Usb'den windows 8 kurulumu +Resimli anlatım+

Son güncelleme: 15.09.2012 11:36
  • İlk olarak Windows 8'i indirmek için bu adrese girin ve mevcut sisteminizi güncellemek yerine sabit diskinizde ayrı bir bölüme kurmak için "ISO biçiminde" ibaresini tıklayın.


    noimage


    Yeni gelen sayfada aşağıda yer alan Türkçe bağlantısına tıklayın ve sisteminize uygun olan 32-bit veya 64-bit sürümlerinden birini seçin. Altta yer alan seri numarasını gerekmesi halinde kullanmak üzere bir yere not etmeyi ihmal etmeyin.


    Şimdi indirdiğiniz ISO dosyasını USB'den (Usb Bellek üzerinden) bilgisayarınıza kurmak için gerekli dosyayı Microsoft'tan şu adrese girerek indirelim.


    noimage


    Gelen İngilizce sayfada Windows 7 USB/DVD Download tool yazılı ibareye tıklayarak dosyayı indirin. Dosya indikten sonra çalıştırın.


    noimage


    Her ne kadar 7 sürümü için olsa da 8 ve eski sürümlerde de işe yarayan "Windows 7 USB/DVD Download tool" indirme aracını kurmak için Next' tıklatın.


    noimage


    Lisans koşullarını kabul ettiğinizi belirten kutucuğa tıklatın ve Next'e tıklatarak ilerleyin.
    noimage

    Kuruluma geçmek için Install'a tıklatın.
    noimage
    Kurulumun tamamlanmasını bekleyin.


    noimage



    Kurulumu tamamlamak için Finish'e tıklatın.
    noimage
    Başlat menüsünden Windows 7 USB/DVD Download tool'u çalıştırın.
    noimage



    Kullanıcı Hesabı Denetimi'ne uygulamaya izin vermesi için Evet'e tıklatın.


    noimage


    Açılan uygulamada önce Browse butonuna tıklatın ve indirdiğiniz Windows 8 ISO dosyasını seçerek aç'a tıklatın. Ardından uygulamada Next'e tıklatarak sonraki adıma ilerleyin.


    noimage



    Şimdi içindeki verilerin silineceği gerçeğini göz önüne alarak 4GB kapasiteli tercihen hızlı bir USB belleği sisteme takın ve 1 numaralı alanda adını görüyorsanız "Begin Copying" butonuna tıklatın. Görmüyorsanız veya birden fazla USB bellek varsa listeden uygun olan USB belleği seçin ve 2.aşama olarka kopyalama işlemini başlatın. Bu işlem size Windows 8'i bootable bir USB bellek kurulumu sağlayacak.
    noimage
    noimage



    İçindeki tüm veriler silinerek USB bellek önce formatlanıyor.
    noimage
    Daha sonra Windows 8 ISO dosyası USB belleğe ayıklanarak kopyalanıyor.
    noimage


    Bootable USB device created successfully yazısını gördüğünüz zaman işlem tamamlanmış demektir. Uygulama penceresini kapatabilirsiniz.


    noimage
    Sonraki aşamada bilgisayarınızın varsa sabit diskinin bir bölümünü veya isteğinize göre mevcut sistemin yerine Windows 8'i kurmak için bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS ekranında Boot sıralamasında USB Bellek seçeneğini aktifleştirerek kaydedip, çıkın.


    noimage
    Windows 8 kurulum uyarısı ekranda belirdiğinde bir tuşa basarak kuruluma başlayın.


    Main-board.com
#15.09.2012 11:36 0 0 0