Şəki pitisi

Son güncelleme: 24.04.2013 15:17
  • Seki Pitisinin hazirlanma resepti

    noimage

    Qoyun əti-600 q, noxud-120 q, quyruq-80 q, baş soğan-70 q, şabalıd-120 q, quru gavalı-80 q, zəfəran-0,4 q, sumağ, duz, istiot.

    Adi piti kimi hazırlanır, lakin qoyun əti sümüksüz götürülür.

    Şabalıd ауrıса bişirilib təmizlənir və pitinin hazır olmasına 30 dəq qalmış əlavə edilir.

    Payız vaxtı hər paya 30 q heyva qatılır. Pitinin yanında sumağ,təmizlənmiş baş soğan və göyərti verilir.
#24.04.2013 14:10 0 0 0
  • çok güzel senmi hazırladın.yöreselmi..
#24.04.2013 14:18 0 0 0
  • Ben hazirlamadim..Ama yapmaga calisiyorum..
#24.04.2013 14:23 0 0 0
  • senmi yapacağın....;)
#24.04.2013 14:26 0 0 0
  • Neden sasirdin
#24.04.2013 14:27 0 0 0
  • evet biraz zahmetli.yöreselmi...
#24.04.2013 14:28 0 0 0
  • yoresel turkce bende Azeriyim ..Anlamdim da bir az acarmisin bu kelmeyi
#24.04.2013 14:29 0 0 0
  • yöresel yemek bir şehir ve ya ülke gelenek haline gelmiş yemeklerdir..
#24.04.2013 14:34 0 0 0
  • Evet oyledir...yalniz bizim ulkemizde oluyor ve Seki bolgesinde..Kendimde hemin bolgedenim
#24.04.2013 14:35 0 0 0
  • tamak tatınız çok güzel emeğine sağlık.acabe....
#24.04.2013 14:38 0 0 0
  • Twk..acabe neden yazdin
#24.04.2013 14:42 0 0 0
  • çok beğindim bizede yaparmısın demek istedim...
#24.04.2013 14:44 0 0 0
  • Nuran gibi kapim size acik her zaman
#24.04.2013 14:45 0 0 0
  • Sen hic yemek yapa biliyormusun?
#24.04.2013 15:03 0 0 0
  • evet güzel yaparım bazı çeşitleri ..
#24.04.2013 15:09 0 0 0
  • mesela
#24.04.2013 15:13 0 0 0
  • mesale balık çeşitlerini...ülkeme gelirsen davetlisin..
#24.04.2013 15:15 0 0 0
  • oldu...bravo.
#24.04.2013 15:17 0 0 0