Bakan Şahin'den Ulusoy'a yanıt

Son güncelleme: 22.04.2007 08:36
  • Bakan Şahin'den Ulusoy'a yanıt

    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in basın müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, ''Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Haluk Ulusoy'a atfen, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin'i hedef alan 'çirkin ve maksatlı' ifadelerin kullanıldığı medya organlarına yansımıştır'' denildi.


    Açıklamada, FIFA'nın küresel futbol yapılanmasının en üst örgütü olarak son 2 yıldır üye ülke federasyonlarının mevzuatlarını incelemeye aldığı belirtilerek, ''Birilerinin ısrarla ve sürekli olarak göstermeye çalıştığı gibi bu durum yalnızca Türkiye'ye özgü, yalnızca ülkemiz için yapılan bir uygulama değildir.


    Üstelik FIFA'nın 3813 sayılı kanunda değişiklik istemesi de ilk kez olmamaktadır'' ifadeleri kullanıldı.


    2004-2005 yıllarında başkan ve başkan vekilleri ile ilgili 7. madde ile Merkez Hakem Kurulu'nun belirlenmesi ile ilgili 15. maddelerde de FIFA'nın isteği üzerine değişikliğe gidildiği vurgulanan açıklamada, ''Dikkat çekici olan FIFA'nın o dönemdeki incelemesinde 7. ve 15. maddelerde değişiklik gereğini vurgulamasına rağmen, 31. maddeyle ilgili hiçbir yorumda bulunmaması ve bunun özerklik ve bağımsızlık ilkesini zedeleyeceğine dair bir değerlendirmenin gündeme gelmemiş olmasıdır'' denildi.


    TFF'nin mevcut yönetimini olağanüstü toplantıya davet edenlerin, kanunun tanıdığı bir hakkı özgür iradeleri ile kullanan kendi delegeleri olduğu vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:


    ''Unutmamak gerekir ki, spordan sorumlu bakanlıklar, o ülkelerin futbol ailelerinin vazgeçilmez unsurlarıdır ve başta FIFA olmak üzere üst organlarca da futbolun doğrudan tarafı sayılmaktadırlar.


    Ancak şu da bir gerçektir ki, sporda özerklik, sporun gelişimi ile sporcunun başarısı ve daha iyiye ulaşması içindir. Birilerinin makam ve mevkilerini koruyabilmeleri için değil. Özerkliğin şartı kamusal denetime açık olunması, spor federasyonlarının her türlü karar ve eylemlerinin yürürlükteki mevzuata uygun ve şeffaf biçimde gerçekleşmesidir.


    Öte yandan, bir ülkede futbolun en üst kurumsal yapılanmasının başındaki bir kişinin, o ülkede futbolun ''kaos'' içinde olduğunu ifade etmesi, ancak büyük bir talihsizlik olarak değerlendirilebilir. Seçilmiş kişilere düşen mazeret değil iş üretmek, eğer ortada dedikleri gibi bir kaos varsa hatayı önce kendilerinde aramalarıdır. Bunun için geriye dönüp gazete arşivlerinin taranması iyi bir başlangıç olacaktır.''
#22.04.2007 08:36 0 0 0