Çözülme Çökme ve Sökme Süreci

Son güncelleme: 16.03.2013 14:27
  • Cengiz Çandar, Taraf gazetesinde Neşe Düzel'le yaptığı röportajda "çözüm süreci" adı altında yürütülen İmralı görüşmelerinin Türkiye'yi nereye sürüklediğini, açık bir biçimde ortaya koymaktadır. Bu görüşmelerin faillerinin, tanıklarının, müdafilerinin ya da sorumlularının nasıl bir Türkiye umduklarının ip uçlarını da bu söylenenlerden çıkarmak mümkündür Çandar'a göre Öcalan'ın kafasında "demokratik cumhuriyet" inşası ile Türkiye'nin yeniden yapılanması var. "Bunun için de yeni bir demokratik cumhuriyetin inşası için anayasadan başlayarak atılması gereken yasal adımlar var... Evet bir gün PKK lağvedilecek, silahlı mücadele bitecek fakat Türkiye de bu arada öyle değişecek ki adeta yeniden kurulacak... Öcalan, Hakan Fidan'la ve onun üzerinden Başbakan'dan aldığı bir sinyalle, 'Türkiye'nin yeniden yapılanmasına varacak bu iş' diye stratejik karar almış."
    Sızan tutanaklar, İmralı'daki görüşmelerin Türk milletine karşı "barış süreci" adı altında müşterek bir oyun oynandığını göstermektedir. Anayasa değişikliğiyle Erdoğan'ın Başkanlığı'nı Öcalan'ın kabul ettiği de Çandar'ın tespitlerinde var: O bu tespitini Öcalan'ın şu sözlerine dayandırıyor: "...Öcalan İmralı görüşmesinde 'Anayasa Değişikliğiyle Erdoğan'ın başkanlığını kabul edebiliriz' diyor. Erdoğan'la vardığı zımni mutabakata dayanarak bunu söylüyor." Demek ki Erdoğan ile Öcalan arasında zımni de olsa bir mutabakat var. Çandar, Erdoğan (Hakan Fidan) ve Öcalan'ın ülkenin geleceği konusunda bir mutabakata vardıklarını da ileri sürerek şunları söylüyor: "Fidan ile Öcalan arasında, muhtemelen Başbakan'ın bilgisi dahilinde, gelecek tasavvuruyla ilgili uzlaşılmış bir anlaşma var... Erdoğan çok güçlü bir adam. Öcalan da kendi kitlesi üzerinde çok güçlü biri... Kürtlerin özel bir statüye kavuşacağı ve iktidarı paylaşacakları yeni bir Türkiye'nin kurulması... Ama şu anda bunu söylemek çok sakıncalı oluyor...Öcalan, 'gün gelecek biz Türkiye'de iktidar ortağı olacağız' diyor."
    Çandar'a göre "...Sonuçta adını ne koyarsanız koyun, Türkiye ademi merkeziyetçi bir ülke olacak. Federasyon, özerklik, ya da Osmanlı dönemindeki gibi bir yapılanma. Osmanlı'da Kürtler iç işlerinde tamamen serbesttiler. Bölgenin adı Kürdistan'dı... Türkiye'nin siyasal yapısının PKK'nın siyaset yapabileceği şekilde esnemesi ve bunun yasal ve anayasal güvenceye alınması gerekiyor... Türkiye PKK'yı ortadan kaldıracaksa, onu Türkiye'nin sistemine yerleştirmek zorunda. Bunun için de Anayasa, Siyasi Partiler ve Seçim Kanunlarını değiştirmek zorunda. Türkiye en sonunda Öcalan'ı hapisten çıkaracak ve siyasi aktör haline gelmesini kabul edecek... Ya siyasallaşmış bir PKK... Öcalan özgür bir siyasi şahsiyet olacak. Ya da bugünkü durum kanlı bir şekilde devam edecek."
    Çandar'ın yalnızca yukarıya aldığımız söylemleri bile Türkiye'yi nelerin beklediğini açık biçimde ortaya koymaktadır. Erdoğan, Öcalan'la İmralı'da terör sürecini sona erdirmeyi değil, fiilen Türkiye Cumhuriyeti'nin yapısını, varlığını ve geleceğini tartıştırıyor. Türkiye çözülme, çökme ve sökme süreci yaşıyor. Böylece Türkiye'nin götürülmek istendiği yer açıkça ortaya çıkmış bulunmaktadır: İlk aşamada iki milletli, iki dilli, özerk yapılı bir anayasal sistem arzulanıyor. Şartlar olgunlaştığında ise ortada engel olarak bir tek referandum formalitesi kalıyor!

