Fotoğrafçılar Ahlat'ta Sergi Açtı

Son güncelleme: 25.08.2013 13:12
  • resim - sergiler - resim sergileri - ahlatta resim sergisi - ahlatta resim sergisinin açılması
    Bu yıl 23.'sü düzenlenen Ahlat – Avrasya Kültür Buluşması etkinlikleri çerçevesinde dünyanın dört bir yanından gelen fotoğraf sanatçıları, Bitlis'in Ahlat ilçesinde fotoğraf sergisi açtı.

    Ahlat Selçuklu Fotoğraf Kulübü Kültür ve Turizm Derneği (SFK) öncülüğünde Ahlat Kültür Merkezi'nde açılan fotoğraf sergisinin açılışı Ahlat Kaymakamı Osman Dölek ve Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban tarafından yapıldı. Yoğun katılımın olduğu sergide sergilenen fotoğraflar büyük beğeni topladı. Her biri büyük emek ve gayretle çekilen fotoğraf sergisinde yurdun ve dünyanın değişik bölgeleri yanı sıra Ahlat'ın tarihi güzellikleri yansıtan fotoğraflar da yer aldı.

    Serginin 3 gün boyunca devam edeceğini belirten Ahlat Selçuklu Fotoğraf Kulübü Kültür ve Turizm Derneği (SFK) Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Akçelik, Ahlat Fotoğraf Festivali'ne davet edilen her bir fotoğrafçının Ahlat için gönüllü bir turizm rehberi konumunda olduğunu söyledi.

    Etkinliğe büyük önem verdiklerini vurgulayan Akçelik, "SFK'nın organizesi ile Ahlat Avrasya Kültür Haftası kapsamında ilçede yapılacak 'Fotoğraf Festivali'ne birçok fotoğrafçıyı davet ettik. SFK çatısı altında bir araya gelen profesyonel fotoğrafçılardan oluşan 50 kişilik bir ekibin Ahlat'taki tarihi ve coğrafi güzellikleri fotoğrafa yansıtacaklar. Kümbetler, Selçuklu Mezarlığı, Harebeşehir, Kale, Nemrut Kardelası ve zirvesi gezi noktalarımızdır. Ahlat'ı en iyi şekilde tanıtmak ve bu eşsiz coğrafyayı ulusal anlamda güzel haberlerle duyurmak, buraya gelen fotoğrafçı arkadaşlarımızı buradan en iyi izlenimlerle ayrılması etkinliğimizin birinci amacıdır. Bu buluşmanın ilçemiz turizmine de büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Ahlat fotoğraf festivaline davet edilen her bir fotoğrafçı Ahlat için büyük önem arz etmektedir. Bir fotoğrafçının ulaşabileceği binlerce nokta olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız." diye konuştu.

    Akçelik, bu ve buna benzer buluşmaları her yıl daha da büyüterek devam ettireceklerini belirterek, buluşmanın Ahlat için hayırlı olması dileğinde bulundu.

    Alıntı
#25.08.2013 13:12 0 0 0