Mustafa Kemal'in askerlerini de kaptı

Son güncelleme: 28.06.2013 11:55
  • Başbakan son mitinginde “Mustafa Kemal’in askerleri biziz” demiş. Balkonlara bayrak da asılmasını tavsiye etmişti biliyorsunuz. Elimizde bir Mustafa Kemal’in askerleri kalmıştı(!), o da gitti...
    Sırada ne var diye düşünüyorum, pek de bir şey kalmadı. Zaten “tek millet, tek vatan, tek bayrak” diyip duruyor. Bir de “tek dil” diyebilse... Al CHP’ye başkan yap!

    ***

    Eylemcilerden ikisi komada... Gözünü bantlamış olarak eylemcilerin arasında yürüyenleri gördükçe ağlamaklı oluyor insan. Haziran böyle bir aydır. Aşkların filizlendiği, coşkuların arttığı ve en önemlisi haksızlıklara baş kaldırma eğilimlerinin taştığı bir ay. 1970’lerdeki 15/16 Haziran işçi hareketi de böyleydi. Sendikal haklarını almak isteyen işçiler Ankara’ya yürümüşlerdi. 2 işçi, 1 polis ve 1 esnaf öldü. İşçiler yürümesin ve Türk-İş’ten DİSK’e geçiş olmasın diye yönetim çeşitli atraksiyonlar yaptı. Köprüleri falan açtılar. Çeşitli illerden gelen işçilerle yürüyüş devasa bir görünüm aldı.
    İşçi Partisi kararın iptali için dava açmıştı. İnönü’yle Ecevit de başka bir dava ile buna destek oldu. Sonuçta Anayasa Mahkemesi bu kanunu iptal etti. O zamanki mahkemeleri gel de arama! Şimdiki mahkemeler, Ethem Sarısülük’ü öldüren animasyon polislerine benzeyen ve sevinçli bir çocuk gibi Ethem’i öldürdüğü yerden kaçan polisi serbest bırakıyor, yöneticilerden biri de hakime tebrik mektubu göndererek gözlerinden öpüyor.

    ***

    Polis niye “Allah! Allah!” diye gençlerin üzerine yürüyor? Niye PKK’ya karşı böyle iştahlı hücumlar yapılmıyor? Şu an PKK’nın elinde kaç tane korucu, işçi, tutsak var; biliniyor mu, aranıyor mu? Şimdi Müslüman kesimin yaptığı zulmü eleştiren başörtülü hanım yazarlar vaktiyle “Ergenekoncu” diyerek çevrelerini ayıklamışlardı. O zaman Ergenekon adı altında yapılan hukuksuzluklar belliydi. Şimdi Gezi direnişçileri için uygulanan hukuksuzluklar da belli. Beş sene evvel subaylarımız ve gazetecilerimiz içeri atıldığı vakit bu cesareti gösterebilselerdi şimdi kendilerinin de zulüm yaptığını itiraf etmek zorunda kalmazlardı.
    PKK’nın kalkışmalarına, eziyetlerine, pazarlıklarına, açılımlarına, Lazkiye’yi talep etmeye kadar giden şımarıklıklarına göz yumanlar, şimdi de Başbakan’ın cami, başörtülü bacıya saldırı ve bira şişeleri iddialarını çılgınca alkışlayanlar inşallah bu hukuksuzlukların bir gün kendilerine dönebileceğini fark ederler. Görüyorsunuz; hukuksuzluğa maruz kalmak için subay, gazeteci, esnaf, polis, eylemci olmak gerekmiyor.

    Mustafa Kemal'in askerlerini de kaptı!
    Başbakan son mitinginde “Mustafa Kemal’in askerleri biziz” demiş. Balkonlara bayrak da asılmasını tavsiye etmişti biliyorsunuz. Elimizde bir Mustafa Kemal’in askerleri kalmıştı(!), o da gitti...
    Sırada ne var diye düşünüyorum, pek de bir şey kalmadı. Zaten “tek millet, tek vatan, tek bayrak” diyip duruyor. Bir de “tek dil” diyebilse... Al CHP’ye başkan yap!

    ***
    Mustafa Kemal’in askeri olmak kolay iş değildir. Bilirsiniz Büyük Taarruz sırasında stratejik öneme sahip Çiğiltepe’yi Atatürk’e söz verdiği saatte alamayan albay (Reşat Çiğiltepe) -Allah rahmet etsin- intihar etmişti.

    Afet ILGAZ.
#26.06.2013 17:00 0 0 0
  • beğenin için teşekkürler..
#26.06.2013 17:37 0 0 0
  • Mustafa kemalin askerlerini göremiyorum ben. Öyle diyenin aklına şaşarım. Taksimde gezinen, ingiliz, alman ve ermeni askerleri. Anlayan anladı. anlamayanda gözlük taksın.
#26.06.2013 22:12 0 0 0
  • Taksime gidip oradaki cocukların durumunu görmeyen soysuzlar çıkıp onlar ermeni alman ingiliz mi diyor.... Bir ses geliyor bir yerlerden ama ağızdan çıkmıyor... Nasıl yaltaklanmaksa artık nasıl bir çıkar beklentisiyse medyada ve g.tünün kılıyım iltifatlarında... İnsan beyniyle düşünmeyince at gözlükleride olunca... E birisi söylesin artık arkadaşım üstüne oturduğun şey beyin değil lütfen ilk okula gitmeden öğreniliyor bunlar... Birisi vaaz verirken kafası kaşındığın da üstüne oturduğu yerlerini kaşırmış... Yani anlamazsın ya ve bende nasıl küçümsemekse artık... Sinirlenmemekte nasıl elde değilse... Her neyse... Saygılar...