    13.03.2013
    Özcan YENİÇERİ
#13.03.2013 07:28 0 0 0
  • Çandar’a göre “...Sonuçta adını ne koyarsanız koyun, Türkiye ademi merkeziyetçi bir ülke olacak. Federasyon, özerklik, ya da Osmanlı dönemindeki gibi bir yapılanma. Osmanlı’da Kürtler iç işlerinde tamamen serbesttiler. Bölgenin adı Kürdistan’dı...

    Aslında bu yönetim şekli Terakkiperver fırkanında tercihiydi..Tabi kapatılmasaydı...Belki o zaman Bukadar can ve mal kaybı yaşamazdı bu memleket..

    Ümit Özdağ bir yazısında Osmanlıya Selçukluya vs..söven pkk lılar görmek istemiyorum diyordu...
    Birazdan görecez burda:)

    Bu yazıdan ben şunu anlıyorum..
    1_Türk Milletinin istikbâli için put'un ilkeleri kurban edilecek...
    yada
    2_Putun İstikbâli için Türk milleti kurban edilmeye devam edilecek...

    zor(!) seçim
#13.03.2013 09:45 0 0 0
  • Bu emperyaliz güçler bu milletin anasını ağlatacak. Öyle bir ağlatacak ki üstelik, benim gözyaşlarım bu selde bir su damlası kalacak. Şimdi biliyoruz ki ülkemiz işgal altında. Mustafa Kemal'in dediği gibi "içerde ve dışarıda hainler var." Bizler her daim uyanık olmak zorundayız. Çünkü biliyoruz ki, aydınlıklar hiçbir zaman karanlıkların karşısında boyun eğmemiştir ve hiçbir zaman ona mağlup olmamıştır. Elbette yüce milletimiz bundan önce kendine ihanet edenlerin canına okuduğu gibi bunların da canına okuyacaktır. Yüce milletimiz anlayacaktır bunların yaptığının ne Kuran'da ne de başka bir kitapta yeri vardır.

    "Ben yanmasam, sen yanmasan, biz yanmasak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa" Biz yanmaktan korkmuyoruz. Yiğidiz, yürekliyiz, canımızdan, namusumuzdan, vatanımızdan kaybedecek bir şeyimiz yok. Canımızı veririz ama ne namusumuzu çiğnetiriz ne de vatanımızı emperyalist Amerikan uşaklarına. Biz buradayız, bu ülkenin başındayız. Cumhuriyet kadınları ve cumhuriyet erkekleri, yan yana, omuz omuzayız. Başımız dik alnımız açık. Ne örtecek günahımız ne kapatacak kusurumuz var. Bilsinler ki bizim söyleyecek sözümüz var: "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Ne mutlu Türk'üm diyene!"
    03 Mart 2013
#13.03.2013 10:26 0 0 0
  • nekadar kolay...
    "Vatan haini "dedinmi maça 1_0 önde başlarsın... demi..
    Zaten karşındaki ölsede öne geçemez artık

    "_say bakim şu vatan hainlerini" desem..Kimleri sayarsın?
    Mustafa Kemal'in dediği gibi "içerde ve dışarıda hainler var.
    madem Mustafa Kemal böyle demiş;
    o halde işini kolaylaştıralım biraz..

    1)Kazım Karabekir
    2)Rauf Orbay
    3)Ali Fuat Cebesoy
    4)Refet Bele
    Nutuk ta bu isimler ,yani Terakkiperver fırka kurucuları "vatanhainliği" ile suçlanmıştır..
    iyide bunlar Kurtuluş savaşının KUMANDANLARI...

