Daha Yakışıklı Olmanın Yolları

Son güncelleme: 03.09.2013 14:51
  • bakımlı erkek olmak - yakışıklı görünmek - erkeklerin kullanacağı bakım malzemeleriBaylar arasında öncelikle kendilerine sonrada sosyal çevrelerine daha hoş ve bakımlı gözükmek her zaman önemli bir istek olmuştur. Bayanlara göre vücutlarına uygulayacakları bakım ve makyaj ürünleri oldukça kısıtlı olduğundan saç ve sakal kesimleri ile kıyafetlerin uyumunu sağlayarak daha yakışıklı görünmeye çalışırlar.

    Erkeklerin kullanabileceği bakım malzemeleri toplumda fazla popüler olmasa da gelişen sağlık sektörü ile pek çok yardımcı ürün bulunmaktadır. Özellikle derinin kurumasına yönelik krem ve losyonlar senelerdir çoğu erkek tarafından düzenli olarak uygulanmaktadır. Kokusuz ve renksiz olan bu kremler özellikle soğuk havalarda ve iş hayatlarında ellerini yoğun kullanan erkekler arasında sıklıkla görülmektedir. Ayrıca gerek ter kokusunu gidermeye yardımcı gerek de vücudun hoş kokmasını sağlayan esanslar ile cilt bakımı uygulayarak yakışıklılığın temeli kolayca atılmış olmaktadır. Unutulmamalıdır ki vücudu bakımsız ve cildi kuru bir erkek ne kadar kaliteli ve uyumlu giyinirse giyinsin çevresi tarafından hoş görünmeyecektir.

    Cilt bakımı sağlandıktan sonra sıra uygun kıyafeti seçmeye gelir. Kaliteli kıyafet pahalıdır şeklindeki genellemeler çoğu zaman gerçeği yansıtmamaktadır. Ekonomik durumu kısıtlı olan bireyler maliyeti ne olursa olsun de renk uyumu sağlanmış temiz kıyafetler ile oldukça yakışıklı görünebilmektedirler. Bu durumda asıl dikkat edilmesi gereken bulunulan ortama göre kıyafet seçip vücudun kilo oranına göre diğer insanlara abes görünmeyecek seçimler yapılmasıdır.

    Saç ve sakal kesimi ise bu iki etkenden sonra bitirici niteliktedir. Vücut ve yüz hatlarına uygun tıraş şekilleri seçilerek son rötuşta atılmış olur. Her sakal ve saç şekli her insana yakışır şeklinde bir genelleme de nispeten doğru olmayacaktır. Kimi insanda uzun saç ve sakal oldukça hoş dururken bazı insanlarda ise kısa kesimler bütünlüğü tamamlayacaktır.

    alıntı
#03.09.2013 14:51 0 0 0