamanlarda bana eşim çok destek oldu. Camiadan da destek gördüm. Henüz yeni yeni kendime geliyorum. Çok zor günler yaşadım.

    Dev buluşmada sürpriz telefon
    Naim ile Halilin Akropolisteki buluşması sırasında sürpriz bir telefon geldi. Şampiyonluk sonrası iki kez arayan ancak bir türlü Halil Mutluya direkt ulaşamayan Başbakan Erdoğan, yıldız halterciyi bir kez daha telefonla tebrik etti. Halilden 2008 Pekin Olimpiyatına katılmasını da isteyen Erdoğan, Orada da aynı başarıyı göstererek 4. altın madalyayı kazanacağına yürekten inanıyorum dedi.

    Notlar
    1 milyon dolar gitti!
    Erkekler 200 metre serbest yüzme yarışında 3. olarak, 1972 Münih Olimpiyatında 7 altın madalya kazanan Mark Spitzin rekorunu yineleme fırsatını kaçıran ABDli yüzücü Michael Phelps çok üzgün. 200 metrede kazandığı bronzla Spitzin rekoru egale etme şansı ortadan kalkan 19 yaşındaki Phelps, bahis için ortaya atılan 1 milyon dolardan da oldu.

    Bir dopingli daha
    Bayan haltercimiz Nurcan Taylanın Olimpiyat Şampiyonu olduğu 48 kiloda 4. olan Myanmarlı Aye Khine Nan dopingli çıktı. Uluslararası Olimpiyat Komitesinin açıklamasında, 27 yaşındaki Nanın testlerinde yasak maddeye rastlandığı belirtildi. Doping kontrolünün, oyunların açılışından 1 gün önce yapıldığını kaydeden yetkililer, Aye Khine Nanın oyunlardan ihraç edilmesine karar verdi.

    Yao Mingden şov
    Olimpiyat Oyunlarında devam eden diğer bir branş olan basketbolda ise, Yeni Zelanda ile karşılaşan Çin salondan 69-62 galip ayrıldı. Yao Ming 39 sayı, 12 ribaunt ile karşılaşmanın yıldızı olurken, A Grubunda yer alan Çin, Helliniko Spor Salonunda çıktığı 2. maçında ilk galibiyetini aldı.

    Tanimotodan altın
    Judoda bayanlar 63 kilo müsabakalarında altın madalya sahibini buldu. Ano Liossia Spor Salonundaki gerçekleştirilen judo müsabakalarının 4. günündeki 63 kilo finalde Japon Ayumi Tanimoto, Avusturyalı Claudia Heilli mağlup ederek birincilik kürsüsüne çıktı. Bu sıklette Slovenyalı Urska Zolnir ve Kübalı Dryulis Gonzalez bronz madalyanın sahibi oldu.
#18.08.2004 17:01 0 0 0