    Karşında ki her dediğini kabul etmeyince,yada başka bir çözüm önerisi getirince neyapılmalı?
    elbette "vatanhaini" demeli ki susturmak kolay olsun demi...

    az kalsın unutuyorduk bak!
    5) Milletin Çoğunluğu..

    İnsanlar artık bazı bilgileri çok rahat elde edebiliyor arkadaşım...O yüzden "vatanhaini" kelimesini düşünerek kullanalım..
    ve Milletde neyin ne olduğunu çok iyi biliyor artık..

    endişelenmene gerek yok!
#13.03.2013 18:28 0 0 0
  • Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tapusunu kanımızla, canımızla, yüreğimizle, hakkımızla bedel ödeyerek savaş meydanlarında aldık, Lozan'da bu tapuya mührümüzü bastık.

    Mademki Damat Ferit görev başında. Ali Kemaller kara sinekler gibi çoğalmış BOK peşinde koşuyor
    Hepimiz Mustafa Kemal Paşa olur dikiliriz karşınıza!..
    Kazım Karabekir olur balyoz gibi ineriz başınıza...
    Mehmetçik olur sel gibi akarız üstünüze...
    Siz; kimliksiz cami avlusu çocukları, Vatikan'ın evlatlıkları, siyonizmin kadrolu uşakları Siz bu milleti esir alabileceğinizi mi sandınız? Bu millet cami avlusuna bırakılan kimliksiz devşirmelerden oluşmadı. Türk Milleti bu ihanete susacak mı sanıyorsunuz?
    Bin defa hayır.
    Düşman belli:
    MECLİSTE!..
    Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (MOSSAD+AB-D) cami-kilise-havra duvarına bıraktığı kimliksiz, vatansız öncü işgal gücü askerleri tarafından işgal edilmiştir.
    Bu ihanet şebekesi hangi makamı işgal ediyor olursa olsun;
    AŞAĞILIYORUZ!..
    Bu saatten sonra; millet bilinci olan, cami-kilise-havra avlusundan gelmeyen, anası-babası belli asil Türk Milleti için en ufak bir değeriniz yoktur!..

    ZAHİDE UÇAR..
#14.03.2013 09:52 0 0 0
  • TÜRKİYE çözümün degil çözülmenin eşigindedir..
    Ne vererek ne isteniyor pis bölücü teröristten diye sorulmasına bile izin verilmeyen bir dönemde yaşıyoruz..Türk ün ismi dili varlıgı bilerek yok edilmek isteniyor. Hemde ne karşılında politik hırs başkanlık sistemi ve intikam arzusuyla..Her an degişen fikirler degerler ve insanlar yönetir oldu bizleri..
    Büyük bir acziyeti başarı gibi gösterip her akşam geçit yapılıyor..Olmaz alamaz dediklerimiz tek tek kabul ettirilmeye çalışılıyor yakında apo pisligine özgürlük mitingleride başlıyor.. Tepki gösterenleri ırkçılık adı altında ilk suçlayacak kişiler de malum TÜRK düşmanları olacak..
    Haberleri izleyenler 7 askerin katilini sırıtarak TÜRK vatandaşlarını göya TÜRK yetkililere teslim edişllerine ne dedi acaba..
    Gaflet dalalet hatta ihanet degilde nedir bu..
    Kocaman devlet çapulcuların insafına kaldı demek BAŞARILARINIZI KUTLARIZ...

    Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.

