Salavat-ı Şerifler ve Faziletleri -2

Son güncelleme: 05.08.2013 20:39
  • salavati fethiyenin fazilet - yetmiş salavat kuvvetinde ki salavat - salavatı fatih - salavat ve esrarları
    41 Ezhâr-ül Ehadis Kitabında, Enes İbni Mâlik (ra)' den rivayetle, " Peygamber Efendimiz (sas) buyurdular ki; ""Şu geçen kimsenin hergün kazandığı kadar hiç kimse amel edemez çünkü Cebrail (as) bana bildirdi ki, bu kimse hergün on defa şu salavâtı verir.""" "Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedinin nebiyyi kemâ emertenâ en nusalliye aleyh,
    Ve salli alâ seyyidinâ Muhammedinin nebiyyil ümmiyyi kemâ yenbeğî en yusalle aleyh,
    Ve salli alâ seyyidinâ Muhammedinin nebiyyi biadedi men lem yusalli aleyh,
    Ve salli alâ seyyidinâ Muhammedinin nebiyyi kemâ tuhibbü en yusalle aleyh. Allâhümme salli alâ Muhammedin kemâ hüve ehlühû,
    Allâhümme salli alâ Muhammedin kemâ tuhibbü ve terdâ lehû. ,,"

    42 70 bin salavat kuvvetinde salavat Allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedin ve ala alihi adede kema-lillahi ve ve kema yeligu bikemalih.

    43 Tesiri 100 bin salavata denk salavat Allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedin innurizzatiyyi ves sirris sari fi sairil esmai ves sıfat.

    44 "120 bin salavat kuvvetinde salavat 120,000 salavatı şerife güçünde olduğu mana aleminde peygamberimiz s.a.v .tarafından bildirilmiştir.

    Kutbüz zaman Mehmet Bekri hazretleri diyorki.:

    Bir kimse ömründe bu salavat-ı şerifeyi bir defa okur da CEHENNEME DAHİL OLURSA huzur-/u ilahi de benim yakamdan tutsun.
    Kutbül Aktab Ahmet Ticani hazretleri yakaza halinde bu salavatın faziletini Hazreti resulüllah a sorar.Cevaben ;
    Bir kimse salavat –i fatihi bir defa okursa,zamanın başından salavat getirenin okuduğu zamana kadar ins ü cinin ve meleklerin getirdiği salavata denk sevap kazanır.Günahları da bağışlanır.buyurmuşlardır.
    Hikmeti;

    1- Bu salavat-ı şerife, okuyanı cehennem ateşinden korur.
    2- Kırk gün okuyanın tevbesi kabul edilir.günahları bağışlanır.
    3- Cuma gecesi bin defa okuyan ,efendimiz s.a.v . ile görüşür.
    4- Her gün 100 defa okumayı vird edinenin kalp gözü açılır.
    5- Bir defe okuyan insin ,cinin ,meleklerin okumuş olduğu bütün zikir,tesbih ve duaları okumuş gibi ecre nail olur.bütün savaşlara katılmış mücahidinin faziletini ihraz eder
    6- Kişinin maksadına ulaşması için bir iksirdir.
    7- Bu salavat-ı şerife öyle bir hazinedir ki, ecir ve mükafatını, esrarını yerde ve göklerde bulunanlar yazmak isteseler
    yazamazlardı.

    Faziletive sırları:
    Yüzyirmi bin salavat-ı şerife gücünde olduğu mana aleminde Peygamberimiz(s.a.v.) tarafından bildirilmiştir.
    Eski zamanda Kutbül Aktab Ahmed Ticani hazretleri yakaza halinde bu salavatın faziletini Hazreti Resulüllah’a sorar. Cevaben:

    “Bir kimse salavat-ı fatihi bir defa okursa zamanın başından salavat getirenin okuduğu zamana kadar ins ü cinin ve meleklerin getirdiği salavata denk sevap kazanır.Günahları da bağışlanır.” buyurmuşlardır.

    Hikmeti:
    1.Bu salavat-ı şerife, okuyanı cehennem ateşinden korur.
    2.Kırk gün okuyanın tevbesi kabul edilir,günahları bağışlanır.
    3.Cuma gecesi bin defa okuyan,Efendimiz(s.a.v.) ile görüşür." "Allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedinil fatihi lima uğlika vel hatimi lima sebeka ven nasırıl hakki bil hakkı vel hadi ila sıratikel müstekıymi sallellahü aleyhi ve ala alihi ve eshabihi hakka kadrihi ve miktarihil aziym.
    Manası:
    Allahım! Kapalılıkları açan,geçmişe son veren,hakka hakikatla destek olan, mahlukatı senin doğru yoluna ileten Efendimiz Muhammed’e, O’nun aline ve ashabına O’nun yüce kadrü kıymetince salat eyle, selam eyle ve O’nu mübarek kıl."

