Fenerbahçe 1 - 3 MP Antalyaspor

Son güncelleme: 30.10.2012 18:53
  • Kale düştü! (1-3)


    noimage



    Fenerbahçe'nin ligde kendi sahasındaki 47 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi. Sarı lacivertliler, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Medical Park Antalyaspor'a 3-1'lik sonuçla mağlup oldu. Medical Park Antalyaspor ise lider Galatasaray ile puanını eşitledi.


    Spor Toto Süper Lig'de 9. haftanın kapanış maçında Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Medical Park Antalyaspor'u ağırladı.

    Fenerbahçe, rakibine 3-1'lik sonuçla yenilirken, sarı lacivertliler ligde 47 maç sonra kendi evinde sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Bu sonuçla Fenerbahçe 13 puanda kalırken, Medical Park Antalyaspor puanını 18'e çıkararak lider Galatasaray ile puanını eşitledi.





    Medical Park Antalyaspor'un gollerini 41 ve 45. dakikalarda Diarra ile 80. dakikada Deniz Barış kaydederken, Fenerbahçe'nin tek golü 50. dakikada Sow'dan geldi. Bu sonuçla ayrılca, Medical Park Antalyaspor, Fenerbahçe'yi deplasmanda ilk kez mağlup etti.

    Sarı lacivertlilerin cezası nedeniyle sadece kadın ve çocuk taraftarların tribünde yer aldığı karşılaşmaya Fenerbahçe, Volkan, Gökhan, Serdar, Bekir, Hasan Ali, Cristian, Selçuk, Krasic, Kuyt, Caner ve Sow ilk 11'i ile çıkarken, Medical Park Antalyaspor da Hakan, İbrahim, Aissati, Musa, Tita, Ergün, Isaac, Murat, Deniz, Diarra ve Koray ilk 11'i ile sahada yer aldı.

    Fenerbahçe karşılaşmaya baskı yaparak başladı. İlk dakikalarda oyunu rakip sahaya yıkmaya çalışan sarı lacivertliler, Medical Park Antalyaspor savunmasını aşmayı başaramadı. Kendi sahasından hızlı çıkarak Fenerbahçe kalesinde etkili olmaya çalışan konuk ekip, 41. dakikada Diarra ile golü buldu.

    Isaac'in uzun pasıyla sol tarafta topla buluşan Diarra, ceza sahası sol çaprazına gelerek sert bir şut çekti ve topu Fenerbahçe ağlarına göndererek Medical Park Antalyaspor'u deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra sarı lacivertliler daha fazla risk alarak ileri çıkmaya başladı.

    Fenerbahçe'nin savunmada verdiği boşlukları iyi değerlendiren Medical Park Antalyaspor, ilk devrenin son dakikasında birkez daha sahne alan Diarra'nın golüyle farkı 2'ye çıkardı. Orta alandan atılan uzun pasla birlikte ceza sahasının sol tarafında Tita topla buluştu. Tita topu ceza sahası içine gönderirken, Diarra vuruşunu yaparak kaleci Volkan'ı mağlup etti ve skoru 2-0 yaptı.

    İlk devrenin kalan bölümünde başka gol olmazken, Medical Park Antalyaspor soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gitti.

    Maçın ikinci devresine Fenerbahçe hızlı başladı. Rakip sahada baskı yaparak Medical Park Antalyaspor'un kendi sahasından rahat çıkmasına izin vermeyen sarı lacivertliler, aradığı golü 50. dakikada Sow ile buldu.

    Rakip ceza sahasının sağ çaprazında topu kontrol eden Sow, Deniz'den sıyrıldıktan sonra kaleci Hakan Arıkan'ın bacakları arasından topu Medical Park Antalyaspor ağlarına göndererek skoru 2-1'e getirdi.

    Medical Park Antalyaspor kalesine etkili gelmeye devam eden Fenerbahçe, 57. dakikada Sow ile gole çok yaklaştı. Caner'in rakip savunmanın arkasına attığı uzun pasla birlikte ceza sahası içinde topla buluşan Sow, uygun pozisyonda olmasına rağmen yavaş hareket edince savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

    Karşılaşmanın 67. dakikasında Fenerbahçe direğe takıldı. Cristian'ın pasıyla ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Sow bekletmeden vuruşu yaptı. Sow'un sert şutunda top direğe de çarptıktan sonra auta gitti.

    Fenerbahçe bütün hatlarıyla Medical Park Antalyaspor kalesine yüklenirken savunmada boşluklar vermeye başladı. Sarı lacivertlilerin 80. dakikada kullandığı köşe vuruşunda topu kontrol eden konuk ekip, kendi sahasından çok hızlı çıktı.