    Mustafa Kemal Atatürk...
#14.03.2013 10:08 0 0 0
  • Bu satırlarımı "Türk Milliyetçiliği" kavramını anlamış, hayatının herhangi safhasında, bir defa bile olsa düşünüp, üzerinde kafa yormuş, dolayısıyla dünya tarihinde Türkler millet olup, ilk devletini kurduktan bu yana tarihinden ve milletinden mensubiyet duymuş olanlar için yazıyorum.
    Dolayısıyla Vatan ile Ana'yı bir bilip, aynı hissiyatla bağlanabilen, vatanı ana bilip, anaya o gözle bakabilenler için de yazıyorum.
    Anadolu'da çıralanıp, Orta Asya'da tutuşan, önce bütün Asya'yı, sonra yeniden Malzgirt'te, ardından Söğüt'te manevi zırhına bürünerek üç kıtada Türklüğün azameti ile İslam'ın erdemini ve adaletini simgeleyen o muazzam ateşin farkında olduklarını söyleyenler için yazıyorum.
    Kısaca bu satırları Çin Seddi'ni basan Kürşat'ın, Bizans surlarında sancağı dikerken şehit olan Ulubatlı Hasan'ın, Haçlı emperyalizminin amiral gemisini Çanakkale de topu sırtında taşıyan Seyit Onbaşı'nın, İzmir'de Yunan'a ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin'in, Maraş'ta Sütçü İmam'ın, Antep'te Antepli Şahin'in ruhuna "Selamünaleyküm" deyip, "Aleykümselam" cevabını alabildiğini düşünenler için yazıyorum.
    1974 yılında Kıbrıs adasını işgal eden Rum Enosis çetecilerinin zulmünden Rum, Türk ayırımı yapmadan ada halkını kurtarmak için Barış Harekatını gerçekleştiren ordunun adı Türk ordusudur. O harekatta Türk Bayrağını zafer burcuna dikerken şehit olan askerin adı "Türk askeri" dir.
    Bugün ordumuzun adını "Türkiye ordusu", askerimizi Türkiye askeri olarak değiştirmek isteyen niyetlerin ev ödevlerinin nereden ve kimlerden aldığı bizce malumdur.
    Haksız ve suçsuz yere, sırf 12 Eylül ihtilalcileri öyle istiyor diye idam sehpalarına dudaklarından eksik etmedikleri tekbirlerle yürüyen ilayı kelimetullah gönüllüleri Ali Bülent'ler, Mustafa Pehlivanoğulları ve artlarından yürüyen nicelerinin Türk Milliyetçisi ülkücüler olduğu asla unutulmamalıdır.
    İşkencelerin her türlü acımasızlığı ile daha çocuk denecek yaşta tanışan, gençliği ile işkencelerle aynı anda yaşamak zorunda kalan Veli Can Oduncular Türk milliyetçiliği zırhıyla işkenceci canilere kahramanca kafa tutmuşlardır.

    Ve eminim ki her ülkücü rahmetli Veli Can'ın dokularında, hatta hücrelerinde hissettiği tarifsiz acıların eşdeğerini kendi hücrelerinde hissetmiştir.

    Tıpkı rahmetli Halil Esendağ'ın boğazına geçirilen yağlı ilmiği kendi boyunlarında hissettikleri gibi.

    MHP Genel Başkan Yardımcısı rahmetli Gün SAZAK Bey'in cenazesinde her Türk milliyetçisi vatan, millet ve Büyük Türk Ülküsü için şahadet şerbetini içmenin kendilerine de nasip olması için yapılan duaya hep bir ağızdan amin dedikleri gibi

    Ve bu satırlar sırf Türk Milliyetçisi oldukları için 1944 tabutluklarında, 12 Eylül zindanlarında işkencelere maruz kalanlara ve şahadet şerbeti içmek için amin diyebilenleredir.

    Çünkü bugün yeniden Türklük ve Türk Milliyetçiliği üzerinde büyük oyunlar oynanmaktadır. Türk'e ve dünyadaki Türk varlığına ülkemiz üzerinden tertiplenen acımasız ve sinsi tuzaklar hazırlanmaktadır.

    Uzak ve yakın tarihte olduğu gibi halde de, yani bugün de Türk milletinin sahibi yüce Allah'tır. Ülkücü Türk milliyetçileri ise emanetin gerçek sahipleridir. Bu nedenledir ki Türklükten ve Türk'ten rahatsız olanlar hedeflerine Türk Milliyetçiliğini koyarak, bıkıp usanmadan ona saldırmaktadır.

    Türk milletini mevcut ekonomik uygulamalarla fakirleştirmek, önceden planlı, sayılı belli zenginler oluşturarak milletin servetini bu zenginlerin kontrolüne geçirmek planın bir parçasıdır.

    PKK terör örgütünü muhatap alarak var etmek ve ülkemizin belli bölgesindeki vatandaşlarımızı namluların tehdidiyle Kürt etnisitesine tabi olmaya mecbur etmek aynı planın başka bir parçasıdır.

