Aldatan Erkekler

Son güncelleme: 11.11.2012 14:59

  • Aldatan erkek suçlu çocuk gibi bakıyor
    Doç.Dr.Samancı'ya göre Aldatan erkek kendini bazı ipuçlarıyla ele veriyor. Eşi tarafından aldatılan kadın, bazı belirsizlikler duyumsuyor. Öncelikle bir şeylerin yolunda gitmediğini fark ediyor. Ardından eşinin söylediklerinin birbirini tutmadığına tanık oluyor. Ayrıca, Aldatan erkek, karısın gözünün içine "suç işlemiş çocuk gibi" bakıyor. Eve olan ilgisi ve eve ayırdığı zaman, cinsellik azalıyor.

    Aldatıldığının ayrımına varan kadınların yüzde 50'ye yakınında güven duygusu ortadan kalkıyor, yüzde 35'i ise, ailenin geleceğini düşünerek 'kocam bunu nasıl yapabildi" diyor. Öte yandan aldatılan eşler ilk aşamada boşanmayı düşünse bile sadece yüzde 20'si boşanma konusunda adım atıyor. Yüzde 80'i ise sorunu çözme yoluna gidiyor.

    Aldatıldığını düşünen kadınlara, emin olmadan harekete geçmemelerini söyleyen Samancı, aldatılan kadınlara şu önerilerde bulunuyor:"Aldatılan kadın sorunu eşiyle paylaşsın. Yani, 'böyle hissediyorum, böyle bir sorun var mı' şeklinde konuşsun. 'Evet' yanıtı alındığında yas süreci, sıkıntı, uykusuzluk, tedirginlik dönemi başlayabilir. Bu dönem bir kaç hafta ile bir kaç ay sürebilir. Aldatılan kişinin eşiyle biraraya gelerek sadece karşı taraftan değil kendinsinden de kaynaklanabilen sorunları çözmek için adım atması gerekiyor. Unutulmaması gerekir ki aldatılma çözülebilen bir sorundur. Çözüldüğü zaman da evlilikte geçmişe yönelik sorunları yeniden gözden geçirip çözebilmektedir."

    alıntı
#11.11.2012 14:59 0 0 0