Kronik Yorgunluk

Son güncelleme: 07.09.2013 17:19
  • kronik yorgunluk sebepleri - kronik yorgunluk belirtileri - kronik yorgunluk için ne yapılırYaşadığınız hastalıkların bir kısmı aslında kronik yorgunluk denilen sendromdan kaynaklı olabilir. Üst solunum yolu hastalıklarının pek çoğu kronik yorgunluk kaynaklı çıkıyor. Peki nedir bu kronik yorgunluk ;

    Solunum yolları rahatsızlığı

    Stresli bir hayatınız ve kendinizi bitkin hissediyorsanız. Diyet yapıyor, yeterince dinlenmiş hissetmiyorsanız, uyku sorunları yaşıyor ve yoğun çalışma temposundaysanız. pek çok hastalık yaşıyorsanız belki de kronik yorgunsunuz. Vücudumuz oksijen açısından yetersiz kaldığında baş ağrısı, bitkinlik, yorgunluk, gücün tükenmesi ve erken yaşlanma gibi belirtiler gösterir. En kötü olan şey, iç organların yıpranmaya başlamasıdır.

    Depresyon

    Oksijenin vücudumuzda azalması ile, damarlarımız, beynimiz ve kalbimizde, akciğerlerde çeşitli sıkıntılar ortaya çıkar. Üst solunum yollarında oluşan bu rahatsızlıklar daha da fazla oksijen almamamıza engel olur. Rahat ve düzgün bir oksijen alımı için üst solunum yolumuzun açık olması gerekmektedir. Özellikle kış aylarında solunum yolu hastalıkları artar. Bu rahatsızlıkların artması ile çok fazla ilaç kullanımı başlar. İlaç kullanımının artması ile yorgunluk belirtileri paralel olarak artar. Bunun sonucunda iş ve aile hayatında verimsizlik başlar. Zamanla psikolojik olarak yıkım, depresyon bile görülebilir. Kronik yorgunluk ile belirli rahatsızlıklar bu nedenle çok karıştırılır. Bunu anlamanın en iyi yolu, bir hekime gözükerek gerçek fizyolojik rahatsızlığınızın testlerinin yapılmasıdır.

    Bol su tüketimi

    Özellikle kış aylarında sık sık hastalık geçiriyor ve hastalığın geçmesi çok uzun sürüyorsa, yorgunluğunuz ve psikolojiniz bozuluyorsa bunlara kulak verin.

    Günde yaklaşık 7-8 saat düzenli uyku uyuyun.

    Düzenli ve sağlıklı beslenmeye dikkat edin.

    Hızlı ve ayakta yemek yeme alışkanlığınızı bırakın.

    Bol su için, kilo almamaya dikkat edin.

    spor yapmak

    Spora vakit ayırın.

    Bilinçsizce hekim vermedikçe antibiyotik ve ilaç kullanmayın.

    Alerjik rahatsızlıklarınız varsa düzenli ilaçlarınızı kullanın.

    Sigara ve alkol tüketimini bırakın.

    alıntı
#07.09.2013 17:19 0 0 0