Köpek sahibi fiziki açıdan daha sağlıklı

Son güncelleme: 23.01.2007 15:20
  • Daha sağlıklı bir yaşam istiyorsanız, bir köpek edinin. Araştırmalar, köpek sahiplerinin kedi sahiplerinden "fiziksel açıdan" daha sağlıklı olduğunu gösterdi


    Belfast Queen s Üniversitesi nden Dr. Deborah Wellse göre köpek sahiplerinin kan basınçları ve kolesterol seviyeleri daha düşük.

    Wells, bunun nedenini bu insanların dört ayaklı dostlarıyla düzenli yürüyüşlere çıkmasına bağlıyor. Dr. Wells, British Journal of Health Psychology dergisine yazdığı makalede, köpek sahiplerinin hafif ya da ağır hastalıklara daha az yakalandıklarını da belirtti. Dr. Wells e göre köpekler, kalp krizi gibi ciddi hastalıklara yakalananların kendilerini toparlamasına yardımcı oluyor.

    1995 te yayınlanan bir araştırma, köpek sahiplerinin kalp krizi geçirdikten bir yıl sonra köpek sahibi olmayanlara göre yüzde 8.6 daha fazla hayatta kaldıklarını gösterdi. Dr. Wells, "Köpekler bizim stresimizi alarak sağlığımıza doğrudan etki ediyorlar. Köpek sahipleri aynı zamanda daha fazla fiziksel faaliyetlerde ve sosyal ilişkilerde bulunarak dolaylı yoldan da fiziksel ve psikolojik sağlıklarına katkı yapıyorlar" dedi.

    İngiltere ;deki bir başka araştırma, kronik hastalıkları olan çocukların tıbbi müdahalelerde acıya daha fazla dayanıklı olduklarını ortaya koydu. Köpeklerin güçlü koku alma duyuları sayesinde kanserli tümörleri de tespit ettikleri biliniyor. İsrail de yapılmış bir başka araştırmaya göre ise köpekler şizofrenleri sakinleştiriyor ve motive ediyor.
#23.01.2007 12:10 0 0 0
  • hiç düşünmemiştim ama yazıyı okuyunca dogru olacagını düşünüyorum.teşekkürler özlem
#23.01.2007 15:20 0 0 0