1) 2 dana beyin
2) 1 soğan
3) 2 defne yaprağı
4) Yarım bardak ay çiçek veya zeytinyağı (kızartma için)
5) 1 avuç maydanoz yaprağı
6) 1 limon
7) Tuz, karabiber
YAPILIŞI :
1. Beyinlerin zarları az akan çeşme altında soyularak çıkarılır.
2. Sıcak suya konur. Tuz, dörde bölünmüş soğan, defne yaprağı ilave edilip yarım saat haşlanır, suyunda soğutulur.
3. Suyundan çıkarılan beyinle, boyuna 6-8 parçaya dilimlenir. Tuz ve karabiber serpilir.
4. Dilimler önce una, sonrada yumurtaya batırılıp kızgın yağda pembe olarak kızartılır. Fazla yağlı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.
5. Servis tabağın alınıp maydanoz yaprakları ve limon dilimleri ile süslenir.
KISA BİLGİ :
Beyinde hayat için lüzumlu olan önemli maddelerin hepsi vardır.