Patronunuzu Etkilemenizi Sağlayacak Yöntemler

Son güncelleme: 21.08.2013 00:44
  • iş kadını - çalışan kadınlar - patrondan taktir beklemek - patronunuzu nasıl etkilersinizFikirlerinizi sunmaktan çekinmeyin

    Pozisyonunuz ne olursa olsun, patronunuz sizin de fikirlerinizi durmak isteyecektir. Ona fikirlerinizi söylemekten korkmayın.

    Toplantılarda insiyatif kullanarak öneriler getirmeniz mutlaka ilgisini çekecektir.

    Yaratıcı çözümler sunun

    Bir şeyler ters gittiğinde derin bir nefes alın ve ona kadar sayın. Sonra da not defterinizi çıkartın ve aklınıza gelen çözümlerin bir listesini yapın. Böylece patronunuza ters giden şeyi söylerken hemen arkasından probleme çözüm sunabilirsiniz. Patronunuz bir adım ötesini de düşündüğünüz için sizi taktir edecektir.

    Yüz yüze görüşmeyi tercih edin

    Günümüzde işlerimizi sürekli e-postalar üzerinden hallediyoruz ve bu çalışma şekli arkadaşlarımız ya da patronumuzla olan iletişimin kısıtlı olmasına neden oluyor. Sürekli e-posta atmak yerine patronunuz ve iş arkadaşlarınızla yüz yüze iletişim kurmayı seçerseniz hem sürekli kendinizi hatırlatmış olursunuz hem de kişilikleriniz sayesinde aranızda bir iletişim hatta arkadaşlık ilişkisi bile olabilir.

    Kendinize güvenin

    Kendinize güvenmezseniz ve yeteneklerinizin farkında olmazsanız hiçbir patron sizi terfi ettirmez. İş yerinizdeki insanlara kendinize güvendiğinizi ve yeteneklerinizin farkında olduğunuzu hissettirin. Bunu, çalışma arkadaşlarınıza ve patronunuza vücut dilinizle de yansıtın. Mesela dik durmak kendinize güvendiğinizin göstergesidir.

    alıntı
#21.08.2013 00:44 0 0 0