İleri teknoloji dolu test merkezi açıldı

Son güncelleme:
  • ileri teknoloji - ileri teknoloji dolu test merkezi - ileri teknoloji dolu test merkezinin açılması
    İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) Turkcell’in desteğiyle kurulan merkez, sektörün gereksinimlerine cevap verecek nitelikte bir kullanıcı deneyimi, eğitim ve sınama merkezi olarak faaliyet gösterecek.

    Yeni teknoloji ve stratejilerin uygulanacağı, uçtan uca ürün, hizmet tasarımı geliştirmesi için testlerin gerçekleştirileceği laboratuarda, bilimsel araştırmaların yürütülmesi ve kullanıcı deneyimi konusunda uzmanlar tarafından eğitim verilecek.

    Merkezden faydalanmak isteyen kamu ve özel sektör kurumları, araştırma şirketleri ve öğrenciler, mobil ve sabit şekilde göz izleme, duygu analizi gibi ileri teknoloji araştırma yöntemlerini kullanma imkanına sahip olacak. Kişi, kurum ve kuruluşlar araştırmaların sonuçlarını analiz edecek yazılımları içeren donanımı merkezde bulabilecek.

    Girişimler artacak

    TÜTED Başkanı Adil Zafer Müftüoğlu, “Bu projeyle mevcut ve potansiyel işgücüne bilişim ve telekomünikasyon teknolojileri ve kullanıcı deneyimleri alanında derinlemesine bilgi ve yetenek kazandırılarak, pazarda yüksek talep yaratacak Ar-Ge ve inovasyona dönük yeni girişimlerin artırılmasını hedefliyoruz” dedi.

    Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ise “Merkezi yürüteceği bilimsel çalışmaları destekliyor ve çalışmaların ekonomide fark yaratacağına inanıyoruz. Merkezde yeni projelere imza atacak İTÜ’lü 3 yüksek lisans öğrencisine burs vereceğiz” dedi.

    ‘Ar-Ge’de eleman yetiştirmek şart’

    Türkiye’nin dünyada mobil kapsamanın en iyi olduğu ülke olduğunu söyleyen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, şöyle konuştu:

    “İşletmecilerimiz açısından çok önemli ve yeni bir kavram olan M2M’den söz ederken M2M2H diye adlandırılan yeni bir kavram ortaya çıktı. Bu merkez bunun güzel bir yansıması. Bilişim sektöründe çalışan üst düzey yöneticilere sorduğumuz zaman yüzde 60 kadarı en önemli sorunlarının ara eleman ihtiyacı olduğunu ifade ediyor. Bu sektörde 300-400 bin civarında eleman açığımız var. Bizim üniversitelerimizde eğitimin, öğretim elemanlarımızın kalitesi son derece üst seviyede. Ancak öğrencileri sektörün ihtiyaçlarına göre yönlendirmemiz gerekiyor. Daha fazla Ar-Ge elemanı yetiştirmemiz lazım. Test merkezi projesini o açıdan çok önemsiyorum.”

    Alıntı
0 0 0