Microsoft, Nokia'dan sonra BlackBerry'yi de alabilir

Son güncelleme: 04.09.2013 11:28
  • BlackBerry'nin bir süredir satılma ihtimali üzerine haberler geliyor. Alıcı Microsoft olabilir.



    noimage

    Microsoft, 7 milyar doların üzerinde bir para ödeyerek Nokia'nın Cihazlar ve Servisler bölümünü bünyesine kattı. Bununla beraber on binlerce Nokia çalışanı da Microsoft çatısı altına girdi ve Nokia CEO'su Stephen Elod'un Steve Ballmer'ın ardından Microsoft'un başına geçecek yeni CEO olabileceği bile konuşulmaya başlandı. Bitmedi, hemen bunların ardından gelen haberde, Nokia'nın alındığının duyurulmasının akabininde Microsoft hisselerinde düşüşlerin yaşandığı bildirildi. Ve şimdi...
    Biliyorsunuz Nokia, son zamanlarda Windows Phone 8 işletim sistemli Lumia telefonlar üretiyor. WP8, piyasada yeni bir mobil işletim sistemi, ancak büyümesini sürdürüyor. Tıpkı bu sistem gibi, BlackBerry'nin BlackBerry 10 işletim sistemi de yeni, ancak bu firma için işlerin pek iyi gittiği söylenemez, hatta satılabileceği de konuşuluyordu.
    Microsoft, Nokia'yı alınca, WP8'in pazar payı olumlu yönde artabileceği gibi BlackBerry'nin WP8 ile rekabet şansı da azalabilir ve bu gibi gelişmeler, BlackBerry'nin sonunu getirebilir. Ama belki de işler farklı olur, ne dersiniz?
    Bloomberg'de yer alan rapora göre Microsoft, Nokia'nın ardından zor günler geçiren BlackBerry'yi de satın alarak mobil pazarda daha güçlü bir konuma gelmek isteyebilir. BlackBerry'nin satın alım maliyetinin Nokia kadar pahalı olmayacağı da büyük bir ihtimal. Daha önceki söylentilerde, BlackBerry'i Samsung ve Apple gibi firmaların da satın almak istediği belirtiliyordu, belki de bu ikiliye rakip olarak şimdi Microsoft ismini de eklemeliyiz.
#04.09.2013 11:28 0 0 0