Kasımpaşa 2 - 0 Fenerbahçe

Son güncelleme: 29.09.2012 23:05
  • Fener ışık vermiyor (2-0)


    noimage



    Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, Kasımpaşa deplasmanından 2-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. Paşa'ya 3 puanı getiren goller, Kalu Uche ve Hüseyin Kala'dan gelirken, Sarı-lacivertli ekibin deplasman kabusu devam etti.


    Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, Kasımpaşa deplasmanından 2-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. Paşa'ya 3 puanı getiren goller, Kalu Uche ve Hüseyin Kala'dan gelirken, Sarı-lacivertli ekibin deplasman kabusu devam etti.
    "3 puanı daha fazla isteyen bizdik"

    Karşılaşma, Kasımpaşa ve Fenerbahçe taraftarının, Kasımpaşa yönetim aleyhindeki tezahüratları altında başladı. Hafta içinde teknik direktör Metin Diyadin'in görevine son verilmesi nedeniyle ev sahibi, Fuat Kılıç yönetiminde sahaya çıktı.

    İlk dakikalarda mücadelede tempo, oldukça düşüktü. İki takım da orta sahada çok fazla top kaybı yaparken, ilk tehlike Fenerbahçe'den geldi. 7. dakikada Meireles'ten aldığı topla ceza sahasına yaklaşan Alex, çok sert vurdu ancak top az farkla auta gitti.

    Bu pozisyondan sonra Kasımpaşa'dan önemli bir fırsat yakaladı. Kullanılan köşe vuruşunda çıkıp, topu yumruklayan Volkan Demirel, fazla uzaklaştıramadı. Orada topla buluşan Sancak Kaplan'ın vuruşu ise Meireles'ten döndü.
    30 Fotoğraf
    Fener ışık vermiyor

    Fenerbahçe, 22. dakikada ise bir duran toptan sonra gole yeniden yaklaştı. Alex'in ön direğe kestiği topa iyi hareketlenen Sow, yakın direğe vurmak istedi ancak çerçeveyi tutturamadı.

    İlk yarının ilerleyen bölümlerinde ise maçın temposu yeniden düştü. 45 dakikalık bölümde başka gol pozisyonu yaşanmadı ve takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

    Fenerbahçe, ikinci yarıya 2 oyuncu değişikliği ile başladı. Alex ve Stoch'un yerine Caner ve Kuyt oyuna dahil oldu. Mücadelenin ikinci yarısı, karşılıklı gol pozisyonları ile başladı.
    "Oyuncu değişikliklerimiz etkili oldu"

    51'de Kasımpaşa'nın golcüsü Kalu Uche, yüzde yüzlük bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Özer'in ortasına arka direkte iyi yükselen Yalçın Ayhan, kale sahası içine indirdi. Orada boş durumda topla buluşan Uche, topa dokunamadı ve mutlak gol fırsatından yararlanamadı.

    Bu pozisyondan 2 dakika sonra, Fenerbahçeli oyuncular gol vuruşunu yapamadı. Mehmet Topuz'un arka direğe etkili ortasına hareketlenen Caner ve Kuyt, istedikleri vuruşu yapamadı ve bu pozisyondan gol çıkmadı.

    Dakikalar ilerledikçe ev sahibi Kasımpaşa, oyundaki hakimiyeti ele geçirdi. Üst üste geliştirdiği etkili ataklarla Sarı-lacivertli ekibin kalesinde tehlikeli olan Kasımpaşa, 61'de direği geçemedi. Sancak Kaplan'ın ortasında topla buluşan Adem Büyük, çok iyi bir vuruş yaptı. Volkan'ı da geçen top, direkten döndü.

    65'te ise gole yaklaşan isim Özer Hurmacı oldu. Soldan gelen ortada, arka direkte topla buluşan Özer, müsait durumda vuruşunu yapamadı. Son anda araya giren Gökhan Gönül, eski takım arkadaşının gol vuruşunu yapmasına engel oldu.

    İkinci yarıda daha etkili bir oyun sergileyen Kasımpaşa, golcü oyuncusu Kalu Uche ile 73'te golü buldu. Hüseyin Kala'nın soldan ortasına hareketlenen Uche, kale sahası üzerinde çok boş kaldı ve ayağının içiyle yaptığı vuruşta takımını 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.

    Fenerbahçe, bu golün şokunu üzerinden atamadan 2-0 geriye düştü. 77'de ise ilk golün asistini yapan Hüseyin Kala, Sarı-lacivertli savunmanın arkasına sarktı. Volkan Demirel ile karşı karşıya kalan Hüseyin, topu köşeye bıraktı ve 2-0'lık üstünlüğü sağladı.

    Bu golden sonra maçta başka gol olmadı ve Kasımpaşa, Fenerbahçe'yi 2-0 mağlup etti.

    KASIMPAŞA: 2 - FENERBAHÇE: 0
    Stat: Recep Tayyip Erdoğan
    Hakemler: İlker Meral, Cem Satman, Hakan Yemişken
    Kasımpaşa: Isaksson, Abdurrahman Dereli, Yalçın Ayhan, Elyasa Süme, Sancak Kaplan, Djalma, Kerem Şeras, Ernst, Özer Hurmacı (Dk. 67 Hüseyin Kala), Adem Büyük (Dk. 78 Ali Bilgin), Uche (Dk. 74 Santiago Garcia)
    Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Egemen Korkmaz, Yobo, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topuz, Mehmet Topal, Meireles (Dk. 76 Krasic), Stoch (Dk. 46 Caner Erkin), Alex (Dk. 46 Kuyt), Sow
    Goller: Dk. 73 Uche, Dk. 77 Hüseyin Kala (Kasımpaşa)
    Sarı Kart: Dk. 55 Elyasa Süme (Kasımpaşa)
#29.09.2012 23:05 0 0 0