Eurovizyon Birincisi İsveç

Son güncelleme: 27.05.2012 00:31
  • Eurovision 2012 birincisi isveç- can bonomo kaç puan aldı - isveç kaç puanla birinci oldu - can bonomo kaçıncı oldu - eurovizyon 2012 yarışmasını kim kazandı - eurovision birincisi isveç şarkısı


    Eurovision Birincisi Sweeden


    57. Eurovision Şarkı Yarışması’nda İsveç ‘i temsil eden şarkıcı Loreen ve şarkısı Euphoria 360 puanla birinci seçildi.

    [video=youtube_share;ntXXvq2nVVI]http://youtu.be/ntXXvq2nVVI[/video]

    Rusya’yı temsil eden şarkıcılar Rus Nineler ( Buranovskiye Babushki ) ve şarkıları Party For Everybody Eurovision şarkı yarışmasında 2.sırada;

    Türkiye 112 puanla 7. sırada yer aldı.


    57. Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil eden Can Bonomo, “Love Me Back” şarkısıyla Azerbaycan’daki finalde yarıştı. Can Bonomo, sahne performansıyla adeta büyüledi. Salonu coşturan Can Bonomo, şu ana kadar en iyi performansı gösterdi.
    Oylamanın bitimiyle her ülkeye canlı bağlanarak ülkelerin puanlamasına geçildi. Nefesler tutuldu, Can Bonomo 112 puanla 7. oldu.
    FİNALDEN AYRINTILAR
    57. Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil eden Can Bonomo, “Love Me Back” şarkısıyla Azerbaycan’daki finalde yarışıyor.
    Davetliler ve basın mensupları çok ciddi güvenlik önlemleri altında salona alındı. Deniz kıyısında harika bir salon…
    Havanın kapalı olmasına rağmen yarışmaya yoğun ilgi var. Şuanda Azerbaycan tanıtım gösterileri yapılıyor. Azeriler bu yarışmayı tanıtım fırsatına çevirmek için çok iyi hazırlanmışlar.

    57. Eurovision Şarkı Yarışması’nın finalinde ülkelerin sahne aldıklarıı sıra şöyle:
    1.İngiltere, 2.Macaristan, 3.Arnavutluk, 4.Litvanya, 5.Bosna-Hersek, 6.Rusya, 7.İzlanda, 8.Kıbrıs Rum Kesimi, 9.Fransa, 10.İtalya, 11.Estonya, 12.Norveç, 13.Azerbaycan, 14.Romanya, 15.Danimarka, 16.Yunanistan, 17.İsveç, 18.Türkiye, 19.İspanya, 20.Almanya, 21.Malta, 22.Makedonya Cumhuriyeti, 23.İrlanda, 24.Sırbistan, 25.Ukrayna, 26.Moldova.

    Azerbaycan’da düzenlenen 57. Eurovision Şarkı Yarışması’na, Türkiye’nin yanısıra yurtdışından gelen Türkler de yoğun ilgi gösteriyor. Bakü’de kafileler halinde ellerinde Türk bayraklarıyla gezen misafirlere kent halkı sevgi gösterilerinde bulunuyor.
    Arkansas Türk Kültür Derneği yöneticisi Raşit Avşar Bakü’ye iki yüz kişilik bir grupla geldiklerini ve şehri beklediklerinden daha güzel bulduklarını söyledi.
    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile Can Bonomo’yu telefonla aradı.
    Arınç, Şahin ile Bonomo’ya, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 57. Eurovision Şarkı Yarışması’nın akşamki finali için başarılar diledi.

    Can Bonomo, sahne performansıyla adeta büyüledi. Salonu coşturan Can Bonomo, “Love Me Back” şarkısıyla şu ana kadar en iyi performansı gösterdi. Yarışmada İspanya, Almanya, Malta, Makedonya, İrlanda, Sırbistan, Ukrayna ve Moldova temsilcilerinin şarkılarını söylemesinin ardından oylamalara geçildi.
    İrlanda, baaşrılı performansıyla büyüledi. İrlandalı sanatçının sahnesi salonda büyük alkış getirdi. Sırbistan sahne performansını çok iyi kullandı.


    kaynakl
#27.05.2012 00:31 0 0 0