Halüsinasyon Nedir

Son güncelleme: 17.09.2013 10:48
  • halüsinasyon görmek - sanrılar - halüsinasyon nedenleriDuyu organlarımızın gerçekte var olamayan agılamalarına halüsinasyon veya sanrı denilmektedir. işin içinde beynimiz olduğundan halüsinasyonlar, görülür, duyulur, hissedilir hatta koklanır ve tadı alınır.

    Hepimiz bu sanrıları yaşayabiliriz. Bilim adamları yaptıkları araştırmalarda, karanlık bir odada uzun süre tutulan insanların bir müddet sonra halüsinasyon gördüğünü fark etmişlerdir. Bunun açıklaması yapacak bir şey bulamayan beynin kendi görüntülerini yaratmasıdır. Özellikle korku filmi seyreden insanlar, hafif uyku aşamasında bile bu sanrıları görebilirler. Bu gayet normaldir hatta iyidir. Çünkü, beyin çalışmaktadır.

    Çeşitli hastalıklar ile sanrılar görülebilir. Felç, göz hastalıkları ve beyin tümörleri ile görülebildiği gibi uyuşturucu ve alkol kullanımı ile de görülebilir. Sesler halüsinasyonlara karışırsa bu şizofreni belirtisidir. uzun süre kulakta ses duyulması kulak çınlaması nedenli olabilir. Genelde sanrılar, ruhsal kaynaklıdır. Psikolojik tedavi ile düzelebilir.

    Hekimler, tinnitüs hastalığı ve ruhsal nedenler ile sanrı oluşabileceğini söylüyorlar. Şizofreni, psikoz, psikonevroz halinde de karşılaşılan bu durum tifo, menenjit, alkol kullanımında oluşabilir.

    alıntı
#17.09.2013 10:48 0 0 0