    45 700 bin salavat kuvvetinde salavat Allahümme salli ala seyyidina muhammedin adede ma fi ilmillahi selaten daimeten bidevami mülkillah.

    46 "
    3 kere okunuldulduğunda 70 bin kere Delal-ü Hayrat’i okumaya denk salavat" Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala alihi salaten te’dilü cemi’a salevati ehli mehabbetike ve sellim ala seyyidina muhammedin ve ala alihi selamen ya’dilü selamehüm.

    47 Sabah ve akşam 3er defa okunduğunda günahların kirinden arındıran salavat Allahümme inni eselüke bike en tasülliye ala seyyidina muhammedin ve ala sairil enbiyai vel murseliine ve ala alihim ve sahbihim ecmeıne ve en tağfira li ma meda ve tahfezani fiima begiye.

    48 "
    Hz. Fatıma buyurmuş: Bir kimse bu salavatı bir kere okursa denizler mürekkep, ağaçlar kalem olsa bunun sevabını yazmakla bitiremez." Allahümme salli ala men ruhuhu mihrabül ervahı vel melaiketi vel kevn. Allahümme salli ala men hüve imamül enbiyai vel murseliyn. Allahümme salli ala men hüve imamü ehlil cenneti ibadillahil mü’miniyn.

    49 Peygamber efendimiz buyurmuş: Denizler mürekkep, ağaclar kalem ve bütün melekler katip olsalar ve kıyamete kadar yazsalar denizler biter, kalemler tükenir, bu salavatin sevabını tamam yazamazlar. Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammedin fiyl evveliyn vel ahiriyn ve fil meleil ala ila yevmiddiyn.

    50 Peygamber efendimiz buyurmuş: Bu salavatı okuyarak üzerime salavat getirene şefaatım vacib olur. Allahümme salli ala muhammedin ve enzilhül münzelel mugarrabe minke yevmel kıya-meh.

    51 Peygamber efendimiz buyurmuş: Bir kimse yatmadan önce bu salavatı açıktan 70 kere okursa, beni rüyasında görür. Allahümme salli ala ruhi seyyidina muhammedin fil ervah. Allahümme salli ala cesedi seyyidina muhammedin fil ecsad. Allahümme salli ala gabri seyyidina muhammedin fil kubur. Allahümme ebliğ ruha seyyidina muhammedin minni tehıyyeten selaten ve selema.

    52 40 gün sabah namazından sonra okuyanın istediği hayırlı bir iş gerçekleşir Allahümme salli ala seyyidina muhammedin abdike ve rasulike ve haliylike ve habiibike salaten ergabiha merakiyel ihlasi ve enalü biha ğayetel ihtisası ve sellim tesliymen adede ma ahata bihi ilmüke ve ehsahü kitabüke küllema zekera kezzakirune ve ğafele an zikrihil ğafilun.

    53 "Salavat-ı tefriciyye - günde en az 41 kere okunulduğunda hastalara şifa verir
    Efendimiz Muhammed Aleyhisselam bir hadisinde:

    “Kim altından kalkamayacağı güç bir işle karşı karşıya gelirse, üzerime çok çok salavatı şerife getirsin.Çünkü Allahü Teala, üzerime getirilen salavat-ı şerife, sebebi ile onun sıkıntılarını,kederlerini giderir,rızkını çoğaltır,Allah’ın yardımı ile muradına nail olur.” buyurmuşlardır." Allahümme salli salaten kamileten ve sellim selamen tammen ala seyyidina muhammedi- nillezi tenhallü bihil ugadü ve tenfericü bihil kürabü ve tügda bihil havaicü ve tünalü bihirre ğaibü ve husnül havaatimi ve yüstesgal gamamü bi vechihil keriimi ve ala alihi ve sahbihi fii külli lemhatin venefesin bi adedi küllin ma’lümin lek.