    Analar ağlamasın, kimsenin burnu kanamasın kandırmacasıyla İmralı sürecini başlatmak ve katil terör örgütünün hain ve katil elebaşını ülkemizi terörden kurtaracak tek kurtarıcı olarak topluma takdim etmek de aynı planın en tehlikeli parçasıdır.

    Ve bu olup bitenlerle Türk milletini Yeni Anayasanın "Türk" süz bir Anayasa olmasına ikna etme faaliyetleri de büyük tehlikenin son darbesi olacaktır.

    O halde soruyorum;

    Türklük; Şeyh Şamil ile Cevher Dudayev'in, Batur Hna'la İsa Yusuf Alptekin'in, Yusuf Akçura ile Ziya Gökalp'in, Rauf Denktaş ile Dr. Sadık Ahmet'in, H. Nihal Atsız ile Cengiz Aytmatov'un birlikte aldıkları nefesin adıdır.

    Ata Oğuz Kaan ve ondan türeyen 24 Türk boyunun dünyada estirdiği rüzgarın adıdır.

    Atatürk'ten Türkeş'e intikal eden sabah güneşinin parıltısıdır.

    Anayasa'dan Türklüğü çıkararak Türk'ü nefessiz, rüzgarsız ve güneşiz bırakmak isteyenlere Türk Milleti nasıl bir cevap verecektir.

    Çiftçinin, köylünün, esnafın, emeklinin, tüccarın, müteahhidin, sanayicinin, işsizin malum bu perişanlığa cevabı ne olacaktır?

    Türk milliyetçiliğini bir etnisite tanımına sıkıştırıp ayaklar altına almak isteyenlere, geçmişte veya halde bir gün bile olsa kendisini Türk Milliyetçisi olarak tanımlayanların tavrı ne olacaktır.

    Zaman onca tuzağa rağmen bir ve beraber olma zamanıdır. Türk milliyetçilerinin nefis kavgası yapmak gibi hakkı yoktur. Ülkücülük aynı zamanda yüce değerler ve büyük idealler için kavga verenlerin ortak vasfıdır.

    Önümüzdeki yıl mahalli idareler seçimi yapılacaktır. Demokrasilerde seçimler milletle yönetim arasındaki muhasebeleşmeyi ve yönetimin ibrasının yapılıp yapılmayacağı anlamına da gelir

    Bakalım Türk aydınları, ilim adamları, bürokratlar ve kısaca Türk milleti, Türk Milliyetçiliğini ayakları altına alıp İmralı'nın insafına terk eden zihniyeti seçimlerde ibra edecek mi?
    Merak ediyorum Türk milleti kendisine sahip çıkıp, bu mahşeri sınavdan alnının akıyla çıkmayı başaracak mı?

    TÜRK'E KEFEN BİÇİLMEZ
#14.03.2013 10:32 0 0 0
  • Başaracagız ALLAH ın izniyle...
#14.03.2013 10:36 0 0 0
  • Türk ulusunu ve türk devletini hiç kimse bölmeye güçü yetmez......
#14.03.2013 10:52 0 0 0
  • @RÜAGAR adlı üyeden alıntı:
    Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tapusunu kanımızla, canımızla, yüreğimizle, hakkımızla bedel ödeyerek savaş meydanlarında aldık, Lozan'da bu tapuya mührümüzü bastık.

    Mademki Damat Ferit görev başında. Ali Kemaller kara sinekler gibi çoğalmış BOK peşinde koşuyor
    Hepimiz Mustafa Kemal Paşa olur dikiliriz karşınıza!..
    Kazım Karabekir olur balyoz gibi ineriz başınıza...
    Mehmetçik olur sel gibi akarız üstünüze...
    Siz; kimliksiz cami avlusu çocukları, Vatikan'ın evlatlıkları, siyonizmin kadrolu uşakları Siz bu milleti esir alabileceğinizi mi sandınız? Bu millet cami avlusuna bırakılan kimliksiz devşirmelerden oluşmadı. Türk Milleti bu ihanete susacak mı sanıyorsunuz?
    Bin defa hayır.
    Düşman belli:
    MECLİSTE!..
    Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (MOSSAD+AB-D) cami-kilise-havra duvarına bıraktığı kimliksiz, vatansız öncü işgal gücü askerleri tarafından işgal edilmiştir.
    Bu ihanet şebekesi hangi makamı işgal ediyor olursa olsun;
    AŞAĞILIYORUZ!..
    Bu saatten sonra; millet bilinci olan, cami-kilise-havra avlusundan gelmeyen, anası-babası belli asil Türk Milleti için en ufak bir değeriniz yoktur!..

