Fenerbahçe 1 - 1 Spartak Moskova

Son güncelleme: 29.08.2012 23:03
  • Fener kapıdan döndü (1-1)



    noimage


    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe, 2-1 mağlup olduğu ilk maçın rövanşında Rus takımı Spartak Moskova ile 1-1 berabere kaldı ve Devler Ligi'ne veda etti. Sarı-lacivertliler, Avrupa macerasına Avrupa Ligi'nde devam edecek.



    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe, 2-1 mağlup olduğu ilk maçın rövanşında Rus takımı Spartak Moskova ile 1-1 berabere kaldı ve Devler Ligi'ne veda etti. Sarı-lacivertliler, Avrupa macerasına Avrupa Ligi'nde devam edecek.

    Bu kritik mücadeleye iyi başlayan Fenerbahçe, rakibi üzerinde erken bir baskı kurdu. Ancak orta sahada kaptırılan bir top, Moskova ekibinin golüyle sonuçlandı.
    29 Fotoğraf
    Fener kapıdan döndü


    Ari'nin pasıyla sağ kanattan hareketlenen Aiden Mcgeady, ceza sahasına koşan Ari'yi yeniden topla buluşturdu. Mert Günok'tan önce topa dokunan Brezilyalı oyuncu, Moskova ekibini 1-0 öne geçirdi.

    Bu golün ardından Fenerbahçe'de moraller bozulurken, tribünlerin de temposu düştü. Selçuk Şahin ve Mehmet Topal'ın kaptırdığı topların ardından, Spartak Moskovalı oyuncular zaman zaman ikinci gole yaklaştı. Ancak Fenerbahçe savunması, Ari ve Emenike'ye bu fırsatı tanımadı.

    İlerleyen dakikalarda Fenerbahçe, dengeyi kurdu. İlk yarının son bölümünde rakibi üzerinde yeniden baskı kurmayı başaran sarı-lacivertliler, hücumda devre sonuna kadar organize olamadı. Savunmadan atılan uzun toplar da Moskova kalesinde gol tehlikesi yaratmadı ve 45 dakikalık ilk bölüm, Rusya temsilcisinin 1-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.

    İkinci yarıya ise Fenerbahçe, daha istekli başladı. Orta saha oyuncularının da hücuma destek vermesiyle rakibine zor anlar yaşattı. 52'inci dakikada Mehmet Topal'ın yaklaşık 25 metreden muhteşem vuruşu, üst direkte patladı.

    56'da ise konuk takım Spartak Moskova, 2. gole çok yaklaştı. Fenerbahçe ceza sahası içinde yaşanan karambolün ardından Suchy, müsait durumda vuruşunu yaptı ancak top direkten döndü.

    Alex'in de oyuna girmesiyle daha fazla golü isteyen Fenerbahçe, 63'te çok tehlikeli oldu. Ceza sahası dışına açılan topa Mehmet Topuz çok sert vurdu. Dönen topu tamamlamak isteyen Stoch'a da Spartak Moskova savunması izin vermedi.

    Bu pozisyonun dönüşünde kullanılan köşe vuruşunda, yine Mehmet Topuz etkili oldu. Rus takımının savunması arasında iyi yükselen Mehmet, bu defa üst direği geçemedi. Baskısını devam ettiren sarı-lacivertliler, 68'de yine gole Topuz'la yaklaştı. Ceza sahası dışından bir kez daha şansını deneyen Mehmet Topuz, kaleci Dikan'ı geçemedi.

    Dikan'ın kornere çeldiği bu topta, Fenerbahçe beraberlik golünü buldu. Soldan gelen köşe vuruşuna iyi yükselen Mehmet Topuz, vuruşunu yaptı. Kaleci Dikan'dan önce araya giren Moussa Sow, skoru 1-1'e getirdi.

    Golden sonra Fenerbahçeli oyuncular, Moskova kalesine tüm hatlarıyla yüklendi. 81'de ise bu baskının sonucunda Demy Zeeuw, ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla oyundan atıldı. 10 kişilik Moskova, son anlarda ise zamanı geçirmeye oynadı. 85'te Dirk Kuyt'ın ortasında Moussa Sow, gole çok yaklaştı. İlk vuruşunda savunmaya çarpan topu takip eden Sow, ikinci vuruşunda kaleciyi geçemedi.

    Son dakikalar ve uzatma bölümleri, tamamen Spartak Moskova ceza sahasında oynandı. Orada bir türlü son vuruşu yapamayan Fenerbahçeli oyuncular, skoru değiştiremedi ve mücadele 1-1'lik beraberlikle tamamlandı. Bu sonucun ardından temsilcimiz, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.
#29.08.2012 23:03 0 0 0