    Boş bir alanda Fenerbahçe yarı alanına giren Ömer, yanındaki Deniz'e pasını verdi. Boş pozisyondaki Deniz, topu Fenerbahçe ağlarına gönderdi ve skoru 3-1 yaptı. Kalan sürede başka gol olmazken, Medical Park Antalyaspor sahadan 3-1'lik sonuçla galip ayrıldı.

    FENERBAHÇE 5 MAÇLIK CEZASINI TAMAMLADI
    Fenerbahçe Futbol Takımı, Spor Toto Süper Lig'de Medical Park Antalyaspor mücadelesiyle birlikte 5 maçlık cezasını tamamladı.

    Geçen sezondan kalan 5 maçlık seyircisiz oynama cezası nedeniyle 2012-2013 sezonunda Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ligin 2. haftasında Gaziantepspor, 4. haftasında Mersin İdmanyurdu, 5. haftasında Trabzonspor ve 7. haftasında Beşiktaş maçlarını, sadece kadınlar ve çocukların bulunduğu tribünler önünde oynayan sarı-lacivertli ekip, cezalı süreci Medical Park Antalyaspor karşılaşmasıyla noktaladı.

    Futbol Federasyonu'nun geçen sezon başlattığı uygulama çerçevesinde sarı-lacivertli ekibin maçlarına büyük ilgi gösteren kadın ve çocuk taraftarlar, bu sezonki 5 maçlık süreçte de tribünlerin büyük bölümünü doldurarak takımlarına destek verdi.

    KADRODA ZORUNLU DEĞİŞİKLİKLER
    Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, sakatlıklar nedeniyle kadroda değişiklikler yaptı.

    UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda deplasmanda AEL Limassol ile yapılan maçta sakatlık geçiren Mehmet Topal ve Egemen Korkmaz 18 kişilik kadroda yer almadı. Teknik direktör Kocaman, Egemen'in yokluğunda savunmada Serdar Kesimal'ı görevlendirirken, orta alanda da Krasic ilk 11'de forma şansı buldu.

    Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Yobo, Mehmet Topuz ve Meireles de 18 kişilik kadroda yer almazken, Bienvenu ve Sezer Öztürk de kadronun dışında kaldı.

    Ligde 8. hafta maçında deplasmanda Bursaspor mücadelesinde ilk 11'de sahaya çıkan Krasic, Medical Park Antalyaspor maçında da 11'de yer aldı.

    CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU
    Cumhuriyetin 89. yılı kutlamaları çerçevesinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın içine ve dışına Türk bayrakları ile Atatürk posterleri asıldı.

    Stada gelen kadın ve çocuk taraftarlar da ellerinde dalgalandırdıkları Türk bayraklarıyla tribünlerde Cumhuriyet Bayramı'nın coşkusunu yaşadı.

    Taraftarlar, karşılaşma başlamadan önce stat hoparlörlerinden çalınan Ayten Alpman'ın ''Memleketim'' şarkısına eşlik etti.

    Karşılaşma öncesi çalınan ''10. Yıl Marşı'' eşliğinde havaya kırmızı ve beyaz renklerdeki konfetiler atılırken, maraton üst tribünü kaplayan dev boyutta Türk bayrağı da açıldı.

    FENERBAHÇE: 1 - MEDİCAL PARK ANTALYASPOR: 3
    Stat: Fenerbaçe Şükrü Saracoğlu
    Hakemler: Mete Kalkavan, Cemal Bingül, Erdem Bayık
    Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Serdar Kesimal, Bekir İrtegün, Hasan Ali Kaldırım (Dk. 77 Salih Uçan), Krasic ( Dk. 66 Stoch), Cristian, Selçuk Şahin (Dk. 85 Semih Şentürk), Caner Erkin, Kuyt, Sow
    Medical Park Antalyaspor: Hakan Arıkan, Koray Arslan, Deniz Barış (Dk 84 Zizic), Musa Nizam, Ergün Teber, Isaac, Murat Duruer, İbrahim Dağaşan, Tita (Dk. 66 Zeki Yıldırım), Aissati, Diarra (Dk. 77 Ömer Hasan Şişmanoğlu)
    Goller: Dk. 41 ve Dk. 45 1 Diarra, Dk. 80 Deniz Barış (Medical Park Antalyaspor), Dk. 49 Sow (Fenerbahçe)
    Sarı Kartlar: Dk. 48 Tita (Medical Park Antalyaspor), Dk. 53 Serdar Kesimal, Dk 59 Bekir İrtegün (Fenerbahçe)
#30.10.2012 18:53 0 0 0