    ZAHİDE UÇAR..
    Orijinali Göster...
    Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tapusunu kanımızla, canımızla, yüreğimizle, hakkımızla bedel ödeyerek savaş meydanlarında aldık, Lozan’da bu tapuya mührümüzü bastık.

    Mademki Damat Ferit görev başında. Ali Kemaller kara sinekler gibi çoğalmış BOK peşinde koşuyor…
    Hepimiz Mustafa Kemal Paşa olur dikiliriz karşınıza!..
    Kazım Karabekir olur balyoz gibi ineriz başınıza...
    Mehmetçik olur sel gibi akarız üstünüze...
    Siz; kimliksiz cami avlusu çocukları, Vatikan’ın evlatlıkları, siyonizmin kadrolu uşakları… Siz bu milleti esir alabileceğinizi mi sandınız? Bu millet cami avlusuna bırakılan kimliksiz devşirmelerden oluşmadı. Türk Milleti bu ihanete susacak mı sanıyorsunuz?
    Bin defa hayır.
    Düşman belli:
    MECLİSTE!..
    Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (MOSSAD+AB-D) cami-kilise-havra duvarına bıraktığı kimliksiz, vatansız öncü işgal gücü askerleri tarafından işgal edilmiştir.
    Bu ihanet şebekesi hangi makamı işgal ediyor olursa olsun;
    AŞAĞILIYORUZ!..
    Bu saatten sonra; millet bilinci olan, cami-kilise-havra avlusundan gelmeyen, anası-babası belli asil Türk Milleti için en ufak bir değeriniz yoktur!..

    ZAHİDE UÇAR..

    Hiçbi halt yiyemezsin...Yapılacak ilk seçimden sonra tekrar kanalizasyonuna dönersin pis sıçan...

    Kazım Karabekir olur balyoz gibi inerlermiş..
    Ulan Kazım Karabekire bu memleketi zindan eden sizlerdiniz...

    Atatürk ölene kadar, Kazım Karabekir ev hapsinde kalmıştır ..

    Kazım Karabekirin birllerinin başına Balyoz gibi indiği aşikar...Sıçanları eziyor o balyoz şimdi..Bunca vıyaklamada bundan sebep zaten..
#14.03.2013 19:30 0 0 0
  • Kazım karabekir paşaya kim ne demiş,ki paşa, ömrü boyunca, hemen her cephede Türk Milleti için savaşmış, büyük başarılar kazanmış, emrindeki askeri birliklerle hiç tereddüt etmeden Atatürk'ün emrine girmiş; paşayı gündem getirmen yanlış- bu günkü türkiyeye bak ülkemiz üzerinde oynanan oyunu görmüyormusun.terör örgütülye pazarlık yapılıyor vatan topraklarını bölmeye çalışıyorlar oturda bir düşün arkadaşım...?
#15.03.2013 08:47 0 0 0
  • @yol.50 adlı üyeden alıntı:
    Kazım karabekir paşaya kim ne demiş,ki paşa, ömrü boyunca, hemen her cephede Türk Milleti için savaşmış, büyük başarılar kazanmış, emrindeki askeri birliklerle hiç tereddüt etmeden Atatürk'ün emrine girmiş; paşayı gündem getirmen yanlış- bu günkü türkiyeye bak ülkemiz üzerinde oynanan oyunu görmüyormusun.terör örgütülye pazarlık yapılıyor vatan topraklarını bölmeye çalışıyorlar oturda bir düşün arkadaşım...?
    Orijinali Göster...
    Kazım karabekir paşaya kim ne demiş,ki paşa, ömrü boyunca, hemen her cephede Türk Milleti için savaşmış, büyük başarılar kazanmış, emrindeki askeri birliklerle hiç tereddüt etmeden Atatürk’ün emrine girmiş; paşayı gündem getirmen yanlış- bu günkü türkiyeye bak ülkemiz üzerinde oynanan oyunu görmüyormusun.terör örgütülye pazarlık yapılıyor vatan topraklarını bölmeye çalışıyorlar oturda bir düşün arkadaşım...?

