Yazarkasa POS cihazı - Yazarkasa POS cihazının özellikleri - Yazarkasa POS cihazı pili - Yazarkasa POS cihazı hakkında
Yazarkasa POS cihazlarında özellikle pil ve kapsama gücüne bakılması gerektiğini söyleyen İnformatik Bilişim Teknolojileri’nin Genel Müdürü Ademoğlu, “3 ayda verimi yarıya düşen piller var” dedi...
Önümüzdeki aydan itibaren hayatımıza girecek olan yazarkasa POS’lar, yerini aldıkları cihazlardan daha yüksek olan teknolojileriyle satın alma ve kullanım aşamalarında dikkat gerektiriyor.
İnformatik Bilişim Teknolojileri’nin Genel Müdürü Aykın Ademoğlu, bu işin artık yazar kasa olmaktan çıktığını, işletmenin maliyeyle bağlantısı haline geldiğini söyledi. Yazar kasa POS cihazlarının en önemli bileşenlerinden birinin pil olduğuna işaret eden Ademoğlu, bu noktada pilin kapasitesi, kullanım ömrü ve kalitesine dikkat etmek gerektiğini kaydetti.
Türkiye’de üretiliyor
Cep telefonlarında bile pil ömrü kısa olduğunda diğer özelliklerin bir anlamının kalmadığını vurgulayan Ademoğlu, “3 aylık bir kullanımdan sonra pil gücü ve verimi yarı yarıya düşebiliyor. Bu konuda dikkat edilmesi gereken Çin’de üretilen, kapasitesi zayıf, güvenli olmayan pilleri kullanmamak.
Biz, bu konuya çok önem verdiğimiz için dünyanın en kaliteli mobil güç çözümleri üreticilerinden Panasonic ile birlikte çalışarak AB direktifleri doğrultusunda Türkiye’de üretiyoruz pilleri” dedi.
AYLIK iLETiŞiM BEDELi YOK
GSM çekim gücünün de mobil kullanımda bir diğer önemli nokta olduğunu ifade eden Aykın Ademoğlu, “GSM operatörünün sağladığı kapsama alanı ve cihazda kullanılan iletişim modülünün gücü ve kalitesi önemli. Bunun yanında GSM kartının cihazla birlikte verilmesi olması ve aylık iletişim bedeli alınması olması da işletmelerin mobil yazarkasa POS cihazı seçimlerinde toplam maliyet açısından ele almaları gereken önemli bir konu” diye konuştu.
Yüzde 100 yerli
İnformatik olarak geçen yılın son çeyreğinde yazarkasa POS konusundaki çalışmaları başlattıklarını söyleyen Aykın Ademoğlu, “inPOS markalı cihazımızın hem yazılım hem donanımını tamamen kendi bünyemizde tamamladık. Şu anda yazar kasa POS sektöründe yüzde 100 yerli üretim olan ve Türk mühendis-yazılımcıları tarafından geliştirilen tek ürün inPOS” dedi.