    54 Allhümme salli ala muhammedin ve ala ali muhammed
    55 Allahümme salli ala seyyidina muhammedin abdike ve nebiyyike ve habibike ve raslikennebiyyil ümmiyyi ve ala alihi ve sahbihi ve sellim
    56 essalatü vesselamü aleyke ya seyyidi ya rasulallah, huz biyedi kallet hıyleti edrikni
    57 Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve enzilhül münzelel mukarrebe indek

    58 1000 sabah 70 melaike bunun sevabını yazmaktan yorulurlar.:Efendimiz (S.A.V) Buyuruyor ki: KİM BU SALAVATI BİR DEFA OKURSA YETMİŞ BİN YAZICI MELEK BİN SABAH SEVABINI YAZMAKTAN YORULURLAR cezallahü anna muhammeden ma hüve ehlluh

    60 Allâhumme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âl-i seyyidinâ Muhammedin salâten tuncînâ biha min cemîil'ehvâli vel'âfât. Ve takdîlenâ bihâ cemîal'hâcât. Ve tutahhiruna, bihâ min cemîis'seyyiât. Ve terfeunâ bihâ âledderacât. Ve tubelliğunâ bihâ eksal'ğâyât, min cemî'ilhayrâti fil'hayati ve bâdel'memât. Hasbunallâhu ve nî'mel vekîl, nî'mel mevlâ ve nî'men'nasîr

    61 salavat-ı tüncina Allâhumme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âl-i seyyidinâ Muhammedin salâten tuncînâ biha min cemîil'ehvâli vel'âfât. Ve takdîlenâ bihâ cemîal'hâcât. Ve tutahhiruna, bihâ min cemîis'seyyiât. Ve terfeunâ bihâ âledderacât. Ve tubelliğunâ bihâ eksal'ğâyât, min cemî'ilhayrâti fil'hayati ve bâdel'memât. Birahmetike erhamer rahiym .Hasbunallâhu ve nî'mel vekîl, nî'mel mevlâ ve nî'men'nasîr.

    62 Salât-ı Tefriciye "Allâhumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ seyyidinâ Muhammedinillezi tenhallu bihil'ukadu, ve tenfericu bihil'kurabu, vetukdâ bihil'havâicu, ve tunâlu bihir'regâibu, ve husnul'havâtimi, ve yusteskal'ğamâmu bivechihil'kerimi ve alâ âlihi ve sahbihî fî kulli lemhatin ve nefesin bi adedi kulli mâlû»min lek.

    Duânın Mânâsı
    “Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed’e (sav) kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara O’nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O’nun hürmetine elde edilir. O’nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah’ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda (her an, saniye) her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et.”"

    63 Salavât-ı Semâniye "Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve âlihi adede mâ halakte,

    Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve âlihi mil'e mâ halakte,
    Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve âlihi adede külli şey'in,
    Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve âlihi mil'e külle şey'in,
    Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve âlihi adede mâ ahsâ kitâbüke,
    Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve âlihi mil'e mâ ahsâ kitâbüke,
    Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve âlihi adede mâ ahâta bihî ılmüke,
    Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve âlihi mil'e mâ ahâta bihî ılmüke. Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin biadedi külli zerretin elfe elfe merreh, Allâhümme Salli Alâ Seyyidinâ Muhammedin fî evveli kelâminâ,
    Allâhümme Salli Alâ Seyyidinâ Muhammedin fî evsatı kelâminâ,
    Allâhümme Salli Alâ Seyyidinâ Muhammedin fî âhiri kelâminâ."

    64 Salavat-ı Fetih "Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ RESû›LALLû‚H
    Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ HABûZBALLû‚H
    Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ HALûZLALLû‚H
    Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ SAFûZYYALLû‚H
    Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ NECİYYALLû‚H
    Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ HAYRE HALKİLLû‚H
    Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ MENİHTû‚REHULLû‚H
    Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ MEN ZEYYENEHULLû‚H
    Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ MEN ERSELEHULLû‚H
    Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ MEN ŞERREFEHULLû‚H
    Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ MEN AZZEMEHULLû‚H
    Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ MEN KERREMEHULLû‚H
    Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ SEYYİDELMÜRSELûZN
    Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ İMû‚MELMÜTTEKûZN
    Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ HATEMENNEBİYYûZN
    Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ ŞEFûZELMÜZNİBûZN
    Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ RESû›LE RABBİL û‚LEMûZN
    Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ SEYYİDEL EVVELûZN
    Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ SEYYİDİL AHİRûZN
    Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ Kû‚İDEL MÜRSELûZN
    Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ ŞEFûZAL ÜMMETİ
    Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ AZûZMEL HİMMETİ
    Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ Hû‚MİLE LİVû‚İL HAMD
    Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ Sû‚HİBE MAKû‚MİL MAHMû›D
    Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ SûŠKİYEL HAVZIL MEVRû›D
    Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ EKSERENNû‚Sİ TEBEAN YEVMEL KIYû‚METİ
    Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ SEYYİDİ VELEDİ û‚DEM
    Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ EKREMEL EVVELûZNE VEL AHİRûZN
    Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ BEŞûZR
    Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ NEZûZR
    Essalâtü vesselâmü (aleyke) Yû‚ Dû‚İYELLû‚Hİ BİİZNİHûZ VESSİRû‚CİL MÜNûZR
    Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ NEBİYYERRAHMETİ
    Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ NEBBİYYETTEVBETİ
    Essalâtü vesselâmü aleyke Yû‚ MUKAFFİ ESSALû‚Tİ"