    Ya ne biliyorsunda konuşuyorsun arkadaşım....
    Kazım Karabekir gibi bir komutan TSK tarafından henüz 2 yıl önce anılmaya başlandı...

    Sizin Kazım Karabekirle ne işiniz olur ki?

    paşayı gündem getirmen yanlışBu sözü;Kazım Karabekir olur balyoz gibi ineriz diyenlere hatırlat....
    Çünkü onların gözünde Kazım Karabekir "vatanhaini" dir...

    Kazım Karabekirin kurucusu olduğu Terakkiperver fırkanın seçim bildirgesinden haberin varmı?
    Karabekir paşanın Doğu siyasetinden HABERİN VARMI?

    Yok! elbette..
    Olsaydı çünkü ona sende Vatanhaini derdin...
    Hemde ömrü boyunca cepheden cepheye gitmiş olmasınında zerrece bir değeri olmazdı gözünde..

    İşte SİZ bu'sunuz!

    Sizin gibi düşünmeyen herkes vatanhaini...
    Suçunuz yok tabi..İnsan Ana Babasından Atasından ne gördüyse , ne duyduysa onu yapar eder SÖYLER...

    Terör örgütü varsa şunu bilki;Bu memlekette 80 yıldır Kazım KARABEKİR ve Onun gibi düşünenlerin değilde ,sizin gibi düşünenlerin dediği olduğu için var...

    Kazım karabekir paşaya kim ne demiş,ki paşa, ömrü boyunca, hemen her cephede Türk Milleti için savaşmış, büyük başarılar kazanmış,

    lafa bak!
    Arkadaşım benim sözüme inanma sen..Birkaç dakikanı ayırda sen kendin incele Kazım Karabekir in neden siyasi hayatına son verildiğini..Ve neden gözetim ve ev hapsine mahkum edildiğini...

    Sen bana inanma ....Git kendin öğren ve Gözlerine İnan...

    Sonrada ; öğrendiklerini bizlerle paylaşmayı ve bizleri bilgilendirmeyi SAKIN UNUTMA...
#15.03.2013 14:45 0 0 0
  • sana yanlış biliyorsun işin aslı bildiğin gibi değil...bizler bu ülkeye hizmet edenleri bağrımıza basarız..
#15.03.2013 16:00 0 0 0
  • sana yanlış biliyorsun işin aslı bildiğin gibi değil...bizler bu ülkeye hizmet edenleri bağrımıza basarız..

    evet arkadaşım..Ben yanlış biliyorum..Doğru olanı sen biliyorsun ..Hadi öğretsene...
    Bizde sayende bilelim ve cehaletten kurtulalım...

    Mesela; Kazım Karabekir neden gözetim ve ev hapsi almıştır?
    Neden siyasi yasaklı olmuştur?

    Yani sonuçta siz bu memlekete hizmet edenleri bağrınıza basarsınız ya ....o yüzden soruyorum...
    Siz Memlekete hizmet edenlere , _"Vatanhaini" deyip hayatını söndürmeyi ;"bağrınıza basmak" olarakmı görürsünüz?

