Kazanda Aşure - Oktay Usta

Son güncelleme: 30.11.2012 17:23
  • aşure yapmak - aşure için gereken malzemeler - ev aşuresiMalzemeler:

    1 Kg Buğday
    600 Gr. Fasulye
    600 Gr. Nohut
    2,5 Su B. Kuru Üzüm
    400 Gr. Kayısı
    1 Su B. Pirinç
    2 Su B. Süt
    2 Portakal Kabuğu
    3 Elma
    2 Kg Toz Şeker
    1 Çay B. Gül Suyu
    Su

    Üzeri İçin:

    İncir
    Kayısı
    Kuş Üzümü
    Ceviz
    File Fındık
    Dolmalık Fıstık
    Yeşil Fıstık
    Tarçın
    Nar Tanesi

    noimage

    Hazırlanışı:

    Buğday, fasulye ve nohutu bir gece önceden suda bekletiyoruz. Nohutu ıslatırken sıcak su ve tuz koyuyoruz. Islatmış olduğumuz buğdayı iyice yıkayıp kara suyunu çıkartıyoruz.

    Geniş bir tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz. Üzerini geçecek kadar su koyup 1 taşım kaynatıyoruz. Altını kapatıp 10-15 dakika dinlendiriyoruz. Tekrar kaynatıp tekrar dinlendiriyoruz.

    Gerekiyorsa biraz daha sıcak su koyuyoruz. En son bir kez daha kaynatıp dinlendirten sonra tekrar ocağın altını yakıyoruz. Sütü döküp karıştırıyoruz. Pirinci yıkayıp katıyoruz.

    Tekrar sıcak su döküyoruz. Biraz kaynadıktan sonra fasulye ve nohutu ekliyoruz. Sürekli karıştırıyoruz. Üzümleri yıkayıp katıyoruz. Malzeme koydukça suyunu arttırıyoruz.

    Biraz daha karıştırıp şekerini ekliyoruz. Şekeri eridikten sonra suda bekletilip doğranmış kayısıları ekliyoruz. Gül suyu döküyoruz. Gerekirse biraz daha sıcak su
    koyabiliriz.

    Dibini tutmaması için sürekli karıştırıyoruz. Küp küp doğranmış incirleri katıyoruz. Biraz sıcak su katıyoruz. Sürekli karıştırarak biraz daha pişirip altını kapatıyoruz. Kaselere paylaştırıyoruz.

    Ilıyıp üzeri pelte tuttuktan sonra, incir, kayısı, kuş üzümü, ceviz, file fındık, dolmalık fıstık, yeşil fıstık, tarçın ve nar taneleri ile süsleyip servis ediyoruz.

    alıntı


    https://www.main-board.com/tatlilar/688005-asure-tarifi-oktay-usta.html#post4946667
#24.11.2012 14:02 0 0 0
  • Aşure çok nefis görünüyor paylaşımın için saol Bir Dostum.
#24.11.2012 23:13 0 0 0
  • Çok güzel :D
#30.11.2012 17:23 0 0 0