Katar İçin Önemli Bilgiler

Son güncelleme: 27.01.2013 19:13
  • Katar'ı internet üzerinden araştırmak istedim ama pek istediğim gibi cevaplar alamadım sorularıma cevap verirseniz çok mutlu olurum.

    Öncelikle şunu söylemek istiyorum eşimle Katar'da çalışmayı düşünüyoruz. İkimizde muasebe okuyoruz açıktan Katar'da hem üniversite okuyum hem çalışma şansımız varmı ? İlk olarak aklımızda ki bu. İkincisi ise burada bir üniversie okuyup ayrıca yabancı dil öğrenip Katar'a gelmek. Tabi bunlar düşünmekle olmuyo büyük bir araştırma gerekiyor. Bu sayfayı görünce çok mutlu oldum sormak istediğim ve öğrenmek istediğim birçok konu var. İnşallah bana yardımcı olabilirsiniz

    İnternet araştırmalarımın sonucunda şu bilgilere ulaştım. Katar'lılar Türklere çok değer veriyorlarmış. Ve oradaki çalışanlar ırka göre maaş alıyorlarmış. Bulunduğu standarta göre değil. Mesala Türksen yüksek Filipinliysen düşük. Maaşların Türk Lirasıyla 53 milyar'a denk geldiği söyleniyor. Bu para veriliyorsa evin kiralarının 7 - 8 milyar olması gayet normal. Suya ve elektiriğin bedava olduğu ve suyun denizden arıtıldığı söyleniyo. Kıbrıs'ta da denizden arıtılıyo ama musluktan yinede tuzlu su akıyo. Oradada öyle mi ? Vergi yokmuş bu yüzden arabalar felan ucuzmuş. Vergi ülkede ki hiç birşeyden alınmıyor mu ? Katar'da yabancılar sadece İNCİ ADASI diye biyerden ev kiralıyabiliryorlarmış. Yabancılara ev satmıyorlarmış. İncil Adasınıda araştırdım ve Doha'da olduğunu öğrendim. Bildiğime göre Katar'ın başkenti Doha. İnternetten baktığım evler gayet güzel mimarisi harika diyebilirim. Katar'da çok eşlilik normalmiş. Bu beni pek fazla ilgilendirmiyo ama böyle okudum. Yanlış bilgi edinmek istemem. %95'i müslamanmış. Sokaklarda namaz kılan adamlar bir lokantaya gitsen oturamazmışsın her tarafta namaz kılanlar varmış. Suç oranı %0 mış. Katar'da etek giyenleri pek hoş karşılamazlarmış gece haytında istediğin gibi giyenebilirmişsin. Gece kulüplerine kapalıları almıyolarmış. Bu biraz tuaf. Ramazan ayında her taraf kapalıymış. Ramazan ayında sokakta sakız çiğneyen,su içen, yemek yiyenleri şikayet ediyolarmış. Bazı alışveriş merkezleri bi gün Amerikalılar bi gün Türkler gidebiliyormuş ve ailecek gitmek zorundaymışsın. Herşey çok pahalıymış gece hayatı. Kısacası Türklere değer verildiği söyleniyor ama Amerikalılar ve İngilizler daha gözde sanırım yardım lütfen. Bilgiler doğrumu ?
    NOT: İngilizce konuşabiliyorum. Şuan Arapça öğrenmeyi düşünmüyorum. İngilizce 2.dilleriymiş öyle deniliyor. Tatil amaçlı gelip görme gibi şansım yok.


    Ev kiraladiginiz zaman min. 1 yillik kontrat imzalamaniz ve 12 aylik kira bedelini cek olarak ya da pesin olarak odemeniz gerekli. Eger kontrat suresi bitmeden evden ayrilmaya kalkarsaniz cekleriniz size geri verilmiyor. Insafli bir ev sahibi ise bir ya da iki aylik kira bedeli ceza odeyip cikabilirsiniz. (Ceza odeme-(Terbiyeden-Yoksunum)-diginiz tek durum Katar’dan ayriliyor olmaniz, bunu da ispatlamaniz gerekli)
    Kiraladiginiz ev icin bir aylik kira bedelini depozit olarak sozlesmeyi yaptiginiz gun alirlar
    Ev kiraladiginizda su-elektrik icin ev sahibine ya da Kahramaa’ya 2000 riyal depozit odemelisiniz.
    Esinizin ve cocuklarinizin ucak biletleri (eger paketiniz ailenizin ucak biletlerini kapsamiyorsa)
    Evcil hayvaniniz varsa Katar’da veterinerler cok pahali benden soylemesi
    Multiple Exit Permit almak isterseniz senelik 500 riyal. (Normalde sirketler calisanlarinin exit permitle-(Terbiyeden-Yoksunum)-rini tek seferlik olan tipten alir ve masrafini karsilar (10 riyal). Ancak siz bir sene boyunca sponsor iznine bagli kalmadan ulkeden cikabilmek istiyorsaniz multiple exit permit almalisiniz,masrafi size aittir)
    Araba almaniz gerekecek (eger paketinizde sirket size araba saglamiyorsa).. Eger sirket size araba veriyorsa bu seferde esinize bir araba almaniz gerekecek cunku Katar’da toplu ulasim cok cok zayif, taksi bulmak ise ayri bir dert.
    Ev dosemek. Evi mobilyasiz tuttuysaniz mobilya/beyaz esya alisverisiniz olacak. Evi full mobilyali tuttuy-(Terbiyeden-Yoksunum)-saniz, yine alisveris yapmaniz gerekir. Evin eksigi hic bir zaman bitmezzz..
    Turkiye-Katar gelis gidislerinde bagaj agirligini limit dahilinde tutmak hep bir stres yaratir… Limiti asti-(Terbiyeden-Yoksunum)-giniz zaman havayolu firmasina kilo basina ne kadar odeyeceginizi bir arastirin..


    Sebze meyva fiyatları, bayanlar için güzellik salonları, okullar veya kreşler giyim sekto-(Terbiyeden-Yoksunum)-rüde Türkiyeye göre oldukça pahalı bence bunlarıda göz önünde bulundurmak gerekli ayrıca iş yeriniz size özel saglık sigortası yapmıyorsa hastanelere yüklü faturalar ödemek durumunda kalabilirsiniz. İçkili bar ve restorantlar sadece otellerin içinde var dolayısıyla gece hayatıda memlekete göre pahalı aklınızda olsun

    Bu bilgilerde bulunuyor.
#27.01.2013 19:13 0 0 0