    Atatürkçü olmak ideolojik bir oluşuma gönül vermek değildir... Eli öpülecek adamı tanırız elhamdülillah...
#27.06.2013 01:00 0 0 0
  • Bu arada küçükte bir dipnot olsun... Burada muhalefet yapmak denizin dibine dalıp şişeden tatlı bir meyve suyu içmeye çalışmakla aynıdır... Fikirler burada pek değerli değildir... Eşit konuşamazsın atıverirler... Sinirinle kalırsın... Deniz.40 arkadasım aman ha...
#27.06.2013 01:03 0 0 0
  • taksimdeki vatan haini soysuz kanı bozuk şerefsizleri genç diye tarif edenlerde onların aynısıdır. ne taksimi , mnkafalılıkla tutturulmuş bi taksim taksim. nerelerine batıyor taksim. gençlermiş. vatan haini yaratıklar. o kadar beyinsizler ki. onları destekleyenlerde onlar kadar beyinsiz. taksimde yaptıkları neyin gösterisi. ingizlizalman ve ermenilerin yaşakalığı. videoları gördü bi dünya. ermeni uşağı çıkmış burda ermenilerin kemikleri var diyor miller alkışlıyor. yalakalar. arada onlarca kilometre yol var havaalanı yapılmasın diyorlar. taksim nereee havaalanı yapılacak yer nere. köprü yapılmasın.. köprü nereee taksim neree. bu havaalanı köprü birilerinin biyerlerine batıyor bazılarıda onlar gibi hisediyor. sözde müslümanlıkla boş konuşmakla bi yere varamaz hiç kimse. sonuç. amaç ne taksim ne ağaç. allaha karşı açılan bir savaş. utanmadanda taksim gençliği deniyor. savundukları yerde taş üstünde taş bırakmayan adiler. hem onlar hem onları destekleyenler. üzerine alınacak olanlar alınabilir. SERBEST.
#27.06.2013 13:23 0 0 0
  • Komiksin dostum bu şerefsiz onursuz kelimeleri senden başkasına yakışmaz adam olamamışsın... Konuşmayı öğretememiş anan baban sana... Dinimiz kin tutmamayı emretti şu haline bak sana acımaktan başka bir şey gelmez elimden ki Allah (cc) yardımcın olsun...
#27.06.2013 15:09 0 0 0
  • sen dinden anlarmısın. şerefsiz sözünü iade ediyorum. önce sen insan gibi düşünmeyi öğren , sonra insan olmayı öğren sonra gel. önce öğren de sonra fetva ver. Sen bana acıma, kendi rezilliğine acı. biz sana ve senin gibiler e acıyoruz. ağzınızdan iki allah lafı çıktı müslüman oldunuz. her halinizden belli. yazık size..
#27.06.2013 15:40 0 0 0
  • Müslümanlığı her insan kendine göre yaşar kul ve yaradan arasına girilmez bu günahtır birazcık haberin varsa dinden bunu bilmen gerekiyor seni ilgilendirmez benim yaradandan bahsedip bahsetmemem RTE gibi namaz kılarken poz vermiyorum en azından gir bak kuran okurken videolara çektirip orada burada yayınlatmıyorum... Kimin nasıl inandığı kendini bağlar... Ama benim görüşümde başbakan samimi bir insan değil ve söylemlerinin çoğu alıntı akıl hocalarının söylemleri...

    Konuyu adam gibi tartısmak varken tutunduğun agresif tavır işin suyunu çıkarıyor o yüzden sertleşirsen bizde sertleşiriz o yüzden buyur yaz...
#27.06.2013 23:48 0 0 0
  • agresif değilim ben. sana karşı söylenen birşey yokken gelipte bu şeki araya girmen nasıldı sence?

    SAyın başbakan demiyor ki,
    - Ben nnamaz kılarken çekin...

    Gazeteciler attığpı her adımı takip ediyor. MAdem öyle diğerlerinin de namaz kılarken yada herhangi bir caminin yanından geçerken ki resimlerini de görmek isterdik. Göremeyiz . Asıl onların ki sözde .

    uzun lafın kısası, mesele sayın başbakan üzerine toplanıyor ama asıl sorun kendisi değil. ;Onun yerinde başkası olsa , inançlı biri bu olaylar onun üzer,ine yoğunlaşacaktı. Amaç din zayıflatılacak. Bu ülke gelişmeyecek. ilerlemeyecek. İşte din konu edilerek bu ülkenin iç işlerine yapılan dışardan müdahalenin içimizdeki devamısınız. Sayın başbakan üzerindeki tenkitler tamamen yalan ve bilinçli söylenen şeyler.

    Öyle inandırmışlar ki, özgürlük yok diye yırtınanlar twitlerde Türkiye cumhuriyeti Başbakanına ; küfür edecek kadar özgürler. Kim nerede tutsak kalmış acaba?

    Son pişmanlık fayda etmeyecek. Gün gelecek dövüneceksiniz ama sizi ne Allah ne kullar ne de gelecek nesiller affedecek. Bu tavırlarınızla birşey yapamayacakken, sandık sonuçlarına neden saygı duymuyorsunuz? Yine söylüyorum , Allah sayın başbakanı bu ülkenin başından eksik etmesin inşaallah. Eğer chp yada diğerleri başa gelirse işte o zaman korkulacak şeyler olur. Onlara karşı olacak tepkiyi de kimse durduramaz. Buda böyle bilinsin.
#28.06.2013 11:55 0 0 0