Karnıyarık Poğaça

Son güncelleme: 29.10.2013 11:00
  • Karnıyarık Poğaça Tarifi - Karnıyarık Poğaça Malzemeleri - Karnıyarık Poğaça Hazırlanışı - Karnıyarık Poğaça Hakkında
    Malzemeler:
    2 su bardagi ılık süt
    1 su bardagı sıvıyağ
    1 yemek kasıgı seker
    1 paket yaş maya
    1 yumurta
    50 gram margarin
    aldigi kadar un
    tuz

    Yapılışı:
    Mayanın Üstüne şekeri ekleyin ılık sütle ezdirin. Sonra sıvıyağı ve tuzu ekleyin unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklıgında hamur elde edin. Çok sert olmayacak sonra üstünü örterek 1 saat mayalandırın. Sonra göz kararı bir parça alın ve tezgaha koyup hamuru yuvarlak yapın hamurun iki yanına bıçakla çizik atılır. Ortasına peynir konur. İki kenar birbirinin içinden geçirilip yanlara yapıştırılır. Tepsiye dizip yarım saat kadar bekletin mayalansın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

    Alıntı
#29.10.2013 11:00 0 0 0