    65 salavat-ı fatih Allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedinil fatihi lima uğlika vel hatimi li ma sebeka nasırıl hakkı bil hakkı vel hadi ila sıratıkel müstekıymi sallellahü aleyhi ve ala alihi ve ashabihi hakka kadrihi e mıkdarihil aziym

    66 innellahe ve melai ketehü yusallune alen nebiyy ya eyyühellezine amenü sallü aleyhi ve sellimü teslima

    67 Allahümme salli ala seyyidina ve nebiyyina muhammedin ve Adem'e Nuh'e ve İbrahim'e ve Musa ve İsa ve ma beynehüm aninnebiyyin vermürseli'ne salavatul lahi ve selamuhu aleyhim ecmain

    68 salavatı melevan Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala alihi küllemahtelefel melevan ve teakabel asaran ve kerraral cedidan vestakbelel ferkadan ve belliğ ruhahu ve ervaha ehli beytihi minnet tehiyyete vesselam verham ve barik ve sellim aleyhi kesiran kesiran ila yevmil haşri vel karar

    69 "DELAİL-İ HAYRAT”I 70.000 DEFA OKUMAYA DENKTİR FAZİLETİ: Bu salavatın bir defa okunması delaili i şerifin yetmişbin defa okunmasına denktir.Manevi makamları geç ip efendimiz s.a.v e ulaşmak istersen bu salavatı kendine vird edinmelisin .Salavat getirmenin fazileti hakkında İmami Şarani şöyle buyuruyor.

    Büyük veli Aliyyül Havas “ın şöyle konuştuğunu duymuştum.Allah tan bir şey İsteyeceğiniz zaman Allah resulü (s.a.v.) in adıyla o şeyi isteyiniz ve şöyle dua ediniz Ey Allah ım sevgili peygamberin Muhammed Mustafa hürmetine senden şunu isterim. Şeklinde dileğinizi arz ediniz.çünkü Allah ın bir meleği vardır ki, bu isteğinizi anında efendimiz (s.a.v.) e bildirir ve o na filanca kişi, şu haceti için senin Allah katında aracı olmanı istemektedir.der hazreti peygamber efendimiz s.a.v. de okişinin isteğini Allah a yapacağı dia ile gerçekleştirir.çünkü efendimiz s.a.v. in du ve istekleri Allah Teala tarafından geri çevrilmez." Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala alihi salaten ta”dilü cemiy”a salevati ehli mehabbetike ve sellim ala seyyidina muhammedin ve ala alihi selamen ya”dilü selamehüm=Allahım efendimiz Muhammed”e ve onun aline,senin sevgine layık olanların getirdiği topyekün salavatlara denk olacak şekilde salat eyle ve yine efendimiz Muhammed”e ,onun aline bu zatların selamları miktarınca selam eyle.

    70 fakih ömer bin said hazretleri bu hadisi naklediyor. Her kim günde 33 kere bu salavatı şerifeyi okursa VEFAT ETTİĞİNDE KABRİ İLE PEYGAMBERİN MUHAMMEDİN KABRİ İLE ARASI AÇILIR(Evliyalar ansiklopedisinden alınmıştır.)MUHAMMED A.S. MI GÖRÜR. Allahümme salli ala seyyidina muhammedin salaten tekunu leke rizaen ve lihakkihi edaen.


    alıntı


    https://www.main-board.com/dualar/319355-salavat-i-serifler-ve-faziletleri.html
#05.08.2013 20:39 0 0 0