Fenerbahçe 2 - 1 Orduspor

Son güncelleme: 13.11.2012 23:36
  • Kadıköy'de Sarı-Lacivert karnaval! (2-1)

    noimage




    Seyircisiz oynama cezasının sona ermesiyle Fenerbahçe, Kadıköy'de galibiyetle başladı. Sow ve Sezer'in golleriyle Orduspor'u 2-1 mağlup eden Sarı-Lacivertliler'in 3 şutu da direkten döndü. Orduspor'un tek golü Şamil'den geldi.


    Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe, Orduspor'u konuk etti.

    Seyircisiz oynama cezası nedeniyle bu sezon ligde iç sahadaki ilk 5 maçını, kadınlar ve 12 yaş ve altı çocukların bulunduğu tribünler önünde oynayan Fenerbahçe, Orduspor maçıyla bu sezon ilk kez bütün taraftarlarının bulunduğu tribünlere karşı sahaya çıktı.

    Fenerbahçe'nin Brezilyalı orta saha oyuncusu Cristian Baroni, Orduspor mücadelesiyle ligde 100. maçına çıktı.

    Orta alanda iki takımın da kontrollü bir oyunla başladığı mücadelede Fenerbahçe, dakikaların ilerlemesiyle oyunda üstünlüğü yakaladı ve 11. dakikada Sow ile de golü buldu.
    reklam

    11. dakikada rakip yarı alanın ortasında topla buluşan Dirk Kuyt ceza alanı önüne yerden pasını verdi. Topla buluşan Moussa Sow, iki rakibinin arasından sıyrılarak hafif sol çaprazdan sol ayağıyla vuruşunu yaptı ve takımını 1-0 üstünlüğe taşıdı.

    Christian'ın rakip yarı alanda kaptırdığı topta Orduspor, 21. dakikada sol kanattan Vicente Monje ile etkili geldi. Ancak Vicente Monje ceza sahası içinde bulunan arkadaşı Hasan Kabze'yi topla buluşturamadı ve topu doğrudan auta gönderdi.

    42. dakikada sağ kanattan serbest vuruş kullanan Cristian, topu ceza sahası dışındaki Meireles'e gönderdi. Meşin yuvarlağa gelişine vuran Meireles'in şutunda, top yandan auta çıktı.

    İki takım da kalan dakikalarda yakaladığı gol fırsatlarından yararlanamadı ve mücadelenin ilk devresi Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.

    Mücadelenin ikinci devresinde de topa hakim olan taraf Fenerbahçe oldu.

    51. dakikada Bekir seri çalımlarla sağ kanattan ceza sahası içerisine girdi ve yerden pasını penaltı noktası üzerindeki Moussa Sow'a gönderdi. Sow'un gelişine çektiği şut savunmaya çarpıp kornere gitti.

    Korner atışından sonra savunmadan çıkarken topu kaybeden Mor-Beyazlılar kalesinde bir büyük tehlike daha yaşadı. Raul Meireles'in pası ile sağ çaprazda topla buluşan Cristian Baroni ceza sahası içerisine girer girmez şutunu çekti ancak kaleci Saso Fornezzi bu şutu kornere çelmeyi başardı.

    60. dakikada Raul Meireles'in pası ile ceza sahası dışında topla buluşan Mehmet Topal önünü boşalttıktan sonra şutunu çekti ancak kaleci Saso Fornezzi bu şutu güçlükle kornere çelmeyi başardı.

    Fenerbahçe Moussa Sow ile inanılmaz bir pozisyonu değerlendiremedi. 65. dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında, Stoch sol kanattan altıpas içerisine yerden ortaladı. Sow bu pozisyonda topu kalenin üzerinden auta gönderdi.

    69. dakikada sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Miroslav Stoch'un ortasını kaleci Saso Fornezzi elinden kaçırdı. Altıpas çizgisi üzerinde sağ çaprazda bulunan Dirk Kuyt'a geldi. Kuyt'un gelişine çektiği şutta top üstten dışarı çıktı.

    71. dakikada hızlı gelişen Orduspor atağında sol kanatta bomboş pozisyonda topla buluşan Yiğit Gökoğlan ceza sahası içerisine girer girmez yerden şutunu çekti ancak kaleci Volkan Demirel iki hamlede topa sahip oldu.

    85. dakikada Orduspor savunmasının kaptırdığı topla ceza sahası dışında topla buluşan Cristian Baroni'nin çektiği şut yan direkten döndü. Dönüşünde savunma hücuma çıkarken topu kaybetti. Orta sahada topla buluşan Bekir İrtegün yerden pasını Sezer Öztürk'e verdi. Sezer topla biraz ilerledikten sonra yaklaşık 25 metreden şutunu çekti ve top kaleci Saso Fornezzi'nin solundan ağlara gitti ve Sarı-Lacivertliler 2-0 öne geçti.

    89. dakikada Cristian Baroni orta sahadan aldığı topla biraz ilerledikten sonra ceza sahasının hemen dışından sağ çaprazdan şutunu çekti ancak top kaleci Fornezzi'den döndü ve tekrar Cristian'ın önüne düştü. Cristian ikinci kez şansını denedi ancak top yandan dışarı çıktı.

    90+2'de Mor-Beyazlılar, Şamil Cinaz'ın attığı golle farkı 1'e indirdi. Umbides'in pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Miguel Garcia son çizgiye indikten sonra ortasını yaptı. Miguel Garcia'nın ortasına altıpas çizgisi üzerinde iyi yükselen Şamil Cinaz'ın kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. 2-1.

    Kalan dakikalardan gol sesi çıkmadı ve Fenerbahçe mücadeleyi 2-1 kazandı.

    Bu skorla Fenerbahçe puanını 19'a yükselterek ligde 3. sıraya yerleşti. Orduspor ise 17 puanla 7 sırada yer aldı.
#13.11.2012 23:35 0 0 0
#13.11.2012 23:36 0 0 0