Galatasaray Voleybol Akademisi Açılışı Yapıldı

Son güncelleme: 13.10.2012 16:40
  • Galatasaray Voleybol Akademisi, Hasnun Galip Sokak’taki tarihi kulüp binamızda yapıldı.

    Açılış Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Yönetim Kurulu Üyeleri Semih Haznedaroğlu, Mehmet Cibara ve Necati Demirkol, GSK İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Özkan Mutlugil ve TVF yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti.

    Açılışta yaptığı açıklamada Galatasaray’ın 107. Kuruluş yıldönümü olması sebebiyle bugünün çok anlamlı olduğunu ifade eden Başkan Ünal Aysal'Galatasarayımızın 107. yaşından 108. yaşına giriş gününe tesadüfen voleybol akademimizin açılışı da denk geldi. Bunu hep beraber kutluyoruz. Aramızda Türkiye Voleybol Federasyonu'nun yeni başkanı var. Bizlere şeref verdiler. Akademimiz herkese hayırlı olsun' şeklinde konuştu.

    Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil ise altyapı yatırımlarının öneminden bahsederek, 'Galatasaray Kulübü'nün hem voleybol spor okulları hem de voleybol akademisi olarak başlattığı bu programı çok önemsiyoruz. Bu hizmetlerden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz' dedi. Kendisinin ve açılışta bulunan 2 yönetim kurulu üyesinin Galatasaray'da voleybol oynadığını belirten Özkan Mutlugil, 'Galatasaray Kulübü'nün Türkiye voleyboluna ve Türk sporuna katkılarını çok iyi bilen kişileriz. Bu salonda uzun yıllar önce hepimiz antrenman yaptık, ter döktük. Öncelikle Galatasaray Spor Kulübü'ne ve başkanımıza Türkiye voleyboluna katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu katkılar her geçen gün artarak devam ediyor. Bu da bizi çok sevindiriyor' ifadelerini kullandı.

    Açılışta konuşan Galatasaray Spor Kulübü Voleyboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Cibara da, Voleybol Akademisi'nin, voleybol okullarının yeniden organizasyonu, birleştirilmesi ve daha etkin hale getirilmesi amacıyla hayata geçirildiğini vurgulayarak, 'Türkiye'de daha büyük kitlelere voleybol oynama imkanı vermeyi, aynı zamanda Galatasaray takımlarına ve ülke voleyboluna yıldızlar kazandırmayı amaçlıyoruz' dedi.

    Mehmet Cibara, Voleybol Akademisi kapsamında İstanbul'da 70 pilot ilköğretim okulundan 1200 öğrencinin arasından seçme yapıldığını ve seçilen bu öğrencilerin yazın Galatasaray Lisesi'nde kısa süreli bir eğitime tabi tutulduğunu söyledi. Mehmet Cibara son olarak Galatasaray’ın 107 sporcu ve 8 takımdan oluşan bir altyapısı olduğunu belirterek sözlerini noktaladı.

    Yapılan konuşmaların ardından kulüp binamızda bulunan, yenilenen ve Ayşe Himmetoğlu’nun adı verilen voleybol salonunu gezen Başkan Ünal Aysal yanında bulunan altyapı sporcularımıza hitaben konuşarak 'İnşallah önümüzdeki yıllarda bu günü hepiniz hatırlayacaksınız. Şurada gördüğüm kardeşlerimizin, gençlerimizin hepsini birer birer şampiyon olarak izlerim. Bu gönüllerinizden ve gözlerinizden okunuyor. Hepinize başarılar diliyorum. Nice nice şampiyonluklar için yaşasın Galatasaray' dedi.

    Organizasyon, topluca çektirilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

    noimage
#13.10.2012 16:40 0 0 0