Öğretmen Sevgisi İle İlgili Kompozisyon

Son güncelleme: 26.02.2013 23:28
  • öğretmenler hakkında kompozisyon örneği - öğretmen sevgisini anlatan kompozisyon örneği

    KARANLIKLARIN DİKENİ
    Denizlerden kıyıya vuran ahenkli bir dalgadan, bir romanın ortasında, insana heyecan ve şevk veren tasvirden daha etkili bir güçtür ondaki.

    Öyle bir güçtür ki, gecenin acımasız ve ıssız karanlığını bozar. Öyle bir güçtür ki, uygarlık yolunu bizlere açar. Senfonilerdeki etkili titrek bir notayı, romanlardaki bir temayı yaşadım onda. Çocukken gençliğimi, gençken çocukluğumu yaşadım onda. Aramadım hiç ne annemi, ne babamı. Ezelden gelip, edebiyete giden bir alevdir.Bir alev ki, dağların buzunu eritir.

    Dilimizden hiç düşmeyen asıl adı … Bir annenin öpücüğü, bağrına basışı kadar tatlıdır tadı. Var gücüyle uygarlığa adamış kendisini. İnsanlığın bu öz evladı. Eksilmez hiç, artar aksine ona olan bu sevgi. Çünkü bizi o yetiştirdi. O çekti derdimizi, hiç esirgemedi sevgisini, bilgisini. O, içi çocuklarının sevgisiyle çarpan bir kişidir. Köy olsun,kent olsun ne çıkar? Dolaşır köyü, şehiri. Öğretir bize A’yı, B’yi, her şeyi. Yağmurla birlikte sel olunca göğüsler, geçer nehri. Bir zincirin halkalarından daha kuvvetlidir çocuklarıyla arasındaki bağ. Daima el ele, omuz omuzadır çocuklarıyla … Kalkındırmak, güçlendirmek için ulusunu. Odur karda, kışta bu kutsal dört duvar arasına gelen, elinde meşalesiyle. Bir deryadır, maneviyatının keşfedilmesi zor olan.

    Sensin elinde bir meşale ile arkasında bizleri toplayan. Bu kutsal meşale ardında emin adımlarla yürüyoruz inan. Eminiz doğru yolda olduğumuza. Çünkü sensin yol göstericimiz. Selam sana, karanlıkların dikeni, aydınlıkların gülü. Selam sana uygarlığın temsilcisi. Selam sana Atatürk’lerin. Arşimed’lerin. Pastör’lerin yaratıcısı. Sevgi sana, saygı sana … Sevgili Öğretmenim.


    alıntı
#26.02.2013 23:28 0 0 0