Festivale Coşkulu Başlangıç

Son güncelleme: 25.08.2013 12:31
  • festivaller - bodrum festivalleri - bodrum festivali 2013
    Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Turgutreis Beldesi'nde bu yıl 'Müziğe Yelken Açıyoruz' sloganıyla düzenlenen '9'uncu D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali' kapsamında, dünyaca ünlü Romen soprano Angela Gheorghiu ve tenor Teodor İlincai konser verdi. Konser öncesi dünyaca ünlü kemancı Suna Kan'a onur plaketi verildi.

    Doğuş Grubu ve D-Marin Turgutreis tarafından 24-25 ağustos ve 27-28 ağustos günlerinde düzenlenen '9'uncu D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali' marina çekek yerinde dün akşam verilen konserle başladı. Şef Ramon Tebar yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orestrası'nın eşlik ettiği dünyaca ünlü ve 'klasik müziğin divası' olarak bilinen Romen soprano Angela Gheorghiu ve tenor Teodor İlincai'nin konserini Filiz Akın, eşi eski MİT Müsteşarı Sönmez Köksal, piyanist Gülsin Onay, sunucu Halit Kıvanç, D Marin Marinalar Genel Müdürü Ali Erkan Bezirgan, Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 4 bin 500 kişi izledi.

    Konser öncesinde onur plaketi verilen dünyaca ünlü kemancı 77 yaşındaki Suna Kan, "Dokuz yaşında, arkamda gördüğünüz, o zamanın Riyaseti Cumhur Orkestrası'yla sanat yaşamına başlamıştım. O zaman buradaki sanatçı dostlarımızın dedeleri çalıyordu. Sanata saygının, değerin önemini her zamankinden daha fazla anlamaya ihtiyacımız var" dedi.

    Sanat yönetmeni Yücel Canyaran da festivalin gelirinin tamamının Tohum Otizm Vakfı ve Bodrum Sağlık Vakfı'na bağışlanacağını söyledi.

    Alıntı
#25.08.2013 12:31 0 0 0