Anaflaksi Nedir

Son güncelleme: 24.10.2012 00:45
  • alerjik şok - anaflaksi belirtileri - anaflaksi tedavisiAnaflaksi bir alerji türü olan hastalıktır.Alerjiler arasınde en tehlikeli olan türde Anaflaksitir.

    Ölümlere dahi sebep olabilecek türden tehlikeli olan Anaflaksi hastalığından kurtulmak için en önemli olay bir çok hastalıkta olduğu gibi erken teşhis ve erken tedavidir.Anaflaksi halk arasında alerjik şok olarak bilinmektedir.

    Anaflaksi belirtileri:
    Bir çok alerji türünde görülen belirtiler arasında yer alan kaşıntı Anaflaksi hastalığında da en yaygın görülen belirtidir.Bunun dışında ses kısıklığı, ses tellerinin şişmesi, hapşırma,baş dönmesi, düzensiz normal olmayan biçimde kalp atışları,terleme ve baş ağrısı Anaflaksi hastalığında görülen bazı belirtileri arasında yer alır.

    Anaflaksi Tedavisi:
    Yukarıda da vurgulandığı üzere hastalığın erken teşhisi ve tedavisi görülebilecek olumsuz durumlar için oldukça önemlidir.Hastalığın belirtileri görülmeye başladığı anda mümkün olabildiğinde hızlı şekilde doktora başvurulmalıdır.

    Aksi taktirde ölümle sonuçlanması mümkün durumlarla karşılaşılabilir.Hastaneye ulaşana dek yapabileceğiniz bazı uygulamalar ile hastanın hayatını kurturabilirsiniz.

    -Eğer böcek sokması gibi durum sonucu alerji gerçekleşiyorsa o bölgeye turnike yaparak zehrin kana karışmasını engelleyebilirsiniz.

    -Hastanın ayaklarını kaldırarak beyine kan gitmesine sağlayabilirsiniz.

    -İmkanınız bulunuyorsa hastaya oksijen verebilirsiniz.

    alıntı
#24.10.2012 00:45 0 0 0