Evliliklerde Aldatma

Son güncelleme: 14.02.2013 23:29
  • her erkek aldatırmı - her evlilikte aldatma yaşanırmı - evlilikte aldatma hangi aşamalarda görülür
    Evliliklerde mutlaka aldatma yaşanır mı?

    Her erkeğin ya da her kadının eşini aldatması diye bir kural yoktur. Bazı insanlar, kendilerinin eşlerini aldatmasını meşrulaştırmak için, çevrelerini aldatan insanlarla donatırlar. Kendileri gibi düşünen ve davranan insanların arasında, kendilerini daha rahat ve iyi hissederler. Eğer evlilik ilişkisi durgunlaşmaya başlamışsa, bu durumda çiftlerin yardım almaları, ilişkiyi yeniden canlandırmak için birlikte çabalamaları, aldatmayı gereksiz hale getirir. Ancak yaratıcı olmayan, ilişkiye emek vermekte zorlanan kişiler, insanoğlunun bildiği en kolay şeye, aldatma yoluna kaçarlar.

    Oysa yapılması gereken şey, var olan ilişkinin sürmesi için çaba sarf etmektir, o ilişkiyi yeniden yeniden keşfetmektir. Evlenmekle, bir araya gelmekle, o insanı tanımakla iş bitmez. Asıl bir şeyler birlikte yaşanmaya, yapılmaya, yaratılmaya başladıktan sonra ve bunların sürekliliği sağlandığında evliliklerin yürümesi söz konusu olabilir. insanlar aşık olduklarını düşündükleri zaman, beynin salgıladığı biyokimyasalların etkisiyle, sarhoşluk hissederler ve tanımadıkları birinin hayaline aşık olduklarını sanırlar. Oysa evli olunan kişiyle, gerçek bir ilişkiyi yaşamak, birbirlerine yeniden keşfetmek gerekir.


    Evlilikte aldatma, hangi aşamalarda görülür?

    Evli bir çift öncelikle sevgili olmayı, çift olmayı, karı-koca olmayı öğrenir. Ardından yaşamlarına yeni üyeler, çocuklar gelmeye başlar. Bu noktada çiftlerin yeni düzenlemelere gitmeleri gerekir. Eşler bazen bu düzenlemeleri yapmakta zorlanırlar. Kadınların ilgisinin çocuklara dağılması sonucunda erkekler yeni arayışlara girebilmektedirler. Erkekler genellikle çocuklar küçükken aldatmayı tercih ederler. Kadınlarda ise bu durum, çocuklar evden uzaklaştıktan, yani ilgilenecek, merak edilecek şeylerin yaşamında azalmasından sonra görülmeye başlar. Bu boşalan yuva sendromu denilen şeydir.

    Aslında çocuklar evden gittikten sonra değil de ergen olduktan sonra, özellikle kız çocukları annelerin kendi ergenliklerinde yaşayamadığı şeyleri yaşamaya başladıklarında kadınlarda aldatma eğilimi daha çok görülür. Bu durum sadece kadınlarda değil, hem erkeklerde hem de kadınlarda yaşanır. Çocukları ergenlik çağına geldiğinde, kendi yaşayamadıkları şeyleri yaşamaya başladıklarında, bir yandan telaşla onları kısıtlamaya çalışırken, bir yandan da büyük bir kaygı ve heyecan duyarlar. Birçok zaman ise, kendi yaşanmamışlıklarını gidermeye yönelirler. Yani genellikle aldatmalar bu dönemde meydana gelir.

    hemensağlıkcom alıntı
#14.02.2013 23:29 0 0 0