    Hadi bilgilendir bizi...
#15.03.2013 19:43 0 0 0
  • Sızan tutanaklar, İmralı’daki görüşmelerin Türk milletine karşı “barış süreci” adı altında müşterek bir oyun oynandığını göstermektedir. Anayasa değişikliğiyle Erdoğan’ın Başkanlığı’nı Öcalan’ın kabul ettiği de Çandar’ın tespitlerinde var: O bu tespitini Öcalan’ın şu sözlerine dayandırıyor: “...Öcalan İmralı görüşmesinde ‘Anayasa Değişikliğiyle Erdoğan’ın başkanlığını kabul edebiliriz’ diyor. Erdoğan’la vardığı zımni mutabakata dayanarak bunu söylüyor.” Demek ki Erdoğan ile Öcalan arasında zımni de olsa bir mutabakat var. Çandar, Erdoğan (Hakan Fidan) ve Öcalan’ın ülkenin geleceği konusunda bir mutabakata vardıklarını da ileri sürerek şunları söylüyor: “Fidan ile Öcalan arasında, muhtemelen Başbakan’ın bilgisi dahilinde, gelecek tasavvuruyla ilgili uzlaşılmış bir anlaşma var... Erdoğan çok güçlü bir adam. Öcalan da kendi kitlesi üzerinde çok güçlü biri... Kürtlerin özel bir statüye kavuşacağı ve iktidarı paylaşacakları yeni bir Türkiye’nin kurulması... Ama şu anda bunu söylemek çok sakıncalı oluyor...Öcalan, ‘gün gelecek biz Türkiye’de iktidar ortağı olacağız’ diyor.”

    Yani , devletin stratejistleri çandar kadar birşey bilmiyormuş. Gazetecilik nere piyonluk nere. Herifin emin olmadı birşey hakkında bile varsayımları bile kimleri inandırmış . Çandan bazı şeyleri , ileri sürerek..... yani ileri sürerek yaptığı varsayımlar bile bazılarını ikna etmeye yetiyor. Kafalar aynı olduktan sonra , işimize gelen bir cümle söylensin de gerçek mi ,değil mi bir önemi yok. Ama doğruya çandar herifi birşeyler ileri sürmüş. inanmak lazım. inanmayan yanlış yolda ;) bunu bile kanıt olarak konuşmaya açıyorsun ya , hiç güleceğim yoktu..
#16.03.2013 14:23 0 0 0
  • @gamLı adlı üyeden alıntı:
    sana yanlış biliyorsun işin aslı bildiğin gibi değil...bizler bu ülkeye hizmet edenleri bağrımıza basarız..

    evet arkadaşım..Ben yanlış biliyorum..Doğru olanı sen biliyorsun ..Hadi öğretsene...
    Bizde sayende bilelim ve cehaletten kurtulalım...

    Mesela; Kazım Karabekir neden gözetim ve ev hapsi almıştır?
    Neden siyasi yasaklı olmuştur?

    Yani sonuçta siz bu memlekete hizmet edenleri bağrınıza basarsınız ya ....o yüzden soruyorum...
    Siz Memlekete hizmet edenlere , _"Vatanhaini" deyip hayatını söndürmeyi ;"bağrınıza basmak" olarakmı görürsünüz?

    Hadi bilgilendir bizi...
    Orijinali Göster...
    evet arkadaşım..Ben yanlış biliyorum..Doğru olanı sen biliyorsun ..Hadi öğretsene...
    Bizde sayende bilelim ve cehaletten kurtulalım...

    Mesela; Kazım Karabekir neden gözetim ve ev hapsi almıştır?
    Neden siyasi yasaklı olmuştur?

    Yani sonuçta siz bu memlekete hizmet edenleri bağrınıza basarsınız ya ....o yüzden soruyorum...
    Siz Memlekete hizmet edenlere , _"Vatanhaini" deyip hayatını söndürmeyi ;"bağrınıza basmak" olarakmı görürsünüz?

    Hadi bilgilendir bizi...

    Gamlııııııııııııı,
    kardeş ne bilgilendirecekler. Ne bekliyorsun ki? Kendi düşünme kapasiteleri bile yok. Varsa yoksa başkasının ağızları. Bildikleri ancak " siz bilmiyorsunuz,yanlış yoldasınız" demek. Ötesini gördün mü bugüne kadar. Baksana , çandar bişey ileri sürmüş (!) ... ileri sürmüş yani. buna inanmamak senin haddine mi? Onlar ileri sürdüler bize inanmak kalıyor. nede olsa ileri sürmüşler ya. kesin doğrudur. Bugüne kadar islam için bir tek laf söylemeyen adamlardan ne bekliyorsan artık.
#16.03.2013 14:27 0 0 0