Mamak'ta Engelli Dostu Kardeşlik Parkı

Son güncelleme: 30.06.2013 08:51
  • engelli parkları - türkiyedeki engelli parkları - mamaktaki engelli parkları
    Mamak Belediyesi tarafından yapılan engelli dostu Kırım Sudak Kardeşlik Parkı'nın açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Mamak'ın kardeş şehri Sudak'ın Belediye Başkanı Viladimir Nikolayeviç Serov, "Her geldiğimde daha temiz ve daha güzel bir Mamak görüyorum. Mamak Belediyesi'yle işbirliğimiz devam edecek" dedi.

    Mamak Belediyesi tarafından yapılan, adını Mamak Belediyesi'nin kardeş belediyesi Kırım Sudak'tan alan, engelli dostu Kırım Sudak Kardeşlik Parkı'nın açılışı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Sudak Belediye Başkanı Viladimir Nikolayeviç Serov ve AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin'in katılımlarıyla gerçekleşti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Kırım Sudak Kardeşlik Parkı açılışı için bir telgraf gönderdi.

    Açılışta bir konuşma yapan Mesut Akgül, sürekli gerçekleştirdikleri açılışlara Ramazan Ayı ve Ramazan Bayramı dolayısıyla ara vereceklerini, ardından açılışlara aynı hızla devam edeceklerini belirtti. Akgül, seçim döneminde bir ilkeyle yola çıktıklarını, şu an hala o ilkeyle yola devam ettiklerini, 5 yıl önce verdikleri sözlerden çok daha fazlasını gerçekleştirdiklerini ifade etti. "Biz sözümüzü tutarız, tutamayacağımız sözleri vermeyiz. seçimlerden önce halkımıza bir seçim beyannamesi dağıttık. O gün dedik ki, 5 yıl sonra o kitapçığı tekrar açıp bakın. Şimdi o kitapçıkta yazanların çok daha fazlasını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" diyen Akgül, Türkiye'de siyasetin omurgasının farklılaştığını, özellikle siyasetçi algısının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sayesinde değiştiğini, siyasetçilerin güven kazandığını savundu.

    Mesut Akgül, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM), engelli vatandaşların her alanda rahatça hayat sürmeleri için gerekli yasaları çıkardığını, kendilerinin de bu yasa doğrultusunda engelsiz alanlar oluşturmayı borç bildiklerini söyledi. Kırım Sudak Kardeşlik Parkı projesinin bu doğrultuda yapılan engelli dostu bir proje olduğunu hatırlatan Akgül, sözlerini Başbakan'a atıfta bulunarak şöyle tamamladı:

    "Başbakanımızın da dediği gibi, ne aldanan ne aldatan olacağız."

    Mesut Akgül'ün konuşmasının ardından, Kırım Özerk Cumhuriyeti Sudak Belediye Başkanı Viladimir Nikolayeviç Serov bir konuşma gerçekleştirdi. Konuk belediye başkanının yabancı çevirmeninin zayıf Türkçesi ve Serov'un sözlerini Türkçe'ye çevirmekte zorlanması dikkat çekti. Viladimir Nikolayeviç, Mamak Belediyesi'yle kardeşlik protokolü imzalama süreçlerini anlattı. Serov, 2008 yılında imzaladıkları kardeşlik ve işbirliği protokolü sayesinde, iki belediyenin ilişkilerinin daha sıkılaştığını, birbirleriyle yararlı olabilecek projeleri paylaştıklarını, kendilerinin de Sudak'ta yapacakları bir parka Mamak Belediyesi'nin adını vereceklerini söyledi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'e, ülkesi, belediyesi ve şahsı adına teşekkürlerini sunan Viladimir Nikolayeviç, "Mesut Bey'i takdir ediyorum. Bu projeler onların yakın ilgisi ve samimiyeti sayesinde gerçekleşti. Mamak'ı, her geldiğimde daha temiz ve daha güzel görüyorum. Mamak Belediyesi'ne çalışmalarında başarılar, Mamak halkına da refah diliyorum" dedi.

    Konuşmaların ardından parkın açılışı gerçekleştirildi. Açılış kurdelesini Akgül, Serov ve protokolde bulunan diğer davetliler birlikte kesti.

    Açılışı gerçekleştirilen Kırım Sudak Kardeşlik Parkı, Mutlu Mahallesi'nde 7 bin 885 metrekare bir alan üzerinde yer alıyor. Park, 500 kişilik amfi tiyatro, restaurant, cafe, 950 metrekare doğal gölet, engelsiz finess aletleri, dinlenme alanları, engelsiz çocuk oyun grupları, kamelyalar, oturma grupları, köprü geçişleri, süs havuzları, ahşap köprüler, 320 metrelik koşu ve yürüyüş yollarında oluşuyor. 2011 yılında yapımına başlanan park, adını Mamak Belediyesi'nin kardeş belediyesi Sudak'tan alıyor

    KAYNAK: HABERLER.COM
#30.06.2013 08:51 0 0 0