Blackberry 1 Milyar Dolar Zarar Açıkladı

Son güncelleme: 21.09.2013 14:28
  • Blackberry - Blackberry Zararı - Blackberry Hakkında
    noimage

    Yeniden yapılanma, isim değişikliği ve işten çıkarılan yüzlerce kişiden sonra toparlanmayı uman RIM, son zamanların ise BlackBerry'si büyük bir krizin...

    Kötü talihinden bir türlü kurtulamayan BlackBerry tam tamına 1 milyar dolar zararda olduğunu duyurdu. Bu muazzam kayıp sebebi ile şirket, 4 bin 500 çalışanına ise veda etmek durumunda kalıyor. Geçtiğimiz çeyrekte 3.7 milyon adetlik akıllı telefon satışında bulunabildiğini açıklayan BlackBerry'nin bu düşük satış grafiği bu muazzam kaybın da en büyük sebeplerinden biri olarak görülmekte. Markanın ön açıklamasında verdiği detaylara göre kazancında yaşadığı 2. çeyreğe dair kayıp net olarak 995 milyon Amerikan doları!

    Hisse değerleri yüzde 17'lere kadar düşüş yaşayan ünlü akıllı telefon üreticisinin bu korkutucu kaybı sonrasında yeni planları da mevcut. Yapılan basın duyurusuna göre bundan sonra son kullanıcıdan çok, büyük şirketlere yönelecek olan BlackBerry, aynı zamanda altı ayrı seriye sahip akıllı telefon ürün gamının sayısını dörde indirecek. Bir diğer yandan şirketin önde gelen isimlerinden oluşacak komite, firmanın tamamen satılmasına yönelik planlar geliştirecek.

    Öte yandan BlackBerry bu çeyreği 2.6 milyar dolarlık net bütçe seviyesi ile tamamlamış. Kayıp seviyesini bir sonraki çeyrekte aşağı çekmek isteyen kurul ise BlackBerry Z10'u daha geniş bir kitleye yayabilmek için ürünü giriş seviyesi cihazı olarak yeniden tanımlandıracak. Bu yıl işten çıkartılacak olan 4 bin 500 kişinin oluşturduğu yüzde 40'lık işçi azaltım çalışması ise 2015 yılında yüzde 50 seviyesine çıkartılarak giderler aşağı çekilmiş olacak.

    Yaşadığı büyük krizlerin ardından ismini RIM'den BlackBerry'ye çeviren marka, şirket için yeniden yapılanma, yeni yönetim ve işten çıkarma sürecine rağmen kısacası bir kez daha aynı karanlık günlere dönmüş gibi görünüyor.

    Alıntı
#21.09.2013 14:28 0 0 0