Hangi Birisi

Son güncelleme: 29.03.2013 09:10
  • Ne günlerdeyiz ama gündemler durmadan değişiyor. Başbakanımız bir konuşuyor; 5 çocuk tartışılıyor, bir demeç veriyor; İsrail özür diliyor. Ekonomi, sağlık, adalet, evlilik, aile, çocuk her konuda kelamı var. Bazen öyle dertleşiyor ki, bizimle birlikte generallerin tutukluluklarına çok üzülüyor, ölen gençlere çok üzülüyor. Gazze'de Suriye'de olanlara kahroluyor. Çözüm üretmek için tüm imkanlarını seferber ediyor, esiyor gürlüyor.

    İnsanlar hipnotize olmuş korkudan donmuş "Şşşşt konuşma", insanlar çaresiz "iktidara yakın birini bulmak lazım" ve en inanılmazı 'barış' konusu.
    Bebek katili, Türkiye Cumhuriyeti'nin 40 bine yakın insanının ölümüne sebep olmuş terörist başı. Türkiye'de barışı kuruyor. T.C. Hükümeti'nin resmi muhatabı. Kendini uluslararası terörün hizmetine adamış fikri dün neyse, bugün daha inançlı. Türkiye'yi bölmek, dedelerinin başaramadığını başarmak konusunda çook kararlı. Çünkü bir daha bu fırsatı asla eline geçiremeyeceğini biliyor. Bu işe soyunanlar, yol tutanlar belli de, insanını, vatanını gerçekten sevenlerden ses, nefes? Gölgelerdeler, gerilerdeler. Tarafsız görünmedeler. Bilmezler mi ki bitaraf olan bertaraf olur. Güzel ülkemin güzel insanları, güzel kadınları.

    ***

    Aslında en büyük hedef onlar. Politikalarımız bile onların üzerine, üzerinden tasarlanılıyor, hayata geçiriliyor. Erkekler tarafından hız kesmeden, itiliyor, kakılıyor, dövülüyorlar, acımasızca öldürülüyorlar. Diğer taraftan hapsedilmeye, sosyal hayattan yok edilmeye çalışıyorlar. Hem de elma şekerleri ile. Örneğin bu konuda en son çalışmalardan birisi, son proje: beş çocuk yap, erken emekliliği kap. Biraz dinleyin kazık üstüne kazık. Üstelik 5 çocuk ne yiyecek, ne içecek? Eğitimi, üstü başı, sağlık giderleri, barınmaları. Yani erken emekli olabilmeniz için de her biri için prim ödeyeceksiniz, geçinemediğiniz gelirden. Hatırlayalım asgari ücreti. İçerik genç nesil mi, sağlanacak ucuz insan gücü mü? Bakın Çin'e dünyanın en büyük coğrafyasında en büyük nüfusa sahip ülke nüfusu 1,35 milyar.

    Biraz araştırma yapın bu nüfusun yalnızca beşte biri şanslı, insanca yaşayabiliyor. Kalan beşte dördü bir kase pirince talim. Hatırlayın, ucuz insan gücü. Amerika başta, çağdaş ülkeler giydikleri, kullandıkları hemen her şeyi orada yaptırıyorlar. Çünkü kendi vatandaşları insan. Demokrasi var (Irak'a getirilenden değil tabii!). Doğuda aile başı 15 çocuk; Tanrı verdi, Tanrı aldı. Kızların adı yok, satılıyor küçücük çocuk gelinler. Erkekler terör örgütlerinin, uyuşturucu mafyalarının arka bahçesi. Fakirlikle, kalabalıkla, kargaşada eğitimsiz çaresiz insan sürüsü, mutlu azınlığın tebaası, kölesi.
    Ahhh! Hangi birini söylesek, yazsak ki?

    İnci MUTLUER.
    27-03-2013
#27.03.2013 09:00 0 0 0
  • Sebeb
    daha dün uyardım sizi aynı şekilde devam ederseniz konularınız direk karantinaya atılacaktır !
#27.03.2013 22:41 0 0 0
  • İnci Mutluer çok güzel bir yazı kaleme almış,tebrik ederim Yol.50
#28.03.2013 18:53 0 0 0
  • Ziyadesiyle maşalık vazifesine tabi şahısların lafsalatalığı yaptıkları yazılarla boşuna gözlerimi yordunuz. hakkımı helal etmiyorum. bende zannettim adam gibi bir muhalefet var birşeyler yazacaktım.
#28.03.2013 20:58 0 0 0
  • teşekkür ederim arkadaş
#29.03.2013 09:10 0 0 0