Filler ve Hortumları

Son güncelleme: 21.06.2013 17:12
  • fillerin özellikleri - fillerin hortumları ne işe yarar - filler nasıl haberleşirKarada yaşayan en büyük canlı olan filler hortumları sayesinde söktüğü tonlarca ağırlıktaki bir ağacın gövdesini taşıyabilirken, öte yandan küçücük bir bezelye tanesini yerden alıp yiyebilir.

    Filler hortumlarını yıkamak için su, toprak banyosu yapmak içinde toz püskürtmek için kullanırlar. Ancak yavrular yeni doğduklarında hortumlarını kullanmayı beceremezler. Hatta bazen hortumlarına basıp düşerler.
    Anne fil hiç bıkmadan usanmadan 12 yıl boyunca yavrusu büyüyene kadar yanından ayrılmaz ve hortumunu nasıl kullanacağını öğretir.

    Filler yıkanmak ve su içmek için de 4 litre suyu taşıyabilir veya püskürtebilir. Sürü halinde gezen filler hortumları sayesinde çıkardıkları seslerle sürüsünü yanına toplayıp, tehlikeli bir durumda kaçmaları için onları uyarabilir.

    Fillerin alnında, insanların duyamayacağı boğuklukta ses çıkaran bir organ vardır. İşte bu organ sayesinde filler kendi aralarında diğer canlıların anlayamayacağı gizli ve şifreli bir dil kullanarak konuşurlar. Bu boğuk sesler çok uzak mesafelere ulaşabilir. Bu özel ses uzun mesafeli görüşmeler için idealdir. Bu organ 50 bin adet kasla çevrilidir.

    alıntı
#21.06.2013 17